iPhoto Library στο Photos για Mac

iPhoto Library στο Photos για Mac
ired.gr

Πώς να μετακινήσετε την iPhoto Library στο Photos αν δεν το κάνατε από την αρχή

Πολλοί χρήστες που έχουν συνηθίσει το iPhoto, δεν έδωσαν την άδεια στο Photos (Φωτογραφίες) να χρησιμοποιήσει την τοπική (στον υπολογιστή τους) Βιβλιοθήκη Φωτογραφιών τους, αλλά αντίθετα το κατεύθυναν στην κοινή βιβλιοθήκη του iCloud. Αργότερα όμως μπορεί να αλλάξουν γνώμη και να θέλουν το Photos να έχει πια πρόσβαση στην τοπική τους βιβλιοθήκη. Τι γίνεται σ' αυτή την περίπτωση και πώς μεταφέρουμε τη βιβλιοθήκη μας στο Photos; Ευτυχώς είναι μια εύκολη διαδικασία την οποία και θα σας δείξουμε παρακάτω.

Πώς γίνεται

Όπως ακριβώς όταν δημιουργείτε μια εντελώς καινούρια βιβλιοθήκη στο Photos, έτσι κι εδώ θα χρειαστεί να έχετε πατημένο το πλήκτρο Option (ALT) καθώς εκκινείτε την εφαρμογή.

  • Κλείστε τα Photos και iPhoto σε περίπτωση που είναι ανοιχτά.
  • Εκκινείστε και πάλι το Photos και πατήστε ταυτόχρονα το πλήκτρο Option μέχρι να δείτε το παράθυρο επιλογής βιβλιοθήκης και μετά επιλέξτε μια από τις παρακάτω δυνατότητες:

1. Αν μεν βλέπετε τη βιβλιοθήκη του iPhoto, απλά την επιλέγετε και πατάτε το "Επιλογή Βιβλιοθήκης".

2. Αλλιώς, πατάτε το πλήκτρο "Άλλη Βιβλιοθήκη" και πλοηγείστε στο φάκελο που βρίσκεται η βιβλιοθήκη που θέλετε να εισάγετε.

ired mac iphoto library 01

ired mac iphoto library 02

3. Αφήνετε την εφαρμογή να εισάγει τη βιβλιοθήκη του iPhoto (ή του Apperture ή όποια άλλη θέλετε). Αν είναι μεγάλη, ή αποθηκευμένη σε αργό εξωτερικό σκληρό δίσκο, θα πάρει αρκετή ώρα (ή ώρες).

Καλό είναι να γνωρίζετε, ότι από εδώ και πέρα θα έχετε δύο βιβλιοθήκες φωτογραφιών να φροντίζετε, γι' αυτό ήταν καλό να αφήνατε το Photos να εισάγει τη βιβλιοθήκη του iPhoto από την αρχή. Από την άλλη πάλι, μπορείτε να καταργήσετε εντελώς το iPhoto αν δεν το πολυχρησιμοποιείτε και προτιμάτε το Photos και το κοινό περιβάλλον εργασίας που προσφέρει με τα iPhone, iPad, iPod.

ired mac iphoto library 03

ired mac iphoto library 04

Αν θέλετε να ενοποιήσετε (merge) δύο βιβλιοθήκες (αυτήν του Photos με αυτήν του iPhoto), αυτή τη στιγμή δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος άμεσος τρόπος ή έτοιμη επιλογή ώστε να το εκτελέσετε, χωρίς να επέμβετε χειροκίνητα και να εισάγετε φωτογραφίες με το χέρι. Μπορείτε να το επιτύχετε αυτό είτε μέσω του μενού Αρχείο>Εισαγωγή, είτε σύροντας και αφήνοντας φωτογραφίες από το παράθυρο της μίας εφαρμογής σε αυτό της άλλης.

Η δυνατότητα ενοποίησης των δύο βιβλιοθηκών θα ήταν πολύ χρήσιμη, οπότε είναι πολύ πιθανόν ότι μια τέτοια λειτουργία θα παρουσιαστεί σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση. Εν τω μεταξύ, μπορούμε πάντα να δημιουργούμε νέες βιβλιοθήκες και να μεταφερόμαστε από τη μία στην άλλη χρησιμοποιώντας το πλήκτρο Option κατά την εκκίνηση.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: