“Spotify Killer” από την Apple

“Spotify Killer” από την Apple
ired.gr

 Έρχεται εφαρμογή δωρεάν μουσικής από την Apple

Σύμφωνα με τους New York Times η Apple μαζί με την εταιρεία ακουστικών Beats (την οποία εξαγόρασε πέρυσι), σκοπεύουν να ανταγωνιστούν ευθέως το Spotify.H νέα υπηρεσία streaming αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την Apple και πολλοί ήδη μιλούν για το επερχόμενο «Spotify Killer».

Το είχαμε προβλέψει: Το 2015 θα είναι η χρονιά της Apple

Η εφαρμογή πρόκειται να ενσωματωθεί στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος με το κωδικοποιημένο όνομα «Cooper» που πιθανότατα θα είναι το iOS 8.4. Το σίγουρο είναι πως θα προηγηθεί το λανσάρισμα του Apple Watch. Η νέα υπηρεσία streaming θα παρέχει μουσική με μία εγγραφή στην υπηρεσία της που θα κοστίζει 10 δολάρια το μήνα.

ired tech news spotify killer 01

Προς το παρόν η Apple δεν μπόρεσε να μειώσει τη συνδρομή στα 8 δολάρια, κόστος που έχει γίνει ο κανόνας σε υπηρεσίες όπως το Spotify, Rhapsody και Rdio. Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Time, η Apple ήρθε σε επαφή με δισκογραφικές εταιρίες ζητώντας τους να μειώσουν τις τιμές της αδειοδότησης, αλλά δυστυχώς η συμφωνία δεν προχώρησε.

Αν θέλετε να μάθετε τα πάντα για το Spotify ΕΔΩ

Ο μουσικός Trent Reznor θα είναι από τους κύριους υπεύθυνους στον σχεδιασμό της υπηρεσίας streaming της Apple μαζί με τον Jimmy Lovine, συνιδρυτή της Beats και θρυλικό στέλεχος της δισκογραφικής βιομηχανίας. Όσο για τον Zane Lowe, πρώην dj στο BBC, θα αναλάβει ενεργό ρόλο στο ανασχεδιασμένο iTunes Radio με κατεύθυνση προς τις εστιασμένες επιλογές.

ired tech news spotify killer 02

Πού βαδίζει η μουσική βιομηχανία. Περισσότερα ΕΔΩ

Οι ακροατές στρέφονται όλο και περισσότερο από το κατέβασμα μουσικής στο streaming, τη διαδικασία συνεχούς, real-time αναμετάδοσης ήχου. Σύμφωνα με την Recording Industry Associaton της Αμερικής τα downloads απέφεραν 2.6 δισεκατομμύρια δολάρια με πτώση 8,5% από την προηγούμενη χρονιά, ενώ το streaming είχε τζίρο 1,87 δις δολάρια το 2014, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την πώληση των CDs.

από Persi

Δείτε περισσότερα: