Χρησιμοποιείστε το iCloud pass-word για να ξεκλειδώσετε το Mac

Χρησιμοποιείστε το iCloud pass-word για να ξεκλειδώσετε το Mac
ired.gr

 Χρησιμοποιείστε το iCloud password σαν μοναδικό κωδικό για όλες σας τις ανάγκες

Συνήθως χρησιμοποιούμε ένα κωδικό για να κάνουμε είσοδο (login) στον τοπικό λογαριασμό μας στον υπολογιστή μας Mac και ένα άλλο για να εισερχόμαστε στο δικτυακό λογαριασμό του iCloud. Αντί όμως να χρησιμοποιούμε (και να πρέπει να θυμόμαστε) διαφορετικούς κωδικούς για κάθε λογαριασμό, το Mac, OS X μας προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τον κωδικό του iCloud για όλες μας τις ανάγκες και να μη χρειάζεται να θυμόμαστε διαφορετικούς κωδικούς για εκκίνηση, επανεκκίνηση, κλειδωμένη οθόνη, οθόνη εισόδου κλπ.

Αυτή είναι μια χρήσιμη δυνατότητα, ειδικά για χρήστες που δε μπορούν να θυμούνται πολλούς κωδικούς εφόσον ο κωδικός της Apple ID που έχουν (και είναι ο ίδιος με του iCloud), έχει πρόσβαση στα iCloud, App Store, iTunes Store, Mac App Store, FileVault και κάμποσα ακόμη.

Το να επιτρέψετε στην Apple ID και κατ' επέκταση στον κωδικό iCloud να ξεκλειδώνουν το Mac και να εισέρχεστε στο OS X είναι αρκετά απλό και όταν ρυθμίζετε ένα καινούριο υπολογιστή ή κάνετε "καθαρή" εγκατάσταση στο OS X μπορείτε να το επιλέξετε εξ' αρχής ως δυνατότητα. Αλλιώς, μπορείτε και εκ των υστέρων να ενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα. Για το μέσο χρήστη Mac, όπως είπαμε, μπορεί να είναι εξαιρετικά βολικό, αλλά για περιπτώσεις όπου υπάρχουν κίνδυνοι σε εργασιακά περιβάλλοντα υψηλού ρίσκου, κάτι τέτοιο δε συνιστάται, μια και με ένα κωδικό ξεκλειδώνουν τα πάντα.

Πώς γίνεται

Κατ' αρχήν, για να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα αυτή, χρειάζεται να έχουμε εγκατεστημένη μια μοντέρνα έκδοση του OS X που να χρησιμοποιεί το iCloud και βέβαια το Mac πρέπει να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

  • Πηγαίνουμε στο  Apple μενού και επιλέγουμε "Προτιμήσεις Συστήματος"

ired mac use icloud 01

  • Επιλέγουμε το "Χρήστες και ομάδες"

ired mac use icloud 02

  • Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε το "Αλλαγή συνθηματικού"

ired mac use icloud 03

  • Επιλέξτε το "Χρήση συνθηματικού iCloud"

ired mac use icloud 04

  • Συμπληρώστε τον μέχρι τώρα κωδικό εισόδου στο Mac σας στο επάνω πεδίο (Παλιό συνθηματικό) και το συνθηματικό του iCloud στο κάτω πεδίο.

ired mac use icloud 05

  • Κλείνετε τα παράθυρα και είστε έτοιμοι.
  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »