Μεταφορά χρημάτων μέσω του Facebook Messenger App

Μεταφορά χρημάτων μέσω του Facebook Messenger App
ired.gr

 Θέλεις εύκολα να στείλεις χρήματα σε ένα φίλο;

Το Facebook θα δώσει τη δυνατότητα να στέλνετε χρήματα στους φίλους σας μέσω της εφαρμογής Messenger, χάρη στην εμπειρία του πρώην προέδρου της Pay Pal που το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο προσέλαβε πέρυσι. Άλλωστε οι mobile πληρωμές είναι το μεγάλο trend στη Silicon Valley (βλ.την Apple με το Apple Pay στα iPhones και σύντομα στο Apple Watch)

Μια τέτοια υπηρεσία μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη όταν κανονίζουμε συναυλίες και ταξίδια με φίλους. Πάντα κάποιος αναλαμβάνει να πληρώσει και του δίνουμε το μερίδιό μας όταν βρεθούμε. Δεν θα ήταν χρήσιμο εύκολα και γρήγορα να ξεμπερδεύουμε από τις οικονομικές μας υποχρεώσεις προς την παρέα;

Ή ακόμα ας σκεφτούμε πως ταξιδεύουμε και μια φίλη μας ζήτησε να της αγοράσουμε ένα βιβλίο απ'το Παρίσι. Πάμε στο κατάστημα και διαπιστώνουμε πως η παραγγελία που μας έδωσε κοστίζει 150 € (πραγματικό παράδειγμα)! Τα χρήματα δεν μας περισσεύουν για να μας δώσει στην Ελλάδα το αντίτιμο. Θα ήταν σίγουρα πολύ βολικό αν μέσω του Facebook που και οι δυο μας χρησιμοποιούμε, μας έστελνε τα χρήματα για το πολύτιμο βιβλίο της...

ired tech news facebook messenger payments 01

Το νέο εργαλείο θα διατεθεί τους επόμενους μήνες αρχικά στις ΗΠΑ για επιτραπέζιους υπολογιστές καθώς και για τις κινητές πλατφόρμες της Apple και της Google.

Σημαντικό είναι ότι προς το παρόν δεν θα υπάρχει έξτρα χρέωση για τις συναλλαγές που θα γίνονται όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας πριν από λίγες μέρες. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα επιτρέψει στο Facebook να συμβαδίσει με τις υπόλοιπες κοινωνικές εφαρμογές που χρησιμοποιούν ήδη την υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων ανάμεσα σε χρήστες, όπως το Venmo, Snapchat και το PayPal του Bay.

Οι χρήστες μπορούν να στείλουν ή να λάβουν χρήματα με την προσθήκη της πιστωτικής τους κάρτας στο λογαριασμό τους. Θα δημιουργούν έναν προσωπικό ID αριθμό ταυτότητας τον οποίο μπορούν να ενισχύουν με περαιτέρω έλεγχο ταυτότητας για μεγαλύτερη ασφάλεια στη συναλλαγή τους.

ired tech news facebook messenger payments 02

Το Messenger του Facebook έχει ήδη 700 εκατομμύρια χρήστες και ο Mark Zuckerberg είχε δηλώσει πως δεν θα τον ενδιέφερε να αποκομίσει κέρδη από το Messenger προτού αυτό αγγίξει τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Παρ'όλα αυτά, το Facebook προσφέροντας αυτή την υπηρεσία δεν πλέει σε άγνωστα νερά καθώς κάθε μέρα επεξεργάζεται περισσότερες από ένα εκατομμύριο συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών σε παίκτες παιχνιδιών και διαφημιστές. Η εμπειρία υπάρχει ήδη λοιπόν.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της φερεγγυότητας, το Facebook ήδη την απολαμβάνει αν λάβουμε υπόψη πως εκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν ως τρόπο απόδειξης της ηλεκτρονικής τους ταυτότητας.

από Persi

Δείτε περισσότερα: