Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέοι κανονισμοί απαγορεύουν τα selfie sticks στα μουσεία όλου του κόσμου

Νέοι κανονισμοί απαγορεύουν τα selfie sticks στα μουσεία όλου του κόσμου
ired.gr

Στο επόμενο ...selfie, θα σας πετάξουν έξω από το Μουσείο!

Τα selfie sticks ή αλλιώς οι πτυσσόμενες συσκευές αυτοφωτογράφισης ξεκίνησαν πρόσφατα να τίθονται σε καθεστώς απαγόρευσης από μεγάλα μουσεία και μνημεία τουριστικού ενδιαφέροντος σε όλο τον κόσμο. Οι Βερσαλλίες , το Κολοσσαίο, το Μουσείο Orsay, το Metropolitan Museum, το Smithsonian, το Λούβρο, το MOMA, η Εθνική Πινακοθήκη της Νέας Υόρκης, η Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Σικάγο, το Βατικανό, η Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο, ακόμη και γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και στη Βραζιλία έχουν απαγορέψει ρητά τη χρήση των selfie sticks ως προληπτικό μέτρο αποφυγής ζημιών.

ired iphone selfie stick 01

Οι ειδικοί θεωρούν ότι προτεραιότητά τους είναι να προστατέψουν τα έργα τέχνης και τους επισκέπτες. Θεωρούν ότι οι λήψεις με selfie sticks προσελκύουν μεγάλο αριθμό ατόμων κοντά σε ένα έκθεμα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ατύχημα. Όπως υποστηρίζουν, στην προσπάθειά τους να τραβήξουν μια φωτογραφία με το selfie stick, η προσοχή των επισκεπτών αποσπάται και συχνά πέφτουν οι ίδιοι κάτω ή πάνω σε άλλους ή ακόμη χειρότερα σε κάποιο έργο τέχνης.

Τα «ραβδιά του ναρκισσισμού», όπως κάποιοι τα αποκαλούν, θα πρέπει να παραδίδονται στην είσοδο του μουσείου, μαζί με οποιοδήποτε άλλο ογκώδες ή μακρύ αντικείμενο όπως π.χ. μια ομπρέλα.

ired iphone selfie stick 02

Φυσικά υπάρχει αντίλογος. Καταρχάς, με τα selfie sticks, πράγματι, μπορείς να βγάλεις καλύτερες φωτογραφίες, ειδικά όταν πρόκειται για πολλά άτομα. Και δεύτερον, οι λήψεις αυτές, επειδή ακριβώς αναδημοσιεύονται στα social media, όπως το Instagram, το Facebook και το Twitter, αποτελούν την καλύτερη (και δωρεάν) διαφήμιση για τα μουσεία. Πολλοί θα παρακινηθούν να επισκεφθούν κάποια έκθεση ζωγραφικής όταν δουν ένα φίλο τους να βρίσκεται εκεί, παρά όταν θα το διαβάσουν σαν είδηση σε μια εφημερίδα ή ένα περιοδικό.

Κι αν στο παρελθόν, ζητάγαμε από τον περαστικό να μας βγάλει μια φωτογραφία ("ναι, ναι το μεγάλο κουμπί πατάτε"), στην σημερινή εποχή, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, τη βγάζουμε μόνοι μας με το ματαιόδοξο selfie stick. Αλλά όχι πλέον στα μουσεία.

από mirelen

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status