Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οδηγός επαναφοράς αντιγράφου ασφαλείας μέσω της υπηρεσίας iCloud

Οδηγός επαναφοράς αντιγράφου ασφαλείας μέσω της υπηρεσίας iCloud
ired.gr

Επαναφέρετε τη συσκευή σας σε λειτουργική κατάσταση, χωρίς απώλεια των δεδομένων σας.

Η Apple με την υπηρεσία iCloud, τη διαδικασία διατήρησης αντιγράφου ασφαλείας από τη συσκευή σας iPhone ή iPad, την έχει καταστήσει πανεύκολη υπόθεση. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα αντίγραφα ασφαλείας, διατηρούνται στους servers της Apple, δίνοντας σας τη δυνατότητα σε περίπτωση κλοπής η απώλειας της συσκευή σας, να ανακτήσετε τα δεδομένα σας.

Διαβάστε επίσης: Εύρεση iPhone: Απλές Οδηγίες χρήσης και διαμόρφωσης

Στο αντίγραφο ασφαλείας αποθηκεύονται όλοι οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα έγγραφά σας, δεδομένα υγείας*, διαμορφώσεις HomeKit, φωτογραφίες, video και όλες οι ρυθμίσεις, για όταν και αν τις χρειαστείτε. Είναι σημαντικό να διατηρείτε αντίγραφα ασφαλείας κι αν δεν το έχετε κάνει έως τώρα να το πράξετε. Εμείς θα σας δείξουμε το πως:

Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας μέσω της υπηρεσίας iCloud

• Ανοίγετε την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" από το iPhone ή το iPad σας.

• Επιλέξτε στη συνέχεια "iCloud".

ired iphone use icloud 01

• Βρείτε και πατήστε την επιλογή "Εφεδρικό αντίγραφο".

• Θέστε την εναλλαγή "Αντίγραφο iCloud" στη θέση "ON"

• Για να ξεκινήσει η δημιουργία αντιγράφου της συσκευή σας, πιέστε το εικονικό πλήκτρο "Αντίγραφο τώρα".

ired iphone use icloud 02

Εάν ο χώρος που διαθέτετε στην υπηρεσία iCloud δεν είναι επαρκής, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο, για να τον διαχειριστείτε προς όφελος σας:

Διαχειριστείτε τον αποθηκευτικό χώρο σας στο iCloud και παραμείνετε στα όρια των 5 GB

Το iCloud θα δημιουργήσει ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας, το οποίο θα το ανανεώνει αυτόματα ανά 24ωρο, όταν η συσκευή σας θα συνδέεται σε πηγή ενέργειας ενώ βρίσκεται σε περιβάλλον Wi-Fi. Την πρώτη φορά που θα δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί αρκετός χρόνος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Στις αμέσως επόμενες ανανεώσεις θα συγχρονίζονται μόνο τα νέα δεδομένα, οπότε και ο απαιτούμενος χρόνος θα είναι αισθητά λιγότερος.

* Δεδομένα υγείας διατηρούνται μόνο στην περίπτωση κρυπτογραφημένου αντιγράφου ασφαλείας.


Επαναφορά αντιγράφου ασφαλείας μέσω της υπηρεσίας iCloud

Οι φορητές συσκευές όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής, γι' αυτό και συχνά είναι εκτεθειμένες σε αντίξοες συνθήκες. Το αντίγραφο ασφαλείας όταν το διατηρούμε στο iCloud ενδεχομένως να αποδειχθεί σωτήριο, απαλλάσσοντάς μας από χάσιμο χρόνου και άγχους για την τύχη των δεδομένων μας.

Η επαναφορά ενός αντιγράφου ασφαλείας, το οποίο διατηρείτε στην υπηρεσία iCloud, είναι μία εύκολη διαδικασία. Καλό θα είναι αρχικά να ελέγξουμε, πότε έχουμε κρατήσει το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας στο iCloud. Είναι εύκολο να το πληροφορηθείτε ακολουθώντας τη διαδρομή δημιουργίας του:

Ρυθμίσεις > iCloud > Εφεδρικό αντίγραφο. Η τελευταία ένδειξη όπως βλέπετε στο στιγμιότυπο μας, αναφέρει πότε έχει κρατηθεί το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας.

Για να επαναφέρετε τη συσκευή σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, αρκεί να πάτε στην τοποθεσία:

ired iphone use icloud 03

Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Περιεχόμενο και ρυθμίσεις.

ired iphone use icloud 04

Αναλυτικές οδηγίες επαναφοράς της συσκευής στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Πώς να κάνετε factory reset σε ένα iPhone

Η συσκευή θα επανέλθει στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις, έτοιμη για νέα διαμόρφωση. Εδώ θα πρέπει να προσέξετε τα βήματα διαμόρφωσης καθώς ένα από αυτά, αφορά την επαναφορά της συσκευής από αντίγραφο ασφαλείας που διατηρείτε στο iCloud.

Όταν επιλέξετε τη επιθυμητή ενέργεια, προχωρήστε στη διαμόρφωσή της. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα βήματα διαμόρφωσης μία νέας συσκευής στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αναλυτικός οδηγός ενεργοποίησης και διαμόρφωσης νέου iPhone

Νομίζουμε πως καλύψαμε πλήρως την διαδικασία επαναφοράς μίας συσκευής από αντίγραφο ασφαλείας μέσω της υπηρεσίας iCloud. Αν παρόλα αυτά παραμένουν ακόμη απορίες, παρακαλούμε θέστε τις ερωτήσεις σας, στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status