10 tips για να εντυπωσιάσετε σε μια συνέντευξη μέσω Skype

10 tips για να εντυπωσιάσετε σε μια συνέντευξη μέσω Skype
ired.gr

 Προετοιμαστείτε κατάλληλα για μια συνέντευξη μέσω Skype με 10 tips

Αν η δουλειά των ονείρων σας βρίσκεται σε άλλη πόλη στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, μη διστάσετε να στείλετε το βιογραφικό σας. Η διαδικασία της συνέντευξης δεν θα έχει να κάνει με αεροπορικά εισιτήρια και ταξίδια αλλά με μια απλή βιντεοκλήση μέσω Skype. Απλή; Ναι, αν μελετήσετε τις συμβουλές μας, θα σας φανεί πιο εύκολο κι από ένα interview δια ζώσης.

ired diafora skype interview 01

1Κάντε μια δοκιμαστική συνομιλία με έναν φίλο λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη συνέντευξη για να τεστάρετε αν το Skype και η κάμερά σας λειτουργεί σωστά.

Μάθετε περισσότερα για το Skype εδώ

2Ντυθείτε με επαγγελματικό τρόπο. Μπορεί ο συνομιλητής σας να σας βλέπει από τη μέση και πάνω, όμως μη μπείτε στον πειρασμό να φορέσετε κάτι εντελώς casual από κάτω. Μπορεί να έρθετε σε δύσκολη θέση ή να μη καταφέρετε να μπείτε σε σοβαρό mood εξ αρχής. Προτιμήστε ρούχα σκούρου χρώματος.

3Διορθώστε το όνομα στο skype και αντικαταστήστε το με ένα σοβαρό! Κανείς δεν θέλει να προσλάβει κάποιον που λέγεται Maria_92 ή Oldman ή Cat_Lover. Επίσης χρησιμοποιήστε μια κατάλληλη φωτογραφία, κατά προτίμηση μόνο με το πρόσωπό σας.

ired diafora skype interview 03

Τώρα και φωνητική επικοινωνία από το WhatsApp

4Τοποθετήστε τον υπολογιστή σας σε ένα μέρος που το background είναι ουδέτερο.

5Μην κοιτάτε τον εαυτό σας αλλά κρατήστε τα μάτια σας σταθερά στην κάμερα.

6Κλείστε όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές και τα προγράμματα που θα μπορούσαν να σας αποσπάσουν την προσοχή ή να παράγουν κάποιον ήχο.

7Πείτε σε όλους όσους μένουν στο σπίτι ότι θα χρειαστείτε λίγη ησυχία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Στην ανάγκη κλειδώστε την πόρτα.

8Μην καμπουριάζετε.

ired diafora skype interview 02

Εσείς παίξατε τα καινούρια viber games?

9Κρατήστε ένα σκονάκι με τα δικά σας προσόντα καθώς και με απορίες που έχετε για τη θέση για την οποία γίνεται η συνέντευξη.

10Μιλήστε σε ευχάριστο τόνο αλλά μη διακόπτετε τον συνομιλητή σας. Η συζήτηση μέσω Skype έχει τους ίδιους κανόνες καλής συμπεριφοράς όπως οποιαδήποτε άλλη.

Από mirelen

Δείτε περισσότερα: