Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple, η Google και το Facebook στηρίζουν το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Η Apple, η Google και το Facebook στηρίζουν το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
ired.gr

 Ζητούν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να νομιμοποιήσει τους γκέι γάμους

Εταιρείες κολοσσοί, όπως η Apple, η Google και το Facebook παροτρύνουν με υπόμνημά τους το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλοφίλων. Η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία καθώς στα τέλη Απριλίου έχει προγραμματιστεί μία ακρόαση σχετικά με το καυτό αυτό ζήτημα.

Η λίστα με τις 379 εταιρείες που συνυπογράφουν το φιλικό υπόμνημα υποστήριξης προς το δικαστήριο περιλαμβάνει πολύ γνωστά ονόματα όπως Apple, Facebook, Twitter, Coca-cola, Delta κλπ.

«Υπάλληλοί μας με συντρόφους του ίδιου φύλου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα προς τους ετεροφυλόφιλους συναδέλφους τους» γράφει ο Morgan Lewis από την ομώνυμη δικηγορική εταιρεία που ανέλαβε να εκπροσωπήσει τις εταιρείες και συνέταξε τη σύντομα αναφορά.

ired diafora apple and facebook 01

Η συγκεκριμένη ακρόαση στο Ανώτατο δικαστήριο έχει ως αφορμή μία απαγόρευση που επέβαλε κατώτερο δικαστήριο για γάμο ομοφυλοφίλων σε τέσσερις πολιτείες, αυτές του Michigan, Ohio, Kentucky και Tennessee.

Νόμοι που απαγορεύουν το γάμο ομοφυλοφύλων άρα και τα δικαιώματά τους στην ίση μεταχείριση, εμποδίζουν τις εταιρείες να εφαρμόζουν σημαντικές εταιρικές αξίες που τις διέπουν αλλά και να προσελκύουν τους καλύτερους υπαλλήλους ανεξαρτήτως του σεξουαλικού τους προορισμού.

Όπως αναφέρουν στο φιλικό τους υπόμνημα μέσω του εκπροσώπου τους, θέλουν να είναι σε θέση να προσλαμβάνουν και να κρατούν τους πιο ταλαντούχους υπαλλήλους χωρίς αυτοί να έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια νομικά κωλύματα.

Η Αpple στις 29 Ιούνιου 2014 είχε δώσει βροντερό παρόν στο Gay Pride του Σαν Φρανσίσκο. Χιλιάδες υπάλληλοι της εταιρείας ξεχύθηκαν στους δρόμους φορώντας ειδικά διαμορφωμένο μπλουζάκι με το μήλο-σήμα κατατεθέν της Apple ενώ ανέμιζαν μεγάλη σημαία του ουράνιου τόξου.

ired diafora apple and facebook 02

Οι γάμοι μεταξύ ομοφύλων έχουν νομιμοποιηθεί σε 37 πολιτείες χάρη στις πιέσεις ακτιβιστών και τοπικών νομοθετών. Το Ανώτατο δικαστήριο θα ακούσει τα επιχειρήματα των επιχειρήσεων σε ακροαματική διαδικασία που θα γίνει στις 28 Απριλίου με την προοπτική να νομιμοποιήσει τον γάμο ομοφύλων σε εθνικό επίπεδο.

 από Persi

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status