Μήπως οι χρήστες iPhone αναζητούν μικρότερες συσκευές κι όχι μικρότερες οθόνες;

Μήπως οι χρήστες iPhone αναζητούν μικρότερες συσκευές κι όχι μικρότερες οθόνες;
ired.gr

Τελικά μήπως επιθυμούμε μικρότερες συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες;

Εάν ανατρέξουμε στο παρελθόν συγκεκριμένα πριν το Σεπτέμβριο του 2014, μπορούμε να εντοπίσουμε πολλές αναρτήσεις οι οποίες προέτρεπαν την εταιρεία Apple στη δημιουργία συσκευών με μεγαλύτερες οθόνες. Τώρα που το iPhone 6 και iPhone 6 Plus, έχουν κυκλοφορήσει επίσημα, με οθόνες 4,7 και 5,5 ιντσών αντίστοιχα, άρχισαν δειλά δειλά αναρτήσεις, οι οποίες κάνουν λόγο για δημιουργία ενός iPhone, με οθόνη 4 ιντσών.

Το επιχείρημα γα τις μεγαλύτερες οθόνες ήταν έως τώρα ήταν η μεγαλύτερη θέαση, στις εφαρμογές και στο διαδίκτυο. Το επιχείρημα για τη συσκευή με μικρότερη οθόνη, είναι η ευκολία στη χρήση με το ένα χέρι, ειδικά για χρήστες με μικρότερο σωματότυπο. Τώρα το κατά πόσο είναι αυτό επιχείρημα μένει να ερευνηθεί.

Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα iPhone 6 για την επικοινωνία μου καθημερινά. Για ένα διάστημα και για τις ανάγκες ενός review (Διαβάστε το Review πατώντας εδώ), υπήρχε στη διάθεσή μου κι ένα iPhone 6 Plus. Δεν χρειάστηκε περισσότερο από ένα 24ωρο χρήσης του μεγαλύτερου iPhone, για να μου φανεί η δική μου συσκευή μικρή. Δεν συζητάμε για συσκευή iPhone 5 που συγκρίνοντας τη θέαση, την αισθάνθηκα κλειστοφοβική.

Διαβάστε επίσης: iPhone 5: Γιατί ακόμα μας μαγεύει;

Χωρίς να έχω στη διάθεσή μου πλέον κάποια συσκευή iPhone 4 ή iPhone 4s, μπορώ να πω με σιγουριά πως θα μου φαινόταν iPhone nano. Φυσικά όλα στο μυαλό μας είναι. Θεωρούμε πως το φυσιολογικό μέγεθος ενός iPhone είναι αυτό που κατέχουμε αυτή τη χρονική στιγμή κι όλα τα προηγούμενα τα θεωρούμε παράξενα ή διαφορετικά. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω πως το iPhone 6 Plus δεν μπορώ με τίποτα να το χειριστώ με το ένα χέρι.

ired iphone smaller screens or iphone 01

Είναι πολύ δύσκολο να φτάσω τμήματα της οθόνης και παράλληλα να ισορροπώ τη συσκευή στο ένα χέρι. Με τη χρήση του iPhone 6, δεν αντιμετωπίζω τέτοιου είδους προβλήματα. Η συσκευή είναι απόλυτα λειτουργική με το ένα χέρι. Υπάρχουν όμως χρήστες που αναζητούν από την Apple μία συσκευή 4 ιντσών. Μία αιτία είναι πως η Apple στα νέα iPhone δεν μεγάλωσε μόνο την οθόνη αλλά έκανε μία πλήρη αναβάθμιση των χαρακτηριστικών της συσκευής.

Για τη γενιά των τωρινών συσκευών η αναβάθμιση αυτή ήταν απαραίτητη, παρότι αφήνει πολλές ευκαιρίες για προσθήκες στο μέλλον. Φανταστείτε μία επερχόμενη συσκευή iPhone με edge-to-edge (από άκρη σε άκρη) οθόνη, η οποία είναι καμπυλωτή στις άκρες. Φανταστείτε μία συσκευή όπου η FaceTime camera και το ακουστικό δεν καταλαμβάνουν σχεδόν καθόλου χώρο στην επιφάνεια της οθόνης μέχρι την κορυφή.

Κι επίσης φανταστείτε πως το πλήκτρο αφετηρίας να έχει αντικατασταθεί από μία νέα τεχνολογία που μπορεί να επαναφέρει τη συσκευή στην αρχική οθόνη, ενσωματώνοντας επίσης τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, χωρίς να δεσμεύει την οθόνη να επεκτείνεται έως το κάτω άκρο της.

Δεν είναι της φαντασίας μου. Σημειώστε πως η Apple στο πλευρό του Apple Watch έχει προσθέσει ένα ηλεκτρο-μηχανικό πλήκτρο digital crown, το οποίο προκαλεί - μετά από πίεση - την επαναφορά της οθόνης στην αρχική της κατάσταση και την τεχνολογία force touch για επιπλέον μενού στην οθόνη, ανάλογα με την ένταση της πίεσης σε αυτή.

Στις αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (Δείτε περισσότερα εδώ) της Apple, περιλαμβάνονται κάμερες, που αναγνωρίζουν δακτυλικά αποτυπώματα σε οπίσθια οθόνη ή στα backcover των συσκευών ή δεν μπορώ κι εγώ να φανταστώ τι άλλο. Γι' αυτό λοιπόν μία συσκευή με μεγάλη θέαση για το διαδίκτυο και τις εφαρμογές είναι προσιτή ακόμη και για χρήστες με μικρότερες παλάμες. Εάν βάλουμε δίπλα δίπλα το πρώτο iPhone, με το iPhone 6 μπορούμε κάλλιστα να παρατηρήσουμε πως η Apple ακολουθεί τη σωστή πορεία μείωσης τηλεφώνου και αύξησης οθόνης.

ired iphone smaller screens or iphone 02

Χρειάζονται μεγάλα βήματα στην ανάπτυξη, προκειμένου κάθε φορά, όλα τα εξαρτήματα που απαρτίζουν το iPhone να εξελίσσονται, συμπεριλαμβανομένων των συσσωρευτών, φωτογραφικών μηχανών, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν θεαματικά αποτελέσματα, ακόμη κι αν είναι αναγκαίο να στριμωχτούν σε ελάχιστο χώρο. Η Apple αυτό προσπαθεί να το κάνει πράξη.

Ένα iPhone με μία μεγάλη οθόνη και ακόμη μικρότερο πάχος, ενδεχομένως να είναι στα σχέδια για το iPhone 7 ή και του iPhone 8. Υπάρχει όμως περίπτωση να υπάρξει μία συσκευή "iPhone 6c", στις 4 ίντσες κατά τη διάρκεια του έτους που διανύουμε. Το μέγεθος της οθόνης πάντως δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε μικρότερες διαστάσεις καθώς χρόνο με το χρόνο φαίνεται να εξελίσσεται.

Σίγουρα δεν συζητάμε για iPhones λεπτά σαν πιστωτικές κάρτες ή διαφανείς συσκευές, όπως έχουμε δει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας (βλ. Iron-man και Avatar). Όταν αποζητούν μικρότερες συσκευές, εννοούν του μεγέθους του iPhone 5 και φαίνεται προς τα εκεί κατευθύνεται η Apple διατηρώντας όμως την οθόνη στις 4,7 ίντσες.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: