Τεχνολογία: Τα πιο σημαντικά νέα των τελευταίων 24 ωρών

Τεχνολογία: Τα πιο σημαντικά νέα των τελευταίων 24 ωρών
ired.gr

Σύντομη πρωινή ενημέρωση για τους αναγνώστες μας

Καλημέρα, καλημέρα, 

Σχετικά ήσυχη η χθεσινή ημέρα που δεν μας επιφύλαξε εκπλήξεις αλλά είχε μερικές ειδησούλες.

1Augmented Reality από την Apple

Μάθαμε πως η Apple "χτίζει" μια ομάδα που θα αναπτύξει προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Ίσως να καταφέρει κάτι καλύτερο από την Google και το Google Glass Project, ίσως και όχι. Προφανώς θα χρειαστούν χρόνια για να φανούν τα αποτελέσματα της δουλειάς.

ired tech news augmented reality 01

2 Αναμένεται πτώση στις πωλήσεις PC 

H Persi μας παρουσίασε τα τελευταία ευρήματα της IDC σύμφωνα με τα οποία το 2015 αναμένεται πτώση της τάξεως του 5% στην παραγωγή προσωπικών υπολογιστών. Έτσι βέβαια θα επιτευχθεί και πιο εύκολα ο στόχος της Apple να παρουσιάσει θετικότερους ρυθμούς ανάπτυξης (ή μικρότερης ύφεσης) από το σύνολο της αγοράς για 11η συνεχή χρονιά. 

Διαβάστε περισσότερα

3H Nintendo θα κυκλοφορήσει παιχνίδια για φορητές συσκευές

Η Nintendo (επιτέλους) δείχνει να αποφασίζει την δημιουργία τίτλων για φορητές συσκευές τρίτων. Οι πιθανότητες να δούμε τον Mario - στην αρχική φάση - είναι μάλλον ελάχιστες, τουλάχιστον μέσω των ήδη αγαπημένων παιχνιδιών. Ίσως βέβαια να πρωταγωνιστήσει σε κάποια νέα. Η Mirelen φαίνεται πως έψαξε αρκετά το θέμα.
Διαβάστε περισσότερα

4Το πρώτο Google Shop είναι γεγονός

Η Google εγκαινίασε στο Λονδίνο το πρώτο Google Shop το οποίο και φιλοδοξεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια μεγάλη, μοντέρνα αλυσίδα καταστημάτων. Βέβαια, κάποια στιγμή θα χρειαστεί και έναν ικανό αριθμό πραγματικών, "φυσικών" προϊόντων για να μπορέσει να υποστηρίξει πραγματικά αυτή της την προσπάθεια.
Διαβάστε περισσότερα

5Δωράκια στους “switchers” από την  Apple

Διαβάσαμε επίσης πως η Apple σκοπεύει να ξεκινήσει στην Αμερική ένα πρόγραμμα ανταλλαγής Android smartphones με δωροκάρτες (gift cards) στους switchers, αλλά αναρωτιέμαι μήπως τέτοια προγράμματα θα ήταν πιο αποτελεσματικά σε χώρες που έχουν μεγαλύτερη προοπτική περαιτέρω διείσδυσης του iOS.

ired tech news augmented reality 02

6Εκπαίδευση εν όψη Apple Watch….

Το προσωπικό των καταστημάτων της Apple ..τρέχει και δεν φτάνει. Η εκπαίδευση για το λανσάρισμα του Apple Watch έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι τις 24 του Απρίλη που είναι η επίσημη κυκλοφορία, αυτή αναμένεται να ενταθεί. Η εταιρία ετοιμάζεται να δώσει το παρών σε μια νέα κατηγορία προϊόντων και πρέπει να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται για την εξασφάλιση ενός επιτυχούς λανσαρίσματος. Οι εντυπώσεις σε αυτές τις περιπτώσεις επηρεάζουν σημαντικά τις μετέπειτα πωλήσεις. Και η Apple είναι καλή σε αυτό.....

Θα κλείσουμε με μια ευχή. Ελπίζουμε η υπόσχεση του Tim στο πρόσφατο Keynote για μελλοντικές κινήσεις της Apple στον χώρο της τηλεόρασης να μην αφορούν μόνο τα studios αλλά και ένα νέο μοντέλο Apple TV. Έχουμε ξεμείνει με τον Α5...

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: