Πώς να κάνετε τηλεφωνήματα από το Mac σας μέσω του iPhone

Πώς να κάνετε τηλεφωνήματα από το Mac σας μέσω του iPhone
ired.gr

 Πώς να τηλεφωνείτε από το Mac χωρίς να σηκώνεστε από τη θέση σας αν έχετε iPhone

Αν έχετε ένα Mac και ένα iPhone μπορείτε να κάνετε τηλεφωνήματα από το Mac σας κατευθείαν χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας, εφόσον έχετε ένα iPhone. Η κλήση θα ακούγεται μέσα από τα ηχεία του Mac και θα χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του Mac για να μιλήσετε.

Η κανονική κλήση θα γίνεται μέσω του iPhone βέβαια, αλλά εσείς θα κάνετε όλη τη δουλειά από το Mac σας. Όλο αυτό είναι ένα τμήμα της σουΐτας Continuity που είναι μια πολύ ωραία λειτουργία στις νεότερες εκδόσεις των iOS - Mac OS X και επιτρέπουν την απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ των διαφόρων συσκευών σας Mac - iPhone - iPad.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις

Δε χρειάζεται να έχετε ενεργοποιημένο το Bluetooth προκειμένου να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα, αλλά πρέπει να είστε στο ίδιο ασύρματο δίκτυο, οι συσκευές πρέπει να χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό iCloud και η λειτουργία πρέπει να είναι ενεργοποιημένη στα iOS - Mac OS X και να είναι σε εκδόσεις νέες (Mac OS X 10.10 και iOS 8). Είναι βασικά οι ίδιες απαιτήσεις που χρειάζονται και για τη χρήση της δυνατότητας του HandOff που είναι μία ακόμη από τις λειτουργίες του Continuity.

Πώς να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία;

Πριν μπορέσετε να κάνετε χρήση της λειτουργίας πρέπει να την ενεργοποιήσετε στις συσκευές σας. Όσον αφορά το iOS κάνετε τα εξής:

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > FaceTime
  • Ενεργοποιήστε το "Κλήσεις κινητού iPhone".

ired ios call phone from mac 01

Όσον αφορά το Mac OS X ανοίγετε την εφαρμογή FaceTime, πηγαίνετε στις Προτιμήσεις και ενεργοποιείτε το "Κλήσεις κινητού δικτύου iPhone".

ired ios call phone from mac 02

Είναι άκρως σημαντικό να ελέγξετε ότι οι ρυθμίσεις αυτές είναι σωστές και ενεργοποιημένες και οι λογαριασμοί ταιριάζουν ώστε να δουλέψει σωστά η σύνδεση. Επίσης, καλό είναι να ξέρετε ότι, πολλοί χρήστες προτίμησαν να τελικά να τις απενεργοποιήσουν επειδή τα συνεχή κουδουνίσματα σε ένα εργασιακό περιβάλλον είναι ενοχλητικά καθώς ακούγονται από τα ηχεία του Mac ενισχυμένα.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »