Αυτά είναι τα Social media trends για το 2015

Αυτά είναι τα Social media trends για το 2015
ired.gr

Τι λέει η μαγική «γυάλα» για τα Social Media Trends του 2015

Κοιτάξαμε στην μαγική γυάλα και ανακαλύψαμε τα νέα trends των social media για το 2015. Αν και εκ πρώτης όψεως, διαφαίνεται πως όλοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στο πορτοφόλι μας, υπάρχουν τάσεις για περισσότερη ιδιωτικότητα και ασφαλή προσωπική ζωή στα κοινωνικά δίκτυα.

1. Εμπόριο μέσω social media

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στον τομέα του Scommerce το 2015, κάνοντας τις μέρες που οι εταιρίες κυνηγούσαν τα likes και τους followers παρελθόν. H εμφάνιση του Buy button στο Facebook και στο Twitter δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αγοράσουν κάτι από ένα κατάστημα χωρίς να μετακινηθούν σε άλλη σελίδα, αλλάζοντας δραματικά τον τρόπο που κάνουν τα ψώνια τους. Με τον τρόπο αυτό, οι εμπορικές σελίδες γίνονται ισχυρά κανάλια πωλήσεων παρέχοντας την one stop media shop εμπειρία.

ired diafora social media trends 01

2. Πληρωμένη διαφήμιση

Το trend της κοινωνικής διαφήμισης με παρουσία στο Snapchat, video στο Instagram, διαφημίσεις auto-play στο Facebook και στο Twitter, φαίνεται πως θα κάνει θραύση μέσα στο 2015. Η πληρωμένη διαφήμιση στα social media είναι ίσως ο φθηνότερος και πιο αποδοτικός τρόπος προβολής και αν γίνει σωστά και στοχευμένα φέρνει ανταποδοτικό κέρδος στις επενδύσεις των εταιριών.

ired diafora social media trends 02

3. Social media στο κινητό

Οι χρήστες έχουν πρόσβαση στα social media περισσότερο μέσω του smartphone παρά μέσω του υπολογιστή. Τα σχετικά apps, με τα συνεχή updates τους, διευκολύνουν πολύ την κατάσταση. Μάλιστα, εξαιρετικά εύχρηστο είναι το γεγονός ότι μπορείς να κάνεις log in σε κάποια καινούρια εφαρμογή μέσω π.χ. του Facebook χωρίς να κάνεις νέα εγγραφή. Έχουμε δώσει ιδέες για το πως να οργανώσετε όλα τα apps των social media σε έναν φάκελο, ονομάζοντάς τον «share».

ired diafora social media trends 03

4. Παντοδυναμία των videos

Στα Social Media μοιραζόμαστε ιστορίες, συναισθήματα, παράπονα, ιδέες και φυσικά βίντεο. Τα βίντεο είναι πλέον παντού, είναι αστεία, είναι εύστοχα, φτιάχνουν ακόμη και καριέρες (διαβάστε εδώ πως έγινε διάσημος o Justin Bieber). Webinars, tutorials, screencasts και άλλες νέες λέξεις θα προστεθούν στο λεξιλόγιο μας αφού οι έρευνες δείχνουν ότι άνθρωποι όλων των ηλικιών τρελαίνονται να παρακολουθούν videos online αλλά και να φτιάχνουν δικά τους στο Instagram και στο Vine.

ired diafora social media trends 04

5. Μάρκετινγκ σε πραγματικό χρόνο

Η επιτυχία πίσω από το εύστοχο marketing δεν είναι μόνο το περιεχόμενο να γίνει viral αλλά και να προβληθεί, την κατάλληλη στιγμή. Ανάλογα με τα αντανακλαστικά μιας εταιρίας, το κατάλληλο hashtag στο twitter ή μια teaser φωτογραφία στο instagram μπορούν να προσελκυθούν πελάτες, με αφορμή μια διακοπή ρεύματος ή ένα live μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός.

ired diafora social media trends 05

με αφορμή το αν λυγίζει το iPhone 6 plus, η KitKat άδραξε την ευκαιρία για εύστοχο marketing με το #bendgate

6. Ανάγκη για ανωνυμία

Στην Ελλάδα, κατά καιρούς, μας απασχολεί η ανωνυμία πίσω από blogs και ανυπόγραφα άρθρα στο internet. Στα social media έχει διαφανεί μια μεγάλη ανάγκη για διατήρηση της ανωνυμίας έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα και να τα πουλά π.χ. σε εταιρίες. Κάτι τέτοιο επιχείρησε το νέο κοινωνικό δίκτυο Ello, η πλατφόρμα Whisper και το app Rooms του Facebook που επιτρέπουν την αλληλεπίδραση χωρίς την παρουσία ενοχλητικών διαφημιστικών από τρίτους.

ired diafora social media trends 06

7. Messaging apps

Και ενώ τα social media κατακρίνονται συχνά για το ότι «αναγκάζουν» τους χρήστες να προβάλλουν την προσωπική τους ζωή, η δυνατότητα αποστολής προσωπικών μηνυμάτων προσφέρει ένα σχετικό είδος ιδιωτικότητας. Η ομορφιά των messaging apps κρύβεται στο ότι ανά πάσα στιγμή έχεις τον άλλον διαθέσιμο απέναντι σου για κουβεντούλα. Το Kik του Instagram, το messenger του Facebook, τα direct messages του Twitter, το WhatsApp (για την φωνητική επικοινωνία του οποίου μπορείς να διαβάσεις εδώ ), το SnapChat, το Viber και πολλές άλλες εφαρμογές ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια καθιστώντας απολύτως απαραίτητες τις ιδιωτικές αλληλεπιδράσεις.

ired diafora social media trends 07

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: