Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όταν οι φαντασιώσεις των κινηματογραφιστών γίνονται πραγματικότητα

Όταν οι φαντασιώσεις των κινηματογραφιστών γίνονται πραγματικότητα
ired.gr

 Τέσσερα gadgets από ταινίες επιστημονικής φαντασίας που μπορεί να γίνουν πραγματικότητα

Το 1985, όταν η ταινία «Back to the Future Part II» (Επιστροφή στο Μέλλον ΙΙ) εξελισσόταν στο 2015, το άλμα φαινόταν τεράστιο. Σήμερα 26 χρόνια μετά, κάποιες από τις τεχνολογικές προβλέψεις των σεναριογράφων έπεσαν μέσα. Αλλά κι άλλες δημοφιλείς ταινίες επιστημονικής φαντασίας ενέπνευσαν εταιρίες και κατασκευαστές να προχωρήσουν στην υλοποίηση μερικών «τρελών» για την τότε εποχή ιδεών.

Το ιπτάμενο σκέιτμπορντ

ired tech news scifi gadgets 01

Μια αμερικάνικη εταιρία έκανε πραγματικότητα την εκπληκτική εφεύρεση της sci-fi ταινίας. Η ιπτάμενη σανίδα με το όνομα Hendo κινείται 2,5 εκ. πάνω από το έδαφος και κινείται χάρη στο σύστημα μαγνητικής αιώρησης.

Μπορείτε κι εσείς να κάνετε μαγικά: μετατρέψτε το iPhone σε μηχανή Polaroid

Κορδόνια που δένονται μόνα τους

ired tech news scifi gadgets 02

Η Nike θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015 sneakers με power laces, δηλαδή κορδόνια που δένονται μόνα τους, όπως εκείνα που φορούσε ο Μάικλ Τζέι Φοξ στο Back to the Future II.

Όταν οι επιστημονες έχουν κέφια, κάνουν τον σκύλο σας smartphone

Ιατρικό tricoder

ired tech news scifi gadgets 03

Το υπέρτατο gadget του γιατρού Σποκ από το Star Trek αποτέλεσε έμπνευση και για τη δημιουργία μιας επαναστατικής ιατρικής συσκευής, που θα μπορεί να ανιχνεύει ασθένειες και προβεί σε διαγνώσεις της υγείας του ασθενούς, χωρίς την παρουσία ιατρού. Προς το παρόν, το Scanadu Scout, όπως ονομάζεται, δεν έχει τεθεί σε επίσημη κυκλοφορία αλλά έχουν γίνει σοβαρά βήματα για την τελειοποίησή του.

Μη ξεχνάς ότι πάντα υπάρχει και το Apple Research Kit

Τα γάντια που κολλάνε

ired tech news scifi gadgets 04

Στην εντυπωσιακή σκηνή του Mission Impossible-Ghost Protocol, ο Tom Cruise φοράει ένα ζευγάρι ηλεκτρονικά γάντια που του επιτρέπουν να σκαρφαλώσει σε ένα από τους ουρανοξύστες του Dubai. Ερευνητές στο Standford University βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας ενός παρόμοιου υλικού για να κατασκευάσουν γάντια. Φορώντας τα, ένας άνθρωπος 70 κιλών θα μπορεί να ανέβει σε ένα διάφανο και κάθετο τοίχο ύψους 7.5 μέτρων.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status