Άμεσα μηνύματα από οποιονδήποτε στο Twitter

Άμεσα μηνύματα από οποιονδήποτε στο Twitter
ired.gr

Τώρα μπορείτε να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε όποιον θέλετε αλλά να δέχεστε και DM από αγνώστους.

Η δυνατότητα να λαμβάνεις άμεσα μηνύματα από οποιονδήποτε στο Twitter, ακόμη κι αν ο παραλήπτης δεν ακολουθεί τον αποστολέα ή το αντίθετο, είχε λειτουργήσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα το 2013 σε περιορισμένο αριθμό χρηστών αλλά σύντομα αποσύρθηκε. Όμως πριν από λίγες ημέρες, το χαρακτηριστικό επανήλθε, δίνοντας αυτή την ελευθερία σε εκατομμύρια χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, το οποίο βρίσκεται σχεδόν πίσω από κάθε social media trend για το 2015.

ired tech news twiter dm to anyone 01

Μέχρι σήμερα, για να λάβεις ένα Direct message από κάποιον άλλον θα έπρεπε να τον «ακολουθείς». Αυτή η δέσμευση, για ορισμένους, ήταν πρόβλημα, αφού θα έπρεπε να στείλεις ένα δημόσιο status, κάνοντας tag το άτομο που ήθελες να μοιραστείς κάτι προσωπικό και να του ζητήσεις να σε ακολουθήσει για να τα πείτε πιο ιδιαίτερα, με προσωπικά μηνύματα.

Όμως μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, τα Direct Messages εξυπηρετούν πολύ κόσμο, από δημοσιογράφους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με διασημότητες που έχουν κατακλύσει το Twitter, μέχρι πελάτες εταιρειών που χρειάζονται άμεσο customer service. Ακόμη και ο Κινέζος με το iPhone θα μπορεί τώρα να στείλει απευθείας μήνυμα στον Αμερικάνο φίλο του.

ired tech news twiter dm to anyone 02

Βέβαια η ρύθμιση είναι προαιρετική και είναι στο χέρι του καθενός να την επιλέξει ή όχι, αφού η ενεργοποίησή της μπορεί πράγματι να φέρει αρκετά spam ή ανεπιθύμητα μηνύματα. Φυσικά, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να μπλοκάρει κανείς τους ενοχλητικούς.

Για να δέχεστε Direct Messages από οποιονδήποτε στο Twitter:

Από υπολογιστή

 • Συνδεθείτε στο Twitter και μπείτε στις ρυθμίσεις.
 • Επιλέξτε Security and privacy.
 • Προχωρήστε στη τελευταία επιλογή «Direct Messages» και κλικάρετε το κουτάκι που γράφει «Receive Direct Messages from anyone».
 • Πατήστε «Save changes».

Από iOS

 • Πατήστε το tab Me, κάτω δεξιά.
 • Πατήστε Settings.
 • Επιλέξτε το λογαριασμό σας στην πρώτη σειρά.
 • Ενεργοποιήστε το Receive Direct Messages from anyone.

Για Αndroid

 • Eπιλέξτε το εικονίδιο με τις τρεις τελίτσες.
 • Επιλέξτε Settings και τον λογαριασμό σας.
 • Ενεργοποιήστε το Receive Direct Messages from anyone.

ired tech news twiter dm to anyone 03

Και ενώ όλες οι εταιρείες έχουν ενθουσιαστεί με αυτή τη δυνατότητα και πολλοί χρήστες μπορούν επιτέλους να στείλουν προσωπικά μηνύματα στις διασημότητες που θαυμάζουν και όχι μόνο, υπάρχουν και κάποιοι που θορυβήθηκαν και μόνο στην ιδέα ότι θα λαμβάνουν μηνύματα από trolls. Ένα παρόμοιος κίνδυνος είχε προκύψει όταν είχε κυκλοφορήσει η φήμη για ένα ανώνυμο facebook

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: