Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Smartphone μόνο με Wi-Fi, γίνεται;

Smartphone μόνο με Wi-Fi, γίνεται;
ired.gr

«Μισώ το δωρεάν Wi-Fi», δεν είπε ποτέ, κανείς.

Αν και η συνήθης πρακτική είναι να αγοράζουμε ένα κινητό με συμβόλαιο ή κάρτα από κάποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, πολλές φορές μας «περισσεύει» ένα παλιό smartphone ή για κάποιο λόγο δεν θέλουμε να ξοδέψουμε χρήματα σε mobile internet.

Το παλιό smartphone μπορεί να μας χρησιμεύσει σε πολλά: σαν εναλλακτικό mp3 player, σαν παιχνιδομηχανή αλλά και σαν κανονικό κινητό τηλέφωνο με χρήση του Wi-Fi, όπου υπάρχει πρόσβαση.

ired tech news smartphone only wifi 01

Τολμήστε το για λίγο

Η αλήθεια είναι ότι τον πρώτο καιρό θα νιώθετε χαμένοι στον κόσμο σας. Θα αναρωτιέστε αν κάποιος σας θέλει να σας μιλήσει και δεν μπορεί. Αν κάποιος ποστάρει κάτι στο facebook και δεν το δείτε εγκαίρως. Δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου αν απουσιάσετε λίγο από τα social media. Σας έχουμε μιλήσει για 4 πράγματα που θα μάθετε εν τη απουσία σας εδώ .

Θα είναι περίπου όπως ήταν παλιότερα, που δεν υπήρχαν καν τα κινητά τηλέφωνα και απλώς πηγαίναμε στο ραντεβού μας στην ώρα μας. Όμως θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το να μιλάμε στο κινητό είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που κάνουμε με το smartphone μας.

ired tech news smartphone only wifi 02

Get ready, set, go

Για να προσαρμοστείτε στη νέα κατάσταση θα πρέπει να αλλάξετε κάποιες συνήθειες:

Μπορείτε να προγραμματίσετε τη διαδρομή που θα κάνετε, ενώ είστε ακόμη στο σπίτι και έχετε πρόσβαση στο οικιακό wi-fi. Επίσης μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα του Nokia Here Maps που επιτρέπει κατέβασμα χαρτών για offline πλοήγηση

Σχεδόν σε κάθε ξενοδοχείο, καφετέρια, εστιατόριο, γυμναστήριο, κατάστημα ή πολυκατάστημα υπάρχει δωρεάν wi-fi. Σε περίπτωση που είναι κλειδωμένο, μπορείτε πολύ ευγενικά να ρωτήσετε το συνθηματικό και να το ενεργοποιήσετε. Ένα εκπληκτικό δωρεάν app (για iPhone & Android), το Wi-Fi Map, σου δείχνει ποια wi-fi δίκτυα είναι ελεύθερα σε κοντινή απόσταση μαζί με τα passwords τους.

Θα πρέπει να ενημερώσετε τους κοντινούς σας ανθρώπους ότι δεν είστε πάντα διαθέσιμοι αλλά αν θέλουν μπορούν να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί σας με FaceTime, Viber, Skype κλπ. Μυήστε και τους μεγαλύτερους σε ηλικία σε αυτή την τεχνολογία, θα τους αρέσει ακόμη περισσότερο όταν έρθει ο λογαριασμός στο τέλος του μήνα.

ired tech news smartphone only wifi 03

Και επειδή μπορεί να καταφέρετε να πείσετε τους φίλους, δημιουργήστε ένα ξεχωριστό δίκτυο Wi-Fi για τους επισκέπτες (με Mac) για να τους το «προσφέρετε» όταν έρθουν στο σπίτι σας.

Από mirelen

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status