Καταρρίπτουμε 5 από τους κυριότερους μύθους που αφορούν την Apple

Καταρρίπτουμε 5 από τους κυριότερους μύθους που αφορούν την Apple
ired.gr

Πολλοί μύθοι περιβάλουν την εταιρεία Apple και τα προϊόντα της, δείτε 5 από αυτούς

Οι περισσότερες επιτυχημένες εταιρείες τεχνολογίας περιβάλλονται από μύθους, το ίδιο και η εταιρεία Apple. Ο λόγος είναι απλός: Η εταιρεία από το Cupertino, περιβάλλεται από άκρα μυστικότητα. Εάν κάνετε μία αναζήτηση στα social media, θα παρατηρήσετε πως είναι γεμάτα από φήμες και εικασίες για τα χαρακτηριστικά της επόμενης αναβάθμισης της συσκευής, ή του λειτουργικού της - μυστικά τα οποία είναι πολύ καλά φυλαγμένα από την εταιρεία και διαρρέουν μόνο όσα επιθυμεί η ίδια.

Γι' αυτό λοιπόν το μυστήριο γύρω από την Apple είναι άκρως δικαιολογημένο. Ιδρύθηκε το 1976 απολαμβάνοντας γρήγορα την επιτυχία με την εφεύρεση του Apple I, τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή της εταιρείας. Η έλευση του Macintosh το 1984 και η διαφημιστική καμπάνια θα κάνει την εταιρεία Apple, διάσημη παγκοσμίως.

Η επιτυχία αυτή δεν θα έχει διάρκεια, καθώς οι αντιπαραθέσεις μεταξύ του συνιδρυτή της εταιρείας και του CEO, John Sculley, θα οδηγήσει στην αποχώρηση του Steve Jobs, το επόμενο έτος. Θα παραμείνει μακριά από την εταιρεία έως το 1997 όπου η εταιρεία είχε πλέον σημαντική πτωτική πορεία.

Φυσικά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την επαναστατική επίδραση των συσκευών, iPod, iPhone και iPad, την επόμενη δεκαετία. Έτσι στήθηκε ο μύθος ή οι μύθοι που πέντε από αυτούς θα σας καταρρίψουμε εδώ.

Διαβάστε επίσης: Ένα μαγικό ταξίδι σε 10 ιστορικές στιγμές της εταιρείας Apple

Μύθος 1 - Οι υπολογιστές Mac δεν προσβάλλονται από ιούς:

Σίγουρα πλέον υπάρχουν πολλά είδη κακόβουλου λογισμικού στο διαδίκτυο και για τους υπολογιστές Mac, αλλά είναι πολλοί λιγότερα από ό,τι στα PC's. Οι προγραμματιστές που αναπτύσσουν τέτοιου είδους λογισμικό, προτιμούν να στοχεύσουν σε υπολογιστές Windows, λόγω της μεγαλύτερης διάθεσης τέτοιων μηχανημάτων.

ired apple myths 01

Οι υπολογιστές με λειτουργικό Windows εξακολουθούν να κατέχουν το 90% της αγοράς, και προγραμματιστές χωρίς ηθικές αναστολές επιθυμούν να επηρεάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες. Αυτό δεν σημαίνει πως οι χρήστες υπολογιστών Mac θα πρέπει να εφησυχάζετε. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη λήψη προγραμμάτων από άγνωστες πηγές, εκτός Mac App Store.

Διαβάστε περισσότερα: Χρειάζεται ένας υπολογιστής Mac, προστασία;

Μύθος 2 - Tα προϊόντα της Apple είναι "υπερτιμημένα":

Έχουμε διαβάσει πολλές φορές στο διαδίκτυο πως οι υπολογιστές της Apple είναι υπερτιμημένοι, κατά την άποψή μας η αλήθεια είναι διαφορετική. Σίγουρα παρερμηνεύεται η φράση "είναι υπερτιμημένα". Εξαρτάται με τι συγκρίνεται έναν υπολογσιτή Mac, συνήθως η σύγκριση, που κάνουν όσοι θεωρούν τους Mac υπερτιμημένους, γίνεται με χαμηλότερης απόδοσης Windows PC. Η Apple δεν κατασκευάζει low-end ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γι' αυτό και οι περισσότεροι χρήστες που επιθυμούν να περάσουν σε Mac, διστάζουν, καθώς ίσως τους φαίνονται ακριβοί.

Οι συσκευές της Apple αποτελούνται κατά κανόνα από υψηλής ποιότητας υλικά κατασκευής και συνήθως με χαρακτηριστικά άνω του μέσου όρου της αγοράς, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Επίσης το λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών Mac OS X, που είναι ένα από τα ισχυρά πλεονεκτήματα, δικαιολογεί και τις υψηλότερες τιμές αυτών.

ired apple myths 02

Για παράδειγμα, πιστεύετε πως θα ήταν πολύ πιο οικονομική μία έκδοση entry-level Mac Pro, εάν είχε αναπτυχθεί από κατασκευαστές υπολογιστών για Windows; Χωρίς φυσικά να προσθέσουμε και το πανέμορφο design, επόμενης εποχής, εάν τον συγκρίνουμε με τους υπάρχοντες entry-level υπολογιστές για Windows.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »