Εκτύπωση αυτής της σελίδας

7 Φεστιβάλ με ταινίες κινητών τηλεφώνων

7 Φεστιβάλ με ταινίες κινητών τηλεφώνων
ired.gr

 Τώρα μπορείς να γίνεις σκηνοθέτης ταινιών μόνο με το κινητό σου τηλέφωνο

Κάθε ημέρα σχεδόν βγάζετε videos και φωτογραφίες με το κινητό σας τηλέφωνο. Πώς θα σας φαινόταν όμως αν το παίρνατε λίγο πιο σοβαρά και δημιουργούσατε ένα ταινιάκι που θα μπορούσε να πάρει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ και γιατί όχι, να διεκδικήσει ένα μεγάλο βραβείο; Ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε ορισμένα φεστιβάλ ανά τον κόσμο που σας δίνουν αυτή την ευκαιρία.

Movile

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας έχει εντάξει στις εκδηλώσεις του και το πρωτοποριακό τμήμα ταινιών κινητών τηλεφώνων με τον τίτλο «movile», το οποίο φιλοξενεί ταινίες που φέρουν τη σφραγίδα της ψηφιακής τεχνολογίας. Οι αιτήσεις για το φετινό διαγωνισμό γίνονται δεκτές έως τις 22 Απριλίου 2015.

LINK

ired diafora mobile film festival 01

Mobile Film Festival

Δέκα χρόνια κλείνει φέτος το Mobile Film Festival του Παρισιού στο οποίο συμμετέχουν videos ενός λεπτού, τραβηγμένα με ένα κινητό και πρώτο βραβείο το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 15.000 ευρώ.

LINK

Διαβάστε τι άλλες επιλογές έχετε αντί του χρυσού Apple Watch έναντι 17.000$ εδώ.

Cinephone International Smartphone Shortfilm Festival

Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στην Ισπανία και δέχεται ταινίες γυρισμένες αποκλειστικά με smartphone, διάρκειας έως 15 λεπτών. Αν αναγνωριστεί το ταλέντο σας θα κερδίσετε 800 ευρώ για την πρώτη θέση, 200 ευρώ για τη δεύτερη και 400 ευρώ για το βραβείο κοινού.

LINK

THE ORIGINAL iphone FILM FESTIVAL

Στο αμερικάνικο αυτό φεστιβάλ, όλες οι ταινίες θα πρέπει να έχει γυριστεί με iOS (iPhone, iPad, iPod) και να έχουν διάρκεια λιγότερη από 5 λεπτά. Εδώ το βραβείο είναι σε είδος: ένα iPad Air!

LINK

ired diafora mobile film festival 02

Εσύ πόσα iPhone είδες πέρυσι στο σινεμά. Το ψάξαμε και μπορείς να το διαβάσεις εδώ

iPhone Film Festival

Ο τίτλος του παραπλανητικός αφού τα videos που γίνονται δεκτά μπορεί να προέρχονται από οποιαδήποτε κινητή συσκευή, όχι μόνο iPhone. Στους κανόνες, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι απαγορεύονται σκηνές γυμνού πάνω από 3 δευτερόλεπτα.

LINK

International Mobil Film Festival

Άλλο ένα εξαιρετικό φεστιβάλ ταινιών από κινητά, που εδρεύει στο San Diego. Το κάθε video θα πρέπει να έχει διάρκεια από ένα έως πέντε λεπτά. Μάλιστα το φεστιβάλ του 2015 πραγματοποιείται σε έναν μήνα ακριβώς, στις 25 και 26 Απριλίου, αλλά οι συμμετοχές έχουν ήδη κλείσει.

LINK

Αν δεν έχεις παίξει ακόμη Quizdom, χάνεις! Μάθε περισσότερα εδώ.

MOBILE MOTION FILM FESTIVAL

Με μόττο «Think big, start small», το διεθνές φεστιβάλ ταινιών με smartphone δίνει κι αυτό την δυνατότητα στα μεγάλα ταλέντα να ξεδιπλώσουν τις ιδέες τους με μικρές κάμερες. Το πρώτο event θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη στις 30 Μαίου.

LINK

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status