Kάνε το σκύλο σου smartphone!

Kάνε το σκύλο σου smartphone!
ired.gr

Επιτέλους, βρέθηκε τρόπος να γίνει ο σκύλος μας ακόμη πιο χρήσιμος!

Έχουμε έξυπνα τηλέφωνα, έξυπνα ρολόγια, έξυπνες τηλεοράσεις, έξυπνα ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια κλπ, και προσεχώς έξυπνα σπίτια. Και στο εγγύς μέλλον, έξυπνες πόλεις, έξυπνα μέσα μεταφοράς και ό,τι άλλο μας κατέβει. Και θεωρούμε δεδομένο ότι οι σκύλοι είναι έξυπνα ζώα και ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου μπλα, μπλα, μπλα.

Όμως πόσο έξυπνοι είναι; Και αν είναι με τη συμβατική έννοια της εξυπνάδας, τι γίνεται με την άλλη, την τεχνολογική, που έχουμε ενδύσει όλα τα κομμάτια της ζωής μας; Γιατί να μην είναι και το κατοικίδιό μας ένα κομμάτι του τεχνολογικού μας κόσμου, κι εφόσον είμαστε εμείς συνδεδεμένοι (κοινώς στην πρίζα) και δικτυωμένοι, γιατί όχι κι αυτό;

ired tech news pet tracker 01

Έτσι λοιπόν, η γαλλική εταιρία Haier, σκέφτηκε πριν από μας, για μας, και έφτιαξε μια πρωτότυπη συσκευή που την ονόμασε σεμνά, GPS Pet Tracker (Εντοπιστής κατοικιδίου μέσω GPS). Αυτή η συσκευή πρόκειται να προσθέσει την πολυπόθητη συνδεσιμότητα με το αγαπημένο μας κατοικίδιο, ξεκινώντας από τους σκύλους.

Το GPS Pet Tracker, μοιάζει με μια παχιά και κάπως υπερμεγέθη πλακέτα ονόματος και προσαρμόζεται στο κολάρο κατά τον ίδιο τρόπο. Και η ιδέα πίσω από αυτό είναι η ίδια με την πλακέτα αλλά πιο τεχνολογικά προχωρημένη.

Αν ο Σκούμπυ-ντούμπυ χαθεί ψάχνοντας για περιπέτειες με φαντάσματα ή, ακόμη καλύτερα, κυνηγώντας καμιά γάτα, τότε, όποιος τον βρει, μπορεί να καλέσει αμέσως τον ιδιοκτήτη του και αυτός, περιχαρής, θα έλθει να τον μαζέψει και να τον επαναφέρει στην τάξη. Πώς γίνεται αυτό; Απλά το GPS Pet Tracker έχει μια θέση για κάρτα SIM και μετατρέπει έτσι αποτελεσματικά το σκύλο σας (ή για να είμαστε ακριβείς το κολάρο του) σε τηλέφωνο.

ired tech news pet tracker 02

Πατώντας το κόκκινο κουμπί στο πλάι, το αξεσουάρ θα τηλεφωνήσει σε ένα από τους τρεις αριθμούς που έχουν προγραμματιστεί ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος με τον ιδιοκτήτη του σκυλιού. Όπως και να 'χει, ο Σκούμπυ έχει χαθεί, αλλά δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά στο να ζητάει οδηγίες. Βεβαίως (κι ευτυχώς) δε χρειάζεται να σηκώσουμε το σκύλο στη μούρη μας για να μιλήσουμε, όπως θα κάναμε με ένα σύνηθες τηλέφωνο. Ακούει και από απόσταση. Και είναι μεγάλη πιθανότητα ότι θα φανεί πως έχετε πιάσει την κουβέντα με ένα σκύλο. Γι' αυτό, μην ανησυχήσετε αν δείτε να σας κοιτούν περίεργα, ή κάτι τύπους με λευκές φόρμες να σας ακολουθούν.

Βέβαια το GPS Pet Tracker επίσης σαν εντοπιστής που είναι ...αχέμ... εντοπίζει. Τι εντοπίζει; Το σκύλο βέβαια γιατί τον παρακολουθεί μέσω GPS και γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πού είναι, καθώς επίσης μπορεί να στέλνει την τοποθεσία του στο κινητό μας. Η δυνατότητα για τηλεφώνημα είναι απλά η εφεδρεία σε περίπτωση που, για κάποιο λόγο, το GPS δε λειτουργεί ή δε μπορεί να μας δείξει που είναι ο σκύλος με ακρίβεια, όπως συμβαίνει στις πόλεις για παράδειγμα, ή ο σκύλος έχει κολλήσει σε κάποιο εσωτερικό χώρο. Επίσης μπορούμε να ορίσουμε μια περίμετρο και να δεχόμαστε σήμα κινδύνου όποτε ο σκύλος απομακρυνθεί από αυτήν. Η συσκευή εντοπισμού στηρίζεται στο ίδιο σύστημα με τις συσκευές εντοπισμού για παιδιά.

Επειδή βέβαια ο εντοπιστής έχει κάρτα SIM, εννοείται ότι θα πρέπει να πληρώνετε λογαριασμό για την κάρτα αυτή, ώστε ο σκύλος σας να μπορεί να έχει τηλέφωνο (Θεέ μου πού φτάσαμε, σε λίγο θα μας ζητήσει και απεριόριστο Internet). Τι σου είναι η τεχνολογία...

Η Haier υπολογίζει να βγάλει τη συσκευή στην αγορά πριν το τέλος του χρόνου και θα είναι διαθέσιμη σε πολλά διαφορετικά στυλ δερμάτινων κολάρων. Είναι μόνο για σκύλους προς το παρόν, αλλά σύντομα θα παρουσιαστούν και μικρότερες εκδόσεις για γάτες (πληροφορίες για καναρίνια δεν έχουν εξακριβωθεί). Η τιμή υπολογίζεται γύρω στα 100$ έως 150$. Δεν είναι φθηνό, αλλά κάποια μέρα, μπορεί, σε περίπτωση και δικής σας ανάγκης ακόμη να σας βγει σε καλό ότι ο σκύλος σας λειτουργεί και ως τηλέφωνο!

από Elichord

Δείτε περισσότερα: