«iCheat» από μεγάλο μέτρ στο σκάκι

«iCheat» από μεγάλο μέτρ στο σκάκι
ired.gr

Τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο στο σκάκι όταν υπάρχει ένα iPhone!

Σας είχαμε συμβουλέψει να βγάζετε μια φωτογραφία από το επιτραπέζιο που αφήνετε στη μέση για να συνεχίσετε μετά ώστε να μην σας κλέψει κανείς στο ενδιάμεσο. Όμως ο 25χρονος Γεωργιανός πρωταθλητής στο σκάκι Gaioz Nigalidze, προσπάθησε να κερδίσει την παρτίδα με ένα ....iPhone κρυμμένο στην τουαλέτα.

ired diafora chess cheat 01

Στο τουρνουά σκακιού Dubai Open, oι συνεχείς επισκέψεις του στην τουαλέτα, σχεδόν μετά από κάθε κίνηση και σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, προκάλεσαν υποψίες στον αντίπαλό του, Tigran Petrosian. Όταν η κατάσταση έγινε αρκετά περίεργη, και μετά από ενδελεχή έλεγχο της ...τουαλέτας, ευρέθη ένα iPhone με ακουστικά, τυλιγμένο σε χαρτί υγείας, κρυμμένο πίσω από τη λεκάνη. Στην αρχή, ο μετρ του σκακιού δεν παραδέχτηκε αμέσως ότι το κινητό ήταν δικό του, όμως κάποιο app από social media ήταν συνδεδεμένο με το λογαριασμό του και είχε ανοικτό και ένα άλλο app που ανέλυε την παρτίδα που έπαιζε στο τουρνουά.

Αν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ήταν ανοιχτό ήταν το facebook και δεν είχε διορθώσει τις ρυθμίσεις που επιβραδύνουν το iPhone , λογικό ήταν να καθυστερεί αρκετά στην ... τουαλέτα.

ired diafora chess cheat 02

Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν αποχή από κάθε παιχνίδι για 3 χρόνια και ήδη εξετάζονται ενδελεχώς οι προηγούμενες νίκες του, από τις οποίες βέβαια έχει κερδίσει αρκετά χρήματα.

ired diafora chess cheat 03

Εν αναμονή της αποκάλυψης του app που χρησιμοποιούσε ο Nigalidze, σας προτείνουμε ορισμένες από τις κορυφαίες εφαρμογές για σκάκι: Chess Pro, Chess Professional, Chess –with Coach, Lite Small Chess, Chess-Play & Learn. Μάλιστα, αν προτιμάτε να τα απολαύσετε στη μεγάλη οθόνη του Mac σας, σας έχουμε δείξει τον τρόπο

Από mirelen

Δείτε περισσότερα: