iPhone: Οι εφαρμογές που προτιμώ για την Home Screen μου (Kostthem)

iPhone: Οι εφαρμογές που προτιμώ για την Home Screen μου (Kostthem)
ired.gr

Ποιες εφαρμογές επιλέξαμε για την Home Screen (iPhone 6 Plus)

Εισαγωγή

Τις κατεβάζουμε, τις δοκιμάζουμε, τις διαγράφουμε, επιλέγουμε ποιες είναι τόσο καλές που "δικαιούνται" μια θέση στην Home Screen μας. Ναι, μιλάμε για τις απαραίτητες πλέον εφαρμογές που βοηθούν σε κάθε βήμα της καθημερινότητάς μας.

Το ποιες θα επιλέξουμε για να είναι στην πρώτη οθόνη μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα, το Numbers έπαψε να είναι μία από αυτές από την στιγμή που απέκτησα iPad και μεγάλο μέρος του productivity "μετακόμισε" εκεί.

Επίσης, παίζει ρόλο και η εποχή. Για παράδειγμα, η εφαρμογή για την αγορά (και επικύρωση) εισιτηρίων για τις Συγκοινωνίες Αθηνών, μόλις μετακόμισε στην δεύτερη σελίδα. Ο καιρός έφτιαξε, ώρα για το σκουτερίνι. Την λάτρεψα όμως!

Ας ξεκινήσουμε

ired iphone home screen apps 01

Dock:

Τηλέφωνο, Mail, Safari & Μηνύματα

Νομίζω πως οι περισσότεροι αυτές τις εφαρμογές έχουμε επιλέξει για το dock μας. Παλιά είχα την Μουσική, αργότερα το Spotify, αλλά τελικά αυτός είναι ο πιο βολικός συνδυασμός για την χρήση που κάνω. Πάντως αν με βάζατε να αφαιρέσω κάποια μεταξύ των Μηνυμάτων και του Τηλεφώνου, μάλλον τα Μηνύματα θα έμεναν στην θέση τους. iMessages maniac. Επίσης χρησιμοποιώ την εφαρμογή μηνύματα συχνά για να δω που είναι κάποιος φίλος μου, χωρίς να χρειάζεται να επηρεάσω την μπαταρία των υπολοίπων (φίλων), κάτι που γίνεται με την Εύρεση Φίλων.

Οθόνη:

Ημερολόγιο

Η default εφαρμογή της Apple. Δεν μπορώ χωρίς αυτή. Όλα τα ραντεβού και όλες οι εκκρεμότητες που έχουν χρονικό σημείο αναφοράς, βρίσκονται εκεί. Ανατρέχω επίσης συχνά λόγω και του sharing των event μου με αυτών των φίλων μου.

 

Εορτές

Υπάρχουν πολλών ειδών εφαρμογές "εορτολογίου" αλλά από την στιγμή που αυτή με βόλεψε, αυτή κράτησα. Δεν ισχυρίζομαι πως είναι η καλύτερη. Απλά με βόλεψε.

 

Σημειώσεις

Και πάλι εφαρμογή της "μαμάς". Την χρησιμοποιώ συνέχεια. Με βολεύει να γράφω ή να ενημερώνω μια σημείωση στον Mac και να ανατρέχω σε αυτή από το iPhone ή το iPad ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες εναλλακτικές. Αλλά είμαι και iCloud maniac επίσης...

 

Φωτογραφίες

Η εφαρμογή ήταν πάντα στην πρώτη οθόνη, αλλά από την στιγμή που ενεργοποίησα το iCloud Photo Library, κατοχύρωσε τη θέση της στο διηνεκές (που είναι και της μοδός).

 

Καιρός

Ναι, ο default της Apple. Ωραία γραφικά και πολύ βελτιωμένες προβλέψεις, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με το Weather Channel (iOS 8).

 

okairos.gr

Αλλά, όταν θέλω να μάθω με ακρίβεια την πρόβλεψη του καιρού, ανατρέχω πάντα στο κλασικό, μη updated για τα iPhones με λόγο εικόνας 16:9 (iPhone 5 ή νεότερα), αλλά εξαιρετικά αξιόπιστο, okairos.gr.

 

Χάρτες

Της Apple. Μια χαρά δουλεύουν. Για κάθε ενδεχόμενο όμως, κάπου στην δεύτερη σελίδα υπάρχουν και της Google αλλά και οι Here Maps της Nokia.

 

YouTube

Κλασική πλέον αξία.

 

Facebook

Το "αναγκαίο κακό".

 

Messenger

Το άλλο "αναγκαίο κακό" από το Facebook. Είναι όμως το "σημείο συνάντησης" ανεξαρτήτως πλατφόρμας.

 

Twitter

Φανατικός τουϊτεράς που στο παρελθόν είχα πειραματιστεί με 3rd party Twitter apps.

 

Documents

Αγαπημένος file manager. Που πλέον υποστηρίζει και το Touch ID. Διαβάστε περισσότερα για το Documents.

 

IMDB

Αγαπημένη βάση δεδομένων για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Πάντα ανατρέχω με κάθε ευκαιρία. Αν δεν δω μέση βαθμολογία αναγνωστών, ταινία δεν βλέπω. Το είχαμε παρουσιάσει στο παρελθόν.

 

betscores

Όχι, η εφαρμογή δεν αφορά το "στοίχημα". Live scores, βαθμολογίες, alerts. Πάντα έχει μια θέση στην Home Screen, ακόμη και το καλοκαίρι που δεν τρέχουν πολλά sports events.

 

Spotify

Είμαι "προδότης", το ομολογώ. Μέχρι όμως να παρουσιάσει η Apple κάτι αντίστοιχο, αυτή είναι η εφαρμογή ακρόασης (και αναζήτησης) μουσικής. Με premium λογαριασμό και off line αποθήκευση, για να μην κάνω και πλούσιο τον provider.

 

Υγεία

Η εφαρμογή της Apple είναι new entry στην Home Screen μου. Σε αυτή τη φάση την ενημερώνω καθημερινά για το βάρος μου. Αναμένω σαν τρελός να πέσουν οι τιμές στις ζυγαριές που ενημερώνουν την εφαρμογή αυτόματα. Προς το παρόν κοστίζουν πάνω από 100€, οπότε δεν λέει.

 

Eurobank

Η εφαρμογή για e-banking της Eurobank λειτουργεί μια χαρά. Την χρησιμοποιώ πολύ συχνά. Είχαμε κάνει και άρθρο.

 

ΣΚΑΪ

Όταν επιστρέφω στο σπίτι αργάμιση και βάλε, επιλέγω από το on demand section της εφαρμογής να "στείλω" το δελτίο ειδήσεων στο Apple TV. Το καλό είναι πως με το 6 Plus πάντα έχω αρκετή μπαταρία, ακόμα και τα μεσάνυχτα.

 

Passbook

Δεν την χρησιμοποιώ ιδιαίτερα συχνά. Μάλλον οδεύει προς την δεύτερη σελίδα.

 

My Vodafone

Την χρησιμοποιώ συχνά για να τσεκάρω το υπόλοιπό μου στα δεδομένα. Όχι στις κλήσεις.

 

Viber

Το γνωστό και μη εξαιρετέο. Θέλω να το αφαιρέσω εντελώς από το τηλέφωνο, αλλά δύο από τις επαφές μου, επιμένουν. Από το sms σίγουρα καλύτερο.

 

Trello

Εφαρμογή του γνωστού site για on line ιεράρχηση και οργάνωση εργασιών σε επίπεδο ομάδας. Η αποθέωση της συνεργασίας.

 

App Store

Ανατρέχω συχνά, αν και όχι όσο παλαιότερα. Νομίζω πως η εποχή που όλοι κατεβάζαμε συνέχεια εφαρμογές έχει τελειώσει. Ή απλά γέρασα.

 

Ρυθμίσεις

Απαραίτητη στην πρώτη σελίδα. Ανατρέχω πολύ συχνά.

Επίλογος

ired iphone home screen apps 02

Η δεύτερη σελίδα, με πολλούς φακέλους

Κάποτε είχα και την πρώτη σελίδα οργανωμένη με φακέλους, αλλά πλέον, μόνο την δεύτερη. Όπως θα παρατηρήσατε, απουσιάζουν από την πρώτη σελίδα εφαρμογές όπως η κάμερα και το ρολόι. Έχω επιλέξει να μην τοποθετώ εκεί εφαρμογές που έτσι κι αλλιώς είναι εύκολα προσβάσιμες είτε από την lock screen είτε από το Control Center.

ired iphone home screen apps 03

Control Center

Αυτές είναι οι εφαρμογές που έχω στην Home Screen μου. Ελπίζω να σας έδωσα 1-2 καλές ιδέες, αλλά κυρίως, περιμένουμε τα σχόλια και τις δικές σας προτάσεις!!!

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: