Το κλεμμένο iPhone, ο κλέφτης Κινέζος και οι Μανταρινιές...

Το κλεμμένο iPhone, ο κλέφτης Κινέζος και οι Μανταρινιές...
ired.gr

Αμερική-Κίνα ήρθαν κοντά χάρη σε ένα iPhone. Πώς ένα κλεμμένο iPhone γέννησε μια φιλία!

Ο Stopera, συντάκτης του BuzzFeed, ήταν από τους απρόσεκτους και άτυχους. Σε ένα μπαρ στη Νέα Υόρκη τον περασμένο χρόνο ξέχασε για λίγο το iPhone του πάνω στο τραπέζι και δυστυχώς μετά από λίγο αυτό είχε ήδη κάνει ..φτερά!

Πέρασε ο καιρός, αγόρασε σύντομα νέο iPhone και ξέχασε το περιστατικό. Ώσπου άρχισε να βλέπει στην οθόνη του κινητού του φωτογραφίες με πρωταγωνιστή έναν..Κινέζο και πολλές μανταρινιές! Δεκάδες selfies κατέφθαναν στην συσκευή του με πορτραίτα του συμπαθητικού Κινέζου μπροστά από μανταρινιές.

Απορημένος συνειδητοποίησε ότι ο iCloud λογαριασμός του παρέμενε συνδεδεμένος με την κλεμμένη του συσκευή κι έτσι οι φωτογραφίες προέρχονταν από τον νέο ιδιοκτήτη του iPhone που προφανώς ζούσε 13.000 χιλιόμετρα μακριά.

Ο Stopera δημοσίευσε τις φωτογραφίες στο Tweeter και έγραψε άρθρο στο BuzzFeed για τις μανταρινιές και τον Κινέζο που τρελαίνεται να παίρνει selfies με το κλεμμένο iPhone του! Προκλήθηκε μικρός χαμός στο Tweeter με την ιστορία του..

ired diafora lost iphone 01

Κι εδώ έρχεται η δύναμη του Internet. Κάποιος Κινέζος χρήστης δημοσίευσε την ιστορία στο αντίστοιχο κινέζικο Tweeter,το Sina Weibo. 50 εκατομμύρια χρήστες διάβασαν την ιστορία και βάλθηκαν να βρουν τον «αδελφό Πορτοκαλί» όπως τον ονόμασαν! Σε 48 ώρες ο πρωταγωνιστής των φωτογραφιών εντοπίστηκε στο πρόσωπο του 30χρονου Λι, ιδιοκτήτη εστιατορίου σε επαρχία της Νοτίου Κίνας.

«Matt,σε προσκαλώ να έρθεις στην πόλη μου να δοκιμάσεις τα ντόπια προϊόντα»

έγραψε ο Λι απευθύνοντας πρόσκληση στον αμερικανό δημοσιογράφο. Η πρόσκληση είχε 12.000 Likes και μέσα σε 3 μέρες ο Λι απέκτησε 35,000 νέους followers.

ired diafora lost iphone 03

Ο Κινέζος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ο κλέφτης του iPhone, αλλά αυτό έφτασε στα χέρια του ως δώρο του ανιψιού του ο οποίος το αγόρασε ως μεταχειρισμένο.

Ο Αμερικανός συμφώνησε να πάει στην Κίνα κι έτσι άρχισαν αμφότεροι μαθήματα...ξένων γλωσσών μέχρι να εγκριθεί η βίζα του.

Τελικά, την περασμένη βδομάδα ο Matt Stopera κατέφθασε στο αεροδρόμιο που τον περίμενε ο «κύριος Πορτοκαλί» και πολλές κάμερες επίσης που κατέγραψαν την συνάντηση των δύο φίλων. Πέρασαν τις επόμενες μέρες μαζί και φυσικά τράβηξαν πολλές selfies μπροστά από τις επίμαχες..μανταρινιές!

ired diafora lost iphone 02

από Persi

Δείτε περισσότερα: