Υπάρχει χώρος για συσκευές iPhone 6c και iPhone 6c Plus κατά την επόμενη αναβάθμιση συσκευών;

Υπάρχει χώρος για συσκευές iPhone 6c και iPhone 6c Plus κατά την επόμενη αναβάθμιση συσκευών;
ired.gr

Υπάρχει δυναμική για συσκευές iPhone 6c και iPhone 6c Plus;

Στην περίπτωση που η εταιρεία Apple κινηθεί παραδοσιακά, - κάτι που δεν το κάνει πάντα - ίσως να περιμένουμε εφέτος ένα iPhone 6s, ένα iPhone 6s Plus και ίσως κι ένα iPhone 6c. Eνώ για τα δύο πρώτα μοντέλα η λογική λέει πως θα παρουσιαστούν - προσφέροντας καλύτερη κάμερα, γρηγορότερο επεξεργαστή και προσθήκη των τεχνολογιών Force Touch και taptic, - δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το υποτιθέμενο iPhone 6c.

Μικρά εμπόδια

Μερίδα χρηστών, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το τωρινό μέγεθος του iPhone. Εάν λοιπόν κάποιος χρήστης επιθυμεί μικρότερου μεγέθους συσκευή, θα πρέπει να συμβιβαστεί με συσκευές παλαιότερες (βλέπε 2013 iPhone 5s) ή του iPhone 6 με οθόνη 4,7 ιντσών, που αν το δούμε αντικειμενικά δεν είναι και η καλύτερη πρόταση για χρήση με το ένα χέρι. Οι κορυφαίες Android συσκευές, έχουν εγκαταλείψει εδώ και κάποια χρόνια τις 4 ίντσες.

Μπορούμε να πούμε πως μία θεωρητικώς μικρή συσκευή Android, ξεκινάει από τις 5 ίντσες, καθώς σχεδόν κανείς δεν επιθυμεί μία συσκευή με μικρότερη οθόνη. Η Apple αν γυρίσουμε 6 μήνες πριν διέθετε συσκευή 4 ιντσών η οποία είναι διαθέσιμη και σήμερα, αλλά με χαρακτηριστικά κατώτερα, αν τη συγκρίνουμε με τις νεότερες συσκευές iPhones. Οι χρήστες λοιπόν που επιθυμούν συσκευές 4 ιντσών, δεν είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο.

ired iphone 6c 01

Διαβάστε επίσης: Μήπως οι χρήστες iPhone αναζητούν μικρότερες συσκευές κι όχι μικρότερες οθόνες;

Μεγαλύτερα εμπόδια

Εάν υποθέσουμε πως με την κυκλοφορία των νέων αναβαθμισμένων εκδόσεων iPhones, η Apple θα ρίξει κατά $100 τις τιμές των συσκευών iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Πόσο μεγάλο θα ήταν το πρόβλημα στις πωλήσεις αυτών, με την εισαγωγή μιας νέας συσκευής 4 ιντσών, στο ίδιο πλαίσιο τιμών; Συνήθως η κοστολόγηση των συσκευών της Apple διαβαθμίζεται ανάλογα με τη χωρητικότητα.

Για παράδειγμα η συσκευή των 128 GB χώρου αποθήκευσης είναι περίπου $100 ακριβότερη από τη έκδοση χώρου των 64 GB - τόσο απλά. Με την προσθήκη μία μεγαλύτερης συσκευής iPhone 6 Plus, πέραν της χωρητικότητας η διαμόρφωση της κοστολόγησης στηρίζεται και στο μέγεθος της οθόνης. Συγκεκριμένα οι 5,5 ίντσες κοστολογούνται κατά $100 περισσότερα, από τη συσκευή των 4,7 ιντσών - επίσης ευνόητο για τον καταναλωτή. Η ίδια μείωση κοστολόγησης θα πρέπει να υπάρξει και σε μία μικρότερη συσκευή.

Παρουσιάζοντας η Apple μία συσκευή 4 ιντσών, iPhone 6c, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν στην κοστολόγηση, καθώς με τη παραπάνω λογιστική λογική, η συσκευή αυτή θα πρέπει να κοστολογηθεί τουλάχιστον $100, λιγότερα. Ίσως και αυτό να είναι ένας από τους λόγους που δεν ανακοινώθηκε συσκευή 4 ιντσών το Σεπτέμβριο που μας πέρασε.

Όλα τα νέα χαρακτηριστικά που έχουν προστεθεί εάν τα προσέφερε σε μία μικρότερου μεγέθους συσκευή, όφειλε να την κοστολογήσει και οικονομικότερα, τουλάχιστον κατά $100. Η συνέπεια θα ήταν η συρρίκνωση του περιθωρίου κερδών, προκαλώντας παράλληλα σύγχυση.

ired iphone 6c 02

Η πρόταση του iPhone 5c

Να θυμίσουμε πως το 2013 η εταιρεία Apple αντιμετώπισε παρόμοιες καταστάσεις κατά την παρουσίαση του iPhone 5c. Προτίμησε να μην μειώσει την τιμή του απερχόμενου μοντέλου iPhone 5 και να το κρατήσει στην αγορά, αλλά να το αντικαταστήσει με το iPhone 5c. Αξίζει να σημειώσουμε πως κατασκευαστικά το iPhone 5c προσέφερε μεγαλύτερο εμπορικό κέρδος στη συσκευή, ενώ το design της συσκευής το ξεχώριζε από όλα τα μέχρι τώρα μοντέλα iPhone που είχαν κυκλοφορήσει.

Δυστυχώς το iPhone 5c, δεν κατάφερε να ακολουθήσει την επιτυχία του iPhone 5s. Εάν θα θέλαμε να παρομοιάσουμε τις πωλήσεις της με την πορεία μιας κινηματογραφικής ταινίας, θα μπορούσαμε να πούμε πως στη πρεμιέρα μία νέα ταινία σπάει όλα τα ρεκόρ εισιτηρίων, ενώ στη συνέχεια σταδιακά η ζήτηση μειώνεται. Όμως το iPhone 5c δεν ακολούθησε αυτή την πορεία αλλά θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με μία τηλεοπτική σειρά της οποίας τα νούμερα τηλεθέασης είναι σταθερά από το πρώτο ως το τελευταίο επεισόδιο χωρίς έντονες διακυμάνσεις.

Διαβάστε επίσης: Οι 7 χαρακτήρες όσων έχουν iPhone

ired iphone 6c 03

Ποια η δυναμική ενός iPhone 6c

Στην περίπτωση που η Apple πάρει απόφαση να προσφέρει σε περισσότερους χρήστες την εμπειρία των 4,7 και 5,5 ιντσών iPhone, μειώνοντας παράλληλα το κόστος απόκτησης, τότε συσκευές iPhone 6c και iPhone 6 Plus, έχει νόημα να κυκλοφορήσουν. Εδώ πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως μία τέτοια ενέργεια θα έπρεπε να καταργήσει τα τωρινά μοντέλα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, ακολουθώντας τη στρατηγική του 2013.

Η πολιτική αυτή θα ξεχώριζε τις νέες κορυφαίες εκδόσεις iPhone 6s και iPhone 6s Plus - τουλάχιστον εμφανισιακά - από τα τωρινά μοντέλα της Apple. Επιπρόσθετα θα είχε την δυνατότητα η εταιρεία να μεταφέρει χρήστες που επιθυμούν τις 4 ίντσες σε μεγαλύτερες οθόνες χωρίς να ρίξει καθόλου το κόστος των επερχόμενων iPhones.

Ποια είναι η δική σας εκτίμηση; Πιστεύετε πως υπάρχει χώρος για συσκευές τύπου iPhone 5c ή θα προτιμούσατε μια μικρότερου μεγέθους, επαναφέροντας στη σειρά των προϊόντων συσκευή στις 4 ίντσες οθόνης; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: