Τα smartphones, δεν άλλαξαν μόνο τον κόσμο γύρω μας, αλλά και εμάς τους ίδιους. Δείτε πως:

Τα smartphones, δεν άλλαξαν μόνο τον κόσμο γύρω μας, αλλά και εμάς τους ίδιους. Δείτε πως:
ired.gr

 Το νέο είδος ανθρώπου κατοικεί στον «Πλανήτη των Smartphones»!

Η αυγή του πλανήτη των smartphones ήρθε στις αρχές του 2007 όταν ο Steve Jobs, διευθύνων σύμβουλος της Apple, μπροστά σε ένα πιστό ακροατήριο κράτησε μία πλάκα από πλαστικό, μέταλλο και πυρίτιο, όχι μεγαλύτερη από μία σοκολάτα. «Αυτό θα αλλάξει τα πάντα» υποσχέθηκε. Μόλις 8 χρόνια αργότερα το iPhone της Apple αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του ορισμού της τεχνολογίας των αρχών του 21ου αιώνα.

Δείτε τα 9 καινούργια πράγματα που μάθαμε για τον Steve Jobs ΕΔΩ

ired diafora phono sapiens 01

Τα smartphones είναι πανταχού παρόντα. Έχουν καταστεί τα gadgets με τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο ρυθμό πωλήσεων στην ιστορία, ξεπερνώντας την αύξηση των κινητών τηλεφώνων που προηγήθηκαν. Ξεπερνάνε πλέον τις πωλήσεις PC, διεισδύοντας σε κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής.

Ας δούμε σε αριθμούς τι συμβαίνει στον Πλανήτη των Smartphones

• Σήμερα, περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει ένα smartphone ενώ μέχρι το 2020 υπολογίζεται πως το ποσοστό κατόχων smartphones θα φτάσει το 80%.

• Ο μέσος Αμερικάνος χρήστης περνάει 2 ώρες καθημερινά με το smartphone του.

• Σε έρευνα στη Βρετανία, οι έφηβοι παραδέχτηκαν πως πιο πολύ θα τους έλειπαν τα smartphones τους παρά οι τηλεοράσεις, οι υπολογιστές και οι κονσόλες των παιχνιδιών.

• Σχεδόν το 80% των κατόχων smartphone ελέγχει τα μηνύματα, τις ειδήσεις και άλλες υπηρεσίες μέσα στα πρώτα 15 λεπτά αφότου σηκωθεί από το κρεβάτι το πρωί.

Μαγικό ταξίδι σε 10 ιστορικές στιγμές της Apple

• Ο αριθμός των κινητών στον πλανήτη μας είναι περίπου 7,22 δις. Έχει ξεπεράσει τον πληθυσμό της Γης που υπολογίζεται σε 7,19-7,22 δισεκατομμύρια

• Ο αριθμός των mobile συσκευών αυξάνει 5 φορές περισσότερο από αυτόν των ανθρώπων.

• Το τηλέφωνό μας σήμερα έχει την ισχύ επεξεργασίας των χθεσινών υπέρ-υπολογιστών ενώ ακόμα και το πιο βασικό μοντέλο smartphone έχει περισσότερη χωρητικότητα αριθμών απ' τη NASA όταν έστειλε ανθρώπους στο φεγγάρι το 1969!

ired diafora phono sapiens 02

Όπως τα αυτοκίνητα και τα ρολόγια εμπλούτισαν τη ζωή των ανθρώπων την εποχή που εφευρέθηκαν, τώρα τα smartphones είναι έτοιμα να αναμορφώσουν τις βιομηχανίες, να αλλάξουν τις κοινωνίες κατά τρόπο που ούτε οι σημερινοί έφηβοι μπορούν να φανταστούν.

Η δύναμη των smartphones πηγάζει από το μέγεθος και την ικανότητά τους να συνδέονται στο Ίντερνετ. Το μικρό τους μέγεθος τα κάνει τον πρώτο αληθινά προσωπικό υπολογιστή.

iPad: έκλεισε 5 χρόνια ζωής κατακτώντας εκατομμύρια χρήστες.Δείτε σχετικά ΕΔΩ

Το βαρετό παλιό PC που βρίσκεται στο γραφείο σας δεν γνωρίζει πάρα πολλά για σας. Τα smartphones όμως ταξιδεύουν μαζί σας, ξέρουν πού είστε, ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεστε, σε ποιους μιλάτε, ακόμα και πόσο υγιείς είστε.

ired diafora phono sapiens 03

Κατοικούμε όντως στον Πλανήτη των Smartphones όπως πολύ εύστοχα το έθεσε το Economist σε πρόσφατο αφιέρωμά του στα smartphones. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχουν κατακτήσει περίοπτη θέση στην ζωή μας και ας το παραδεχτούμε, την έχουν κάνει ευκολότερη!

από Persi

Δείτε περισσότερα: