«Φορτίστε» κυριολεκτικά τις μπαταρίες σας κάνοντας ποδήλατο

«Φορτίστε» κυριολεκτικά τις μπαταρίες σας κάνοντας ποδήλατο
ired.gr

Αν έχασες τον φορτιστή σου, τράβα πετάλι...Ορθοπεταλιά για πιο γρήγορη φόρτιση!

Αν είστε φανατικός ποδηλάτης, λάτρεις των gadgets και εκτός από iPhone έχετε και οικολογική συνείδηση, το Atom, ο φορτιστής που προσαρμόζεται στη ρόδα του ποδηλάτου σας, θα σας ενθουσιάσει.

Τι ακριβώς κάνει;

ired iphone bicycle charger 01

Πρόκειται για ένα μέσο φόρτισης που τροφοδοτεί την μπαταρία ενός κινητού τηλεφώνου με την ίδια ταχύτητα ενός συμβατικού φορτιστή. Μάλιστα για κάθε δυο λεπτά ποδηλασίας φορτίζει το 1% ενός iPhone. Τοποθετείται στον πίσω τροχό και είναι εξαιρετικά μικρό σε μέγεθος. Στην ουσία σας δίνει τη δυνατότητα να φορτίζετε τη μπαταρία της συσκευής σας εν κινήσει, με την κινητική ενέργεια που παράγετε εσείς, με το ποδήλατό σας.

Τι άλλα χαρακτηριστικά έχει;

ired iphone bicycle charger 02

Είναι αδιάβροχος και μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα για να μην σας τον κλέψουν όταν αφήσετε κάπου εκτεθειμένο το ποδήλατο. Εκτός από iPhone, μπορεί να φορτίσει οτιδήποτε άλλο δέχεται usb καλώδιο.

Πότε ξεκίνησε η παραγωγή του

ired iphone bicycle charger 03

Το Atom κατασκευάστηκε από την αμερικάνικη εταιρεία Siva Cycle, η οποία, τον Μάιο του 2013, αναζήτησε υποψήφιους χρηματοδότες μέσω του Kickstarter για την παραγωγή του. Μάλιστα, κατάφερε να συγκεντρώσει πολλά περισσότερα από όσα χρήματα είχε στόχο: 126.082$. Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με κατασκευαστές για τη δημιουργία ποδηλάτων που θα έχουν προεγκατεστημένο το Atom.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »