Αφαιρέστε εύκολα το Jailbreak λογισμικό από την iOS συσκευή σας

Αφαιρέστε εύκολα το Jailbreak λογισμικό από την iOS συσκευή σας
ired.gr

 Έχετε κάνει jailbreaking στη συσκευή σας; Δεν θα πιστέψετε πόσο εύκολη διαδικασία, είναι η επαναφορά της σε εργοστασιακή μορφή.

Κάνοντας Jailreaking στη συσκευή σας, έχετε πρόσβαση σε μία πληθώρα νέων δυνατοτήτων που σας προσφέρει το λειτουργικό iOS, δελεαστικό για χρήστες που ψάχνουν το κάτι παραπάνω. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που πρέπει να παραδώσετε τη συσκευή σας σε ένα εξουσιοδοτημένο service, ειδικά όταν η συσκευή βρίσκεται εντός εγγύησης;

Στην ανάρτηση αυτή θα σας δείξουμε τη μέθοδο κατάργησης της επέμβασης που γίνεται με το Jailbreaking, επαναφέροντας σε φυσιολογική κατάσταση (clean install), τη συσκευή σας.

Διαβάστε επίσης: Jailbreak: Καλή ή κακή ιδέα;

Αφαίρεση επέμβασης Jailbreaking

Υπάρχουν πολλοί λόγοι ώστε να αναζητήσετε την άρση της επέμβασης του Jailbreaking σε μία iOS, συσκευή (iPhone, iPad). Mία από αυτές τις περιπτώσεις είναι να επιθυμείτε να αναβαθμίσετε το λειτουργικό της συσκευής ή να προσφέρετε επιπλέον ασφάλεια η οποία μπορεί να προέλθει από μία μη-Jailbreaking iOS συσκευή.

ired iphone unjailbreaking device 01

Όπως προείπαμε, ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους, είναι και η επίσκεψή σας, σε ένα εξουσιοδοτημένο service. Είναι αρκετοί οι χρήστες που μας ρωτούν: Θα πρέπει να αφαιρέσουμε το Jailbreak πριν πάμε τη συσκευή σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα; Όπως καταλαβαίνετε η απάντηση μας είναι κατηγορηματική: Ασφαλώς! Η συσκευή θα πρέπει να παραδοθεί σε εργοστασιακή μορφή.

ired iphone unjailbreaking device 02

Μπορεί ένα κατάστημα να αντιληφθεί επέμβαση Jailbreaking;

Η Apple έχει αναρτήσει ξεκάθαρη άποψη εναντίον της επέμβασης αυτής. Το κείμενο σε ελεύθερη μετάφραση αναφέρει τα εξής:

Κάνοντας μη εξουσιοδοτημένες επεμβάσεις-τροποποιήσεις στο λειτουργικό ενός iPhone, παραβιάζεται η άδεια χρήσης του. Ο κοινός όρος της τροποποίησης ενός iPhone, είναι το Jail-breaking, με ιδιαίτερη έμφαση, στο δεύτερο συνθετικό του όρου. Πιστεύουμε λοιπόν ακράδαντα έως και κατηγορηματικά, πως πρέπει να απέχετε από την ενέργεια αυτή. Πραγματικά, εάν κάνετε χρήση συσκευής η οποία έχει υποστεί οποιαδήποτε τροποποίηση μη εξουσιοδοτημένη, δεν θα είναι δεκτή για κάλυψη εντός εγγύησης.

Παρότι στην Ελλάδα η ενότητα αυτή, δεν περιλαμβάνεται στο κείμενο της εγγύησης, η άποψη των υπαλλήλων εξουσιοδοτημένων επισκευαστικών κέντρων, είναι ξεκάθαρη. Οπότε η κατάργηση της επέμβασης, είναι μια πολύ καλή ιδέα, πριν την παράδοσή της για επισκευή ή αντικατάσταση, εντός εγγύησης.

Διαβάστε επίσης: Η εποχή που το jailbreak ήταν μόδα, τελείωσε

Μπορούν να αντιληφθούν εάν είχε γίνει στη συσκευή μου Jailbreaking;

Ευτυχώς είναι πολύ εύκολο να αφαιρέσετε το jailbreaking λογισμικό, από μία iOS συσκευή, της Apple. Η διαδικασία αφαίρεσης ξεκινά φυσικά με ένα αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής σας, για οποιοδήποτε ενδεχόμενο και στη συνέχεια κάνετε εγκατάσταση στην τελευταία έκδοση του πρωτότυπου λειτουργικού iOS και επαναφορά, ως νέα συσκευή.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »