O Tim Cook θα διαθέσει τα 800 εκατομμύρια δολάρια της περιουσίας του

O Tim Cook θα διαθέσει τα 800 εκατομμύρια δολάρια της περιουσίας του
ired.gr

 Στις προτεραιότητες του CEO της Apple είναι η καταπολέμηση του AIDS, η κλιματική αλλαγή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Tim Cook, επικεφαλής της Apple, δήλωσε πως σκοπεύει να δωρίσει την περιουσία του για κοινωνικούς σκοπούς αλλά και την εκπαίδευση του 10χρονου αγαπημένου ανιψιού του. Έτσι θα μπει στη λίστα των ισχυρών ανδρών των ΗΠΑ που αποφάσισαν να δωρίσουν τουλάχιστον το 50% της περιουσίας τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μεταξύ αυτών είναι Bill Gates, ο Mark Zuckerberg και ο Warren Buffet.

Ο 54χρονος διευθύνων σύμβουλος της Apple, που πήρε τα ηνία της εταιρίας το 2011 μετά τον θάνατο του Steve Jobs, έχει μιλήσει δημόσια για τη σημασία της αντιμετώπισης του HIV/AIDS. Επίσης είναι γνωστή η ευαισθησία του για θέματα κλιματικής αλλαγής καθώς και για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας, δικαιώματα τα οποία υποστηρίζει σθεναρά εδώ και χρόνια.

Ο Tim Cook Πρόσωπο της Χρονιάς –Άλλη μία πρωτιά της Apple

Μάλιστα, έχει ήδη αρχίσει να προσφέρει χρηματικά βοηθήματα γι' αυτά τα φλέγοντα ζητήματα. Θέλει όμως να το κάνει με έναν τρόπο πολύ διακριτικό και συστηματικό παρά απλώς υπογράφοντας χρηματικές επιταγές.

Σύμφωνα με το περιοδικό Fortune η περιουσία του εκτιμάται στα 120 εκατομμύρια δολάρια με βάση τη συμμετοχή του στην Apple, συν 665 εκατομμύρια από την αξία των μετοχών του.

Η Apple στο στόχαστρο των γελοιογράφων

ired tech news tim cook to donate his money 01

Η αγάπη του για τον 10χρονο ανιψιό του είναι γνωστή. Ο ίδιος μάλιστα σε ομιλία του τον περασμένο χρόνο, είπε:

Έχω έναν ανιψιό που λατρεύω. Όταν τον βλέπω σκέφτομαι πως το να του παραδώσω έναν κόσμο χειρότερο από αυτόν που βρήκα εγώ όταν ξεκίνησα τη ζωή μου θα ήταν η μεγαλύτερη αμαρτία

Το 2012 ο Tim Cook δώρισε 50 εκατομμύρια σε νοσοκομεία κοντά στην έδρα της Apple στη Silicon Valley, 25 εκ των οποίων πήγαν σε νοσοκομείο ειδικευμένο σε ασθένειες παιδιών. Επίσης έδωσε 50 εκατομμύρια σε μία φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζεται για την καταπολέμηση του AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης.

Για το νέο πληκτρολόγιο της Apple δείτε ΕΔΩ

Η Apple, σύμφωνα με πρόσφατη πρόβλεψη οικονομικού αναλυτή πιθανότατα θα είναι η πρώτη εταιρία που η αξία της θα αγγίζει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Κάτι τέτοιο θα φέρει την αξία της πάνω από το ΑΕΠ της Ινδονησίας ή της Σαουδικής Αραβίας. Επίσης μια τέτοια αποτίμηση θα κάνει την Apple να αξίζει 2,6 φορές περισσότερο από την Google, την δεύτερη πιο πολύτιμη εταιρία στις ΗΠΑ η οποία αποτιμάται στα 383 δισ. δολάρια.

 από Persi

Δείτε περισσότερα: