Κινητό-ξυπνητήρι! Πόσο κακή συνήθεια είναι;

Κινητό-ξυπνητήρι! Πόσο κακή συνήθεια είναι;
ired.gr

 Ξέρετε γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το κινητό μας για ξυπνητήρι;

Την επόμενη φορά που θα στριφογυρνάτε στο κρεβάτι και θα αναρωτιέστε αν κλειδώσατε την πόρτα ή θα σκέφτεστε ποιες δουλειές έχετε να κάνετε την επόμενη ημέρα, βγάλτε το κινητό από το δωμάτιό σας και αντικαταστήστε το με ένα κανονικό ξυπνητήρι. Ίσως σε αυτό να οφείλονται οι αϋπνίες και ο μη παραγωγικός ύπνος που κάνετε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Apps για ringtones στο iPhone

Το φως της οθόνης

ired tech news morning alarm 01

Όταν παίρνετε το κινητό σας μαζί σας στο κρεβάτι, σπαταλάτε τα τελευταία λεπτά πριν τον ύπνο, μπροστά σε μια φωτιζόμενη οθόνη. Αυτό και μόνο θα σας δυσκολέψει να κοιμηθείτε. Οι ειδικοί λένε ότι θα πρέπει να απέχουμε από οποιαδήποτε οθόνη για μια ολόκληρη ώρα πριν την ώρα του ύπνου.

Με το καλημέρα σας

Αν το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί είναι να πάρετε το κινητό σας για να απενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το αφήσετε κάτω εύκολα. Πριν καν βουρτσίσετε τα δόντια σας, θα μπείτε στον πειρασμό να μπείτε για λίγο στο facebook και ίσως να ρίξετε μια ματιά στα email σας. Αντί να ξεκινήσετε με ήρεμους ρυθμούς την ημέρα σας, θα είστε κυριολεκτικά «στην πρίζα» από το πρώτο λεπτό.

ired tech news morning alarm 02

Κάντε τον φορτιστή σας να ξεχωρίζει με στυλ

Άυπνες νύχτες

Η μεταμεσονύχτα χρήση του κινητού δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Αν για κάποιο λόγο, ξυπνήσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας και δυσκολεύεστε να ξανακοιμηθείτε, το να πάρετε το κινητό στα χέρια σας για να παίξετε ένα παιχνίδι μέχρι να σας πάρει ο ύπνος, θα σας κάνει πιο νευρικούς.

Η αγάπη περνάει από το ...Facebook

Υπάρχει ένας άγραφος νόμος για τα ζευγάρια που λέει ότι απαγορεύεται οποιουδήποτε είδους τεχνολογία στην κρεβατοκάμαρα. Έτσι, αν έχετε ήδη «διώξει» την τηλεόραση από το δωμάτιο, είναι καιρός να βγάλετε έξω και τα κινητά σας. Και οι δυο.

Κι αν δεν σας πείσαμε, ξέρετε πώς να δυναμώσετε την ένταση του ήχου αφύπνισης;

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: