Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αδιάβροχο iPhone;

Αδιάβροχο iPhone;
ired.gr

Πατέντα για πλήρη αδιαβροχοποίηση των συσκευών της Apple.

H Apple έχει καταθέσει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ήδη από τον Μάρτιο του 2014 με τον τίτλο «Μέθοδοι για τη θωράκιση των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων από την υγρασία». Το γεγονός αυτό μας παραπέμπει σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον με αδιάβροχες Apple συσκευές, iPhones, iPads, Apple Watches και ακόμα περισσότερα.

«Πολλές ηλεκτρονικές συσκευές είναι ευαίσθητες σε ζημιά από το νερό επειδή δεν είναι πλήρως σφραγισμένες και έχουν διάφορα ανοίγματα για τη φόρτιση για την σύνδεση με περιφερειακές συσκευές καθώς και την εισαγωγή - εξαγωγή ήχου» αναφέρει η αίτηση πατέντας από την Apple.

Tο Apple Watch ξέρουμε ότι μπορεί να φορεθεί στο ντους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ανθεκτικό στο νερό όχι όμως κατ' ανάγκην και αδιάβροχο.

waterproof

Προκειμένου η Apple να καταπολεμήσει τον «εχθρό», περιγράφει στην πατέντα της το νέο «υδροφοβικό» όπως το ονομάζει σύστημα. Πρόκειται για μία αδιάβροχη επικάλυψη της πλακέτας κυκλώματος η οποία θα έχει πάχος έως 1/100 του..χιλιοστού, τόσο λεπτό δηλαδή που θα αποκλείει τις παρεμβολές στα λειτουργικά ανοίγματα μιας ηλεκτρονικής συσκευής.

Οι αναγκαίες εγκοπές θα καλύπτονται από σιλικόνη και έτσι οι συσκευές θα είναι πλήρως σφραγισμένες, άρα και προστατευμένες από τον υδάτινο κίνδυνο.

Αν και υπάρχουν διάφορες αδιάβροχες θήκες για το iPhone 6, στην αίτηση της πατέντας σημειώνεται πως, αν το νερό βρει δίοδο διαφυγής από την προστατευτική θήκη απλώς το τηλέφωνο σας θα έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

ired iphone waterproof from apple 02

Η πλήρης αδιαβροχοποίηση των συσκευών δεν είναι καινούργια εφεύρεση και όπως είναι ίσως γνωστό, η Sony την εφαρμόζει ήδη στο Xperia Z3,το Z3 Compact και βεβαίως στο Xperia M4 Aqua. Η Αpple, με την αίτησή της δείχνει την πρόθεση να εφαρμόσει στο μέλλον την πλήρη στεγανοποίηση όλων των iPhones, iPads και MacBooks. Μένει να δούμε αν θα εντάξει όντως αυτό το χαρακτηριστικό στις συσκευές του μέλλοντος.

από Persi

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status