3 Έξυπνα tricks που αφορούν την λειτουργία "Μην ενοχλείτε"

3 Έξυπνα tricks που αφορούν την λειτουργία "Μην ενοχλείτε"
ired.gr

Σας ενοχλούν διαρκώς; 3 μέθοδοι για στιγμές απόλυτης ησυχίας και γαλήνης.

Το λειτουργικό iOS προσφέρει μία πραγματικά εξαιρετική επιλογή και κατάσταση, "Μην ενοχλείτε" και μπορώ να σας πω πως προσωπικά μου είναι άκρως απαραίτητη. Ενεργοποιώντας τη λειτουργία αυτή, όλες οι γνωστοποιήσεις, και κοινοποιήσεις από εισερχόμενα μηνύματα, εφαρμογές, τηλεφωνικές κλήσεις ή κλήσεις FaceTime, παύουν στη στιγμή.

Η διαδικασία ενεργοποίησης κι απενεργοποίησης, είναι πολύ απλή και ικανή να σας χαρίσει ψηφιακή ηρεμία και γαλήνη. Πολλές φορές όμως, εάν η συσκευή βρίσκεται σε χρήση, ή η συσκευή σας iPhone, iPad ή iPod touch, είναι ξεκλείδωτη, τότε θα παρατηρήσετε πως παρότι έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία "Μην ενοχλείτε", εν τούτοις λαμβάνετε όλες τις ειδοποιήσεις και γνωστοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης: Δώστε τέλος στις ανεπιθύμητες γνωστοποιήσεις σε iPhone ή iPad

Στη συνέχεια έχουμε σκοπό να σας παραθέσουμε μεθόδους προκειμένου να σας προσφέρουμε μηδενική πιθανότητα ενόχλησης από οποιονδήποτε.

1. Μην επιτρέπετε κλήσεις από κανέναν

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση για την φραγή κλήσεων "Μην ενοχλείτε" επιτρέπει την λήψη εισερχόμενων κλήσεων από επαφές που έχετε εντάξει ως "Αγαπημένα", προκειμένου να δέχεστε κλήσεις ανά πάσα στιγμή, για παράδειγμα από το αφεντικό σας. Εάν όμως έχετε την ανάγκη για μια ώρα απόλυτης ησυχίας, ακολουθήστε την παρακάτω διαδρομή:

ired iphone do not disturb 01

Ρυθμίσεις > Μην ενοχλείτε > Επιτρεπτές κλήσεις > Κανένα

Διαβάστε επίσης: Το iPhone δεν "χτυπάει" σε κλήσεις και δεν ειδοποιεί στα μηνύματα

2. Αποκλεισμός επαναλαμβανόμενων κλήσεων

Λογικό είναι πως δεν μπορεί να προβλέψει κάποιος, αν η κλήση που δέχεται είναι επείγουσα ή όχι. Η Apple φρόντισε λοιπόν για μία ρύθμιση επανειλημμένων κλήσεων, η οποία επιτρέπει στους χρήστες που σας καλούν δυο φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα στο χρονικό παράθυρο των τριών λεπτών, να σας "ενοχλήσουν".

Μπορούμε να πούμε πως είναι μία φρόνιμη ιδέα αλλά δίνει πρόσβαση και σε διαφημιστικές εταιρείες οι οποίες επαναλαμβάνουν την κλήση, για να επιτύχουν κλήση. Σε κάθε περίπτωση σας δίνεται η δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τη λήψη επαναλαμβανόμενων κλήσεων θέτοντας την ομώνυμη εναλλαγή, στη θέση OFF.

ired iphone do not disturb 02

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »