Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα 6 πλεονεκτήματα του να έχεις γάτα!

Τα 6 πλεονεκτήματα του να έχεις γάτα!
ired.gr

 Γατόφιλοι όλου του κόσμου ενωθείτε!

Τα 7ψυχα τετράποδα έχουν φανατικούς λάτρεις. Τίποτα δεν μπορεί να συγκινήσει έναν γατόφιλο όσο οι ιστορίες για τις χαριτωμένες, διαισθητικές και χνουδωτές αυτές υπάρξεις που γεμίζουν τη ζωή και το σπίτι μας με την νωχελική τους παρουσία. Γατόφιλοι όλου του κόσμου ενωθείτε! Υπάρχουν 6 σημαντικά πλεονεκτήματα με το να έχετε συντροφιά αυτά τα πανέμορφα αιλουροειδή!

Αν σας αρέσει περισσότερο ο σκύλος πατήστε εδώ

1. Είσαι έξυπνος!

Μία βρετανική μελέτη διαπίστωσε πως όσοι προτιμούν τις γάτες είναι πιο έξυπνοι από τους ιδιοκτήτες σκύλων. Τόσο από την άποψη του δείκτη ευφυΐας όσο και ως προς το συνολικό επίπεδο της εκπαίδευσης, οι άνθρωποι που έχουν γάτες υπερέχουν. Δεδομένου ότι οι γάτες απαιτούν λιγότερη ενασχόληση σε σχέση με τα σκυλιά, αφήνουν χρόνο για πνευματικές εργασίες και είναι εξαιρετική συντροφιά σε ανθρώπους που εργάζονται πολλές ώρες. Ειδικά για πνευματικές εργασίες που απαιτούν συγκέντρωση και ησυχία είναι ιδανική συντροφιά. Όχι τυχαία, η γάτα υπήρξε ο ιδανικότερος σύντροφος συγγραφέων, ποιητών και ζωγράφων.

ired diafora 6 benefits to be a cat owner 01

2. Κάνουν καλό στο περιβάλλον

Αν είστε ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος μάθετε πως οι πόροι που απαιτούνται για την συντήρηση ενός σκύλου καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής του έχουν το ίδιο οικολογικό αποτύπωμα με τη συντήρηση ενός Hummer. Αντίθετα οι πιο ολιγαρκείς γάτες κατά μέσο όρο προσεγγίζουν το οικολογικό αποτύπωμα ενός Volkswagen Golf.

Δείτε ΕΔΩ οικολογικούς τρόπους φόρτισης του κινητού σας

3. Βοηθούν στην υγεία της καρδιά μας

Όλα τα κατοικίδια κάνουν καλό στην καρδιά μας. Ιδιαίτερα όμως οι γάτες, έχει διαπιστωθεί πως μειώνουν αισθητά το επίπεδο άγχους, ίσως γιατί η συντήρησή τους είναι λιγότερο αγχωτική από την αντίστοιχη ενός σκύλου. Αρκεί να τις χαϊδέψεις και να ακούσεις το γουργουρητό τους και κατ' ευθείαν αυτό έχει μία κατευναστική επίδραση. Μελέτη διαπίστωσε πως η συνύπαρξη με γάτα για μία 10ετία οδηγεί σε 30% λιγότερες πιθανότητες για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πώς να κλειδώσετε τα παιδιά σας έξω από το iPhone-Δείτε ΕΔΩ

ired diafora 6 benefits to be a cat owner 02

4. Αντανακλούν έναν ήρεμο χαρακτήρα

Το να έχεις γάτα λέει πολλά και ενδιαφέροντα για την προσωπικότητά σου. Κι ενώ οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι εξωστρεφείς και συχνά η ψυχή ενός πάρτι, οι ιδιοκτήτες γάτας είναι πιο ήρεμοι και εσωστρεφείς άνθρωποι. Εμπιστεύονται ευκολότερα τους ανθρώπους και τους καταλαβαίνουν περισσότερο. Μοιάζουν στο χνουδωτό κατοικίδιό τους στις ήρεμες, μετριοπαθείς αντιδράσεις και διεκδικούν τα θέλω τους με το... γάντι!

Δες ΕΔΩ πώς να κάνεις τον σκύλο σου...smartphone!

5. Βοηθούν να βρεις σύντροφο

Αν είστε μόνος και σας είναι δύσκολο να κανονίσετε ρομαντική έξοδο πάρτε μία γάτα! Μια βρετανική δημοσκόπηση έδειξε πως το 82% των γυναικών ελκύονται από τους ζωόφιλους άνδρες. Ειδικά όμως για τους φίλους της γάτας οι γυναίκες επιφύλαξαν πιο ευνοϊκή μεταχείριση. Το 90% των ανύπαντρων γυναικών δήλωσε πως θεωρούν καλύτερους συντρόφους τους ιδιοκτήτες γάτας.

Φαίνεται πως οι γυναίκες υπέκυψαν στο στερεότυπο πως οι ιδιοκτήτες μιας γάτας είναι πιο ευαίσθητοι άνθρωποι και τους έδωσαν το προβάδισμα στις προτιμήσεις τους! Ωστόσο, μην ξεχνάτε: Η γατούλα σας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τον σύντροφο της ζωή σας αλλά σας έχει κι εκείνη ανάγκη για όλη της τη ζωή. Μην την παραμελήσετε όταν ζευγαρωθείτε χάρη σε κείνη!

ired diafora 6 benefits to be a cat owner 03

6. Είναι ιδανική συντροφιά

Το στερεότυπο που λέει ότι τα σκυλιά είναι πιο στοργικά από τις γάτες είναι ακριβώς αυτό: ένα στερεότυπο. Οι γάτες αποτελούν μία εξίσου στοργική συντροφιά όπως τα σκυλιά. Μία ελβετική μελέτη κατέδειξε πως μία γάτα στο σπίτι προσφέρει συναισθήματα ανάλογα με την ύπαρξη ρομαντικού συντρόφου. Βέβαια θα πρέπει να αποδεχτείτε πως οι γατούλες θα έχουν το πάνω χέρι σε αυτή τη σχέση. Μετά από 1000 χρόνια εξημέρωσης έχουν αναπτύξει έναν ήχο / πνιχτό ουρλιαχτό που μοιάζει εξαιρετικά με κλάμα μωρού. Ο εγκέφαλος του ανθρώπου ανταποκρίνεται από ένστικτο προστατευτικά στην αγωνία ενός μωρού κι έτσι... άντε να αγνοήσεις τις επιταγές της γάτας σου!

ired diafora 6 benefits to be a cat owner 04

Η εφαρμογή που μειώνει κατά 50% το κλάμα του μωρού σας ΕΔΩ

Αν σας αρέσει περισσότερο ο σκύλος πατήστε εδώ

από Persi

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status