Η Yahoo θέλει να ξεχάσεις το password σου

Η Yahoo θέλει να ξεχάσεις το password σου
ired.gr

 Password "On demand" για μεγαλύτερη ασφάλεια

Η Yahoo προχωράει ένα βήμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο «καταργώντας» το παραδοσιακό password. Όσοι δυσκολεύονται στην απομνημόνευση μπορούν να χαρούν. Τους μένει η μισή «δουλειά», να θυμούνται δηλαδή το username τους!

Το νέο σύστημα που η Yahoo παρουσίασε προ ημερών βασίζεται στο σκεπτικό ο χρήστης να λαμβάνει από την εταιρεία σε SMS προσωρινό password με το οποίο θα ολοκληρώνει το log-in.

ired tech news yahoo passwords 01

Πρόκειται για τη νέα υπηρεσία Οn-demand passwords και σίγουρα μοιάζει με μια αρκετά κοινή διαδικασία για τη σύνδεση σε ιστοσελίδες που ονομάζεται διπλός έλεγχος ταυτότητας.

Εκεί πρώτα εισάγετε το δικό σας κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια ένα δεύτερο κωδικό τον οποίο η εταιρεία στέλνει στο κινητό σας τηλέφωνο. Πολλές δημοφιλείς υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένου του Gmail της Google το κάνουν αυτό. Η Yahoo λοιπόν έρχεται να καταργήσει τον πρώτο παράγοντα για όσους δεν έχουν πολύ γερό μνημονικό ή/και επιθυμούν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πιο αναλυτικά η διαδικασία: Αρχικά συνδέεστε στο λογαριασμό σας στο Yahoo με τους κανονικούς κωδικούς πρόσβασης. Στις ρυθμίσεις ασφαλείας ενεργοποιείτε τους κωδικούς πρόσβασης on-demand και καταχωρείτε το τηλέφωνό σας. Έτσι, την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε το πεδίο του password θα έχει αντικατασταθεί με την ένδειξη «send my password». Η Yahoo θα σας αποστείλει 4ψήφιο κωδικό για να κάνετε το log-in.

ired tech news yahoo passwords 02

Προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ διατίθεται το «On-Demand Passwords» και αποκλειστικά για πραγματικούς τηλεφωνικούς αριθμούς και όχι για γραμμές VoIP, όπως το Google Voice.

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο ζήτημα για τη βιομηχανία της τεχνολογίας. Αρκετές από τις πιο γνωστές εταιρείες στον κόσμο, όπως η Apple και η Sony αγωνίζονται για ολοένα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειες στα προϊόντα τους. Κι ένα από τα ζητήματα που τις απασχολούν είναι το πρόβλημα των χρηστών με αδύναμους κωδικούς πρόσβασης.

από Persi

Δείτε περισσότερα: