Με το Office Lens έχετε ένα scanner στην τσέπη σας

Με το Office Lens έχετε ένα scanner στην τσέπη σας
ired.gr

Δοκιμάσαμε το Office Lens της Microsoft και ιδού τα αποτελέσματα

Μια εφαρμογή που ξεκίνησε από τα Windows Phone εδώ και ένα χρόνο, περνάει επιτέλους και στα κινητά iOS και Android. Το Office Lens χρησιμοποιεί την τεχνολογία OCR (Optical Character Recognition) που μετατρέπει τις σαρωμένες εικόνες χειρόγραφων ή έντυπων κειμένων σε κείμενο ανάγνωσης που επιτρέπει και την επεξεργασία του.

ired microsoft office lens 01

10 από τις καλύτερες εφαρμογές που χρησιμοποιούν το Touch id

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή. Μόλις είστε ευχαριστημένοι με τη λήψη, πατάτε Done για να δείτε μια λίστα με τις δυνατότητες εξαγωγής. Μπορείτε να σώσετε τις φωτογραφίες σε μορφή JPG ή PDF και τα έγγραφα σε Word (DOCX) ή PDF. Φωτογραφίες από λευκούς μαγνητικούς πίνακες μπορούν να μετατραπούν σε PowerPoint ή PDF. Μπορείτε να αποστείλετε τα αρχεία στο OneNote ή το OneDrive ή ακόμη και να τα επισυνάψετε σε ένα νέο email. Αν δεν έχετε λογαριασμό στη Microsoft, θα σας ζητηθεί να ανοίξετε έναν.

Μπορείτε να διαγράψετε μαζικά τις φωτογραφίες από το iPhone

Μια πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι αυτή της ψηφιοποίησης επαγγελματικών καρτών και αποστολή τους στο OneNote, ώστε στη συνέχεια να γίνει η αποθήκευση των στοιχείων σε κάποια επαφή στο τηλέφωνο.

Τέλος οι antivirus εφαρμογές στο App Store

Στο App Store και στο Play Store υπάρχουν πολλές ακόμη παρόμοιες εφαρμογές που υποστηρίζουν το σκανάρισμα εγγράφων αλλά το Office Lens της Microsoft έχει το πλεονέκτημα ότι συνεργάζεται με όλες τις εφαρμογές του Office.

Εμείς δοκιμάσαμε να σκανάρουμε ένα έντυπο κείμενο, να το μετατρέψουμε σε Word και να το στείλουμε με email στον υπολογιστή για να το επεξεργαστούμε. Επιλέξαμε ένα μέρος ενός κειμένου από ένα περιοδικό και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.

ired microsoft office lens 02

ired microsoft office lens 03

Σε χειρόγραφο κείμενο όμως υπήρχαν αρκετά προβλήματα και αυτό ίσως οφείλεται στη δυσκολία της αναγνώρισης των χειρόγραφων ελληνικών γραμμάτων (δεν θέλω να το πάρω προσωπικά και να πω ότι φταίνε τα δικά μου). Εν αναμονή για βελτιώσεις λοιπόν.

ired microsoft office lens 04

ired microsoft office lens 05

Αν το δοκιμάσετε, περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Από mirelen

Δείτε περισσότερα: