10 σημαντικές νέες δυνατότητες με την έλευση του Android 5.1 Lollipop

10 σημαντικές νέες δυνατότητες με την έλευση του Android 5.1 Lollipop
ired.gr

 Γνωρίστε πρώτοι τις νέες δυνατότητες του Android 5.1 Lollipop

H Google κατάφερε να αιφνιδιάσει τους πάντες, με την κυκλοφορία του λειτουργικού Android 5.1 Lollipop.

Το Android 5.1 δεν θα μπορούσαμε να το συμπεριλάβουμε ως ένα ανασκευασμένο λειτουργικό σύστημα, αλλά ούτε και ως μiα αναβάθμιση ευτελούς αξίας, η οποία διορθώνει λάθη ή κάνει τεχνικές βελτιώσεις. Εμείς συλλέξαμε και σας παρουσιάζει όλες τις νέες δυνατότητες που θα έχετε στη διάθεσή σας, μόλις γίνει διαθέσιμη η έκδοση στην Android συσκευή σας.

Διαβάστε: Android vs iOS: Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των χρηστών

1Πρόσβαση στο menu γρήγορων ρυθμίσεων, από την οθόνη κλειδώματος

ired android lollipop 10 things 01

Στη νέα αναβάθμιση Android 5.1 εάν σύρετε το δάχτυλό σας από το πάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω, θα εμφανιστεί το μενού γρήγορων ρυθμίσεων, ακόμη κι αν η συσκευή σας είναι κλειδωμένη και προστατεύεται από κωδικό ασφαλείας. Στη ουσία μπορείτε να ενεργοποιήσετε γρήγορα τη λειτουργία Wi-Fi, Bluetooth, να ενεργοποιήσετε το φακό, χωρίς την ανάγκη να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας. Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να παίζει κακοπροαίρετα με τη φωτεινότητα της οθόνης σας, γι' αυτό προσοχή.

2Διαμόρφωση γρήγορων ρυθμίσεων

Ίσως να μην το έχετε προσέξει, αλλά η ενεργοποίηση ορισμένων εναλλαγών (όπως Wi-Fi hotspot ή invert colors), θα προσθέσουν τις σχετικές συντομεύσεις για τις γρήγορες ρυθμίσεις, την πρώτη φορά, που θα ενεργοποιηθούν. Στη προηγούμενη έκδοση, Android 5.0, δεν είχατε την επιλογή να τα αφαιρέσετε.

Στην νέα έκδοση σας πληροφορούμε πως κάτι τέτοιο μπορείτε να το πράξετε πλέον, αγγίζοντας παρατεταμένα το πλήκτρο που επιθυμείτε να αποκρύψετε, χαρακτηριστικό που προσθέτει περισσότερο έλεγχο των στοιχείων, του συγκεκριμένου πίνακα.

3Προσθήκη προστασίας συσκευής

ired android lollipop 10 things 02

Ίσως η μεγαλύτερη προσθήκη προστασίας για τη συσκευή που έως τώρα ήταν διαθέσιμη στο Nexus 6 και Nexus 9 και στις νέες συσκευές με προ-εγκατεστημένο το λειτουργικό Android 5.1.

Η λειτουργία αυτή ενεργοποιείται αυτόματα κατά τον ορισμό ασφαλούς μεθόδου κλειδώματος οθόνης, προσθέτοντας επιπλέον μέτρα ασφαλείας, και δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα πρόσβασης τρίτου προσώπου στη συσκευή σας.

Για παράδειγμα η συσκευή με λειτουργικό Android 5.1, θα απαιτήσει το Google password ακόμη και μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής.

Διαβάστε: Το Activation Lock έφερε μείωση των κλοπών iPhone

4Πραγματοποίηση κλήσεων με ήχο HD

H Google υπόσχεται ήχο υψηλής ευκρίνειας, τη λεγόμενη ποιότητα "crystal clear" με την αναβάθμιση Android 5.1. Για να είναι λειτουργική η δυνατότητα αυτή, θα χρειαστείτε συμβατή συσκευή και συμβατό δίκτυο παρόχου. Η συσκευή Nexus 6, και οι εταιρείες T-Mobile και Verizon αναφέρονται ως συμβατές στην ιστοσελίδα της Google.

5Ενεργοποίηση της λειτουργίας προτεραιότητας

ired android lollipop 10 things 03

Είστε ένα χρήστης ο οποίος θέτει συνεχώς προτεραιότητες; Εάν δεν γνωρίζετε τι εννοούμε, πρόκειται για μία δυνατότητα η οποία επιτρέπει αυτόματα ή χειροκίνητα να απενεργοποιήσετε τις ηχητικές ειδοποιήσεις για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο (για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του ύπνου). Στο Android 5.1 η Google έχει προσθέσει τη λειτουργία προτεραιότητας, μέχρι να απενεργοποιηθεί η επόμενη ηχητική ειδοποίηση (προφανώς για να κλείσετε το ξυπνητήρι, θέλετε και πάλι να επικοινωνήσετε με τον έξω κόσμο).

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »