Ο Super Mario έρχεται στο iPhone

Ο Super Mario έρχεται στο iPhone
ired.gr

Mobile games για iPhone και iPad από τη Nintendo

Την τελευταία δεκαετία, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, η Nintendo, βλέπει τα κέρδη της να μειώνονται επειδή οι περισσότεροι χρήστες έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στα mobile games. Η πρόσφατη απόφασή της να συνεργαστεί με την ιαπωνέζικη εταιρεία DeNa για να εισέλθει και στον κόσμο των smartphones, ήταν σίγουρα αναπόφευκτη, παρά τους αρχικούς δισταγμούς.

ired tech news nintendo games for mobile 01

H συνεργασία θα γίνει στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας νέας σειράς παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα και tablet. Όμως κατά πάσα πιθανότητα θα αργήσουμε να δούμε τον Super Mario και τον Luigi να μαζεύουν ...μανιτάρια και χρυσά κέρματα στην οθόνη του κινητού μας γιατί προς το παρόν, η εταιρεία προτίθεται να δημιουργήσει εντελώς καινούρια παιχνίδια και όχι να μετατρέψει τα ήδη υπάρχοντα Wii U και 3DS games, σε mobile games. Ίσως όμως δημιουργηθούν νέοι τίτλοι με τους ήδη γνωστούς χαρακτήρες, γεγονός που θα ενθουσιάσει ακόμη περισσότερο το χώρο του mobile gaming.

ired tech news nintendo games for mobile 02

Αν και δεν ανακοινώθηκαν ακόμη συγκεκριμένοι τίτλοι παιχνιδιών, εντύπωση έχει κάνει η είδηση ότι παράλληλα θα αναπτυχθεί και μια online συνδρομητική πλατφόρμα ΝΧ που θα πλαισιώνει τα παιχνίδια και θα συνδέεται με τις συσκευές της Nintendo. Οι εταιρείες κρατούν σιγή ιχθύος και έδωσαν πληροφορίες με το σταγονόμετρο οπότε θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο, όταν αναμένεται να κυκλοφορήσει για το ευρύ κοινό.

ired tech news nintendo games for mobile 03

Και ενώ οι περισσότεροι φανατικοί gamers όταν πληροφορήθηκαν την είδηση αναφώνησαν «επιτέλους», κάποιοι καλοθελητές ξέθαψαν μια παλιά δήλωση του Προέδρου της Nintendo, τον Ιούνιο του 2013. Ο Satoru Iwata έλεγε τότε «Αν βρεθούμε 20 χρόνια μπροστά και κοιτάξουμε πίσω, στην απόφασή μας να μη φέρουμε τα Nintendo games στα smartphones, θα σκεφτούμε ότι αυτός είναι ο λόγος που η εταιρεία μας είναι ακόμη εδώ». Σε λιγότερο από 2 χρόνια, οι αντιστάσεις έχουν καμφθεί. Η εταιρεία είναι ακόμη εδώ αλλά πολλοί προδικάζουν ότι αυτό το τεράστιο βήμα ίσως φέρει και το τέλος του γιαπωνέζου γίγαντα των video games.

από mirelen

Δείτε περισσότερα: