Ουδέν κρυπτόν υπό το iPhone: ξέρει που μένεις και που δουλεύεις

Ουδέν κρυπτόν υπό το iPhone: ξέρει που μένεις και που δουλεύεις
ired.gr

Αν ξυπνήσατε σε άγνωστο μέρος και δεν μπορείτε να θυμηθείτε που ήσασταν το βράδυ που πέρασε, όπως οι τύποι από το Hangover, το Frequent Locations θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.

Μπορεί το iPhone να μη μπορεί να σας θυμίσει τι φάγατε χτες, όμως μπορεί να σας θυμίσει το που το φάγατε. Το χαρακτηριστικό Frequent Locations (Συχνές Τοποθεσίες) υπάρχει στο λογισμικό εδώ και αρκετό καιρό, από το iOS7. Σύμφωνα με την Apple, η συλλογή των λεπτομερών στοιχείων είναι για το καλό μας: οι τοποθεσίες που επισκεπτόμαστε πιο συχνά είναι οι πιο σημαντικές για εμάς και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βελτιώσει τις υπηρεσίες δρομολόγησης ανάλογα με την κίνηση των δρόμων.

ired iphone frequent locations 01

Όπως και η Google έχει κρυμμένα μυστικά στη σελίδα της  έτσι και η Apple έχει βάλει ανοιχτή by default την υπηρεσία Frequent Locations, καλά «κρυμμένη» στις ρυθμίσεις του iPhone.

Μπορείτε να τη βρείτε ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες Τοποθεσίας > Υπηρεσίες Συστήματος > Συχνές Τοποθεσίες.

Εκεί θα βρείτε το ιστορικό των τοποθεσιών που έχετε επισκεφτεί αλλά και τις ακριβείς ώρες που βρισκόσασταν εκεί: από το πόση ώρα περάσατε στο εστιατόριο, μέχρι πόσο «γρήγορος» ήταν εκείνος ο καφές με τον φίλο σας.

ired iphone frequent locations 02

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις Όπως και η Google έχει κρυμμένα μυστικά στη σελίδα της

Και φυσικά, το Frequent Locations καταγράφει την ακριβή ώρα που μείνατε στο σπίτι κάποιου και την τοποθεσία. Οπότε αν έχετε κάτι να κρύψετε, καλό θα ήταν να το απενεργοποιήσετε. Σε αντίθετη περίπτωση, έχετε ένα ατράνταχτο άλλοθι για το που βρισκόσασταν, σε περίπτωση που κάποιος το αμφισβητήσει.

ired iphone frequent locations 03

Αν επιλέξετε την απενεργοποίηση, εκτός του ότι θα αισθανθείτε λίγο καλύτερα γνωρίζοντας ότι το iPhone σας δεν καταγράφει το που βρίσκεστε, ίσως βελτιωθεί λίγο και η ζωή της μπαταρίας του.

Αν διατηρήσετε ανοικτό το χαρακτηριστικό, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλες αυτές οι πληροφορίες αποθηκεύονται στη συσκευή και όχι στο iCloud και με κανέναν τρόπο η Apple δεν έχει πρόσβαση σε αυτές, χωρίς την έγκρισή σας. Πάντως, από ότι φαίνεται, ο Μεγάλος Αδελφός βρίσκεται παντού, ακόμη και στο σαλόνι μας

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: