6 λόγοι που θα σας κάνουν να σκεφθείτε σοβαρά την αγορά του νέου Macbook

6 λόγοι που θα σας κάνουν να σκεφθείτε σοβαρά την αγορά του νέου Macbook
ired.gr

 Σκέφτεστε να αγοράσετε φορητό υπολογιστή; 6 λόγοι για να προτιμήσετε το νέο MacBook.

H πιο πρόσφατη έκδοση της σειράς MacBook Air με τίτλο "MacBook" είναι μία δελεαστική πρόταση από τη εταιρεία Apple, καθώς διαθέτει νέο σχεδιασμό και αρκετά καινοτόμα χαρακτηριστικά, τα οποία σίγουρα θα προσελκύσουν πολλούς χρήστες. Ο νέος δημοφιλής υπολογιστής, αναμένεται στις 10 Απριλίου. Έχοντας λοιπόν τα παραπάνω κατά νου, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε 6 λόγους για τους οποίους πιστεύουμε πως θα έπρεπε να επιλέξετε το συγκεκριμένο μοντέλο, εάν σκοπεύατε την αγορά ενός φορητού υπολογιστή.

Διαβάστε επίσης: Δημιουργήστε ένα ξεχωριστό δίκτυο Wi-Fi για επισκέπτες (Mac)

Λεπτό κι ελαφρύ

Έχοντας πάχος μόνο 13,1 χιλιοστά και βάρος μόλις 900 γραμμάρια, το νέο MacBook, είναι το λεπτότερο και ελαφρύτερο Mac που έχει κατασκευάσει ποτέ η Apple. Αυτό το λεπτό προφίλ και ο απίστευτα ελαφρύς σχεδιασμός του, θα το καταστήσει ως μία δημοφιλή πρόταση, για όσους ταξιδεύουν συχνά και σίγουρα για φοιτητές.

ired mac 6 reasons new macbook 01

Αρκετά χρόνια το MacBook Air κατείχε τα σκήπτρα, του υπέρ-φορητού υπολογιστή για κινούμενους χρήστες, αλλά το νέο MacBook προσελκύει το βλέμμα και κάνει το MacBook Air να μοιάζει ως κάτι ξεπερασμένο. Εάν το κύριο κριτήριο για την αγορά ενός φορητού υπολογιστή είναι για εσάς το βάρος του και γενικότερα η φορητότητα, το νέο MacBook θα πρέπει να αποτελέσει την καλύτερη επιλογή σας.

Retina οθόνη

Πέραν του ότι πρόκειται για την λεπτότερη και ελαφρύτερη πρόταση για φορητό υπολογιστή που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple, το νέο MacBook φιλοξενεί επίσης μία εκπληκτική Retina οθόνη. Οι εν λόγω οθόνες υψηλής ανάλυσης πρωτο-παρουσιάστηκαν, στη σειρά MacBook Pro, τα οποία είναι σημαντικά μεγαλύτερα σε μέγεθος.

ired mac 6 reasons new macbook 02

Με την έλευση του νέου MacBook, με οθόνη Retina, οι χρήστες δεν θα αναγκάζονται να θυσιάζουν τη φορητότητα (βάρος - όγκο), ώστε να έχουν την ιδανική προβολή. Η νέα οθόνη Retina διαθέτει υψηλή ανάλυση 2304 x 1440, η οποία αναπαράγει έντονα χρώματα με εκπληκτική ευκρίνεια. Ο χρήστης λοιπόν πέραν ενός πραγματικά φορητού υπολογιστή, έχει στη διάθεσή του την παροχή εκπληκτικών απεικονίσεων.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο ελαφρύτερο και λεπτότερο MacBook σε πολλές αποχρώσεις

Force Touch Trackpad

To trackpad στους φορητούς υπολογιστές της Αpple, το οποίο εκτελεί το ρόλο του mouse και όχι μόνο, είναι μία από τις καλύτερες υλοποιήσεις στη βιομηχανία, έως σήμερα. Η εταιρεία κατάφερε αυτό το χαρακτηριστικό να το κάνει ακόμη καλύτερο. Το trackpad που φιλοξενείται στο νέο MacBook, ενσωματώνει τεχνολογία Force touch, το οποίο σημαίνει πως είναι σε θέση να αντιληφθεί την δύναμη που ασκείται στην επιφάνειά του, προσφέροντας διαφορετικές λειτουργίας ανάλογα με την πίεση.

ired mac 6 reasons new macbook 03

Με την δυνατότητα αυτή, ανοίγει ένας νέος δρόμος για τον τρόπο που θα αλληλεπιδρούμε με τους υπολογιστές Mac, στο μέλλον. Για παράδειγμα μπορείτε να εμφανίσετε το μενού της ενέργειας "δεξί κλικ" πιέζοντας το trackpad, περισσότερο ή μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα σε μία διεύθυνση οδού, ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και ιστοσελίδας για να εμφανίσετε το χάρτη τοποθεσίας.

Στην αγορά υπάρχουν ήδη προτάσεις τρίτων κατασκευαστών, όπως σχεδιαστικά εργαλεία, ευαίσθητα στη πίεση για καλλιτέχνες και γραφίστες και αναμένονται πολλά ακόμη τα οποία θα υποστηρίζουν την τεχνολογία Force touch. Επιπλέον το trackpad παρέχει απτική ανάδραση υπό τη μορφή δόνησης, όπου επιτρέπει στους χρήστες να αντιληφθούν καλύτερα το πως λειτουργεί.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »