Πρώτη φορά στην ιστορία της η Μicrosoft προσεγγίζει τους «πειρατές»

Πρώτη φορά στην ιστορία της η Μicrosoft προσεγγίζει τους «πειρατές»
ired.gr

 Δωρεάν για όλους οι αναβαθμίσεις των Windows 10.

Η Microsoft κάνει το μεγαλύτερο άνοιγμά της στους «πειρατές» των Windows.

Αυτό το καλοκαίρι οι αναβαθμίσεις για τα Windows 10 θα αφορούν όλους. Κι όταν λέμε όλους εννοούμε όλους όσους χρησιμοποιούν Windows, είτε αυτά είναι γνήσια είτε πειρατικά. Άλλωστε μόλις 1 στους 10 Κινέζους χρησιμοποιεί γνήσια έκδοση των Windows.

ired windows microsoft first time stops piracy 01

Τέλος εποχής για τον Internet Explorer με τα Windows 10

Το πρόβλημα εκτός της Κίνας υπάρχει σε μεγάλη έκταση επίσης στην Ινδία, τη Ρωσία, τη Βραζιλία αλλά και την Ελλάδα. Η κίνηση αυτή της Microsoft είναι μία πρωτοφανής προσπάθεια να εισχωρήσουν οι νόμιμες εκδόσεις του λογισμικού της στα εκατοντάδες εκατομμύρια των χρηστών παγκοσμίως. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες μάλιστα, το 75% του συνόλου των λογισμικών στην Κίνα δεν έχουν την κατάλληλη άδεια.

Η ψηφιακή βοηθός της Microsoft, Cortana, στο iOS-Android

ired windows microsoft first time stops piracy 02

Καθόλου τυχαίο ότι η ανακοίνωση της Microsoft έγινε δια του επικεφαλής λειτουργικών συστημάτων της εταιρείας σε συνέδριο τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα. «Αναβαθμίζουμε όλα τα Windows, γνήσια ή μη σε Windows 10» δήλωσε ο Terry Myerson στο Reuters. «Το σχέδιο είναι η επαναπροσέγγιση εκατομμυρίων πειρατών στην Κίνα» συνέχισε χωρίς περιστροφές.

Τα Windows 10 θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι είπαν από την εταιρεία και είναι η πρώτη φορά που τοποθετήθηκαν πιο συγκεκριμένα για το πότε θα βγει στην αγορά κάποια νέα έκδοση λογισμικού τους. Οι γνώστες μάλιστα υπολόγιζαν το φθινόπωρο ως πιο πιθανό με βάση την ιστορία της Microsoft. Δωρεάν αναβαθμίσεις των Windows 10 θα διατεθούν από τις αρχές του 2016 για τους χρήστες των Windows 7 και νεότερων εκδόσεων.

Καταρρίπτουμε 5 από τους κυριότερους μύθους που αφορούν την Apple

Η Microsoft, με αυτό τον τρόπο θέλει να κρατήσει τους χρήστες και να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων που είχε από την πώληση υπηρεσιών όπως το Office μέσω του Ίντερνετ. Υπολογίζει επίσης και σε συνδρομητικές υπηρεσίες, όπως το Office 365 και το OneDrive για ενίσχυση των κερδών.

ired windows microsoft first time stops piracy 03

Η Microsoft διευκρίνισε πως παρ' ότι θα επιτραπεί η αναβάθμιση στα Windows 10 και στις πειρατικές εκδόσεις, εντούτοις αυτό δεν θα επιφέρει αλλαγή στην κατάσταση της άδειας. Δεν θα μετατρέπεται σε νόμιμη αλλά θα εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως mislicensed.

από Persi

Δείτε περισσότερα: