Ο Dr.Google γίνεται αξιόπιστος σύμβουλος υγείας

Ο Dr.Google γίνεται αξιόπιστος σύμβουλος υγείας
ired.gr

Νιώθεις αδιάθετος; δεν είσαι σίγουρος τι έχεις; Ο Dr.Google απαντάει!

Η αναζήτηση ιατρικών πληροφοριών στην ψηφιακή εποχή είναι κάτι που εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν για να πάρουν μια πρώτη πληροφόρηση με την ελπίδα να καταλάβουν τι έχουν, να κάνουν δηλαδή ενός είδους αυτο-διάγνωση προτού κλείσουν ραντεβού με τον ιατρό τους.

Έτσι, ενώ οι πιο πολλοί άνθρωποι ψάχνουν με βάση τα συμπτώματα τις θεραπείες για κοινές ασθένειες, έρευνες έχουν δείξει πως δεν είναι λίγοι αυτοί που επηρεάζονται υπερβολικά από τα αποτελέσματα που έδωσε στην ερώτησή τους η αναζήτηση στο Google. Βεβαίως καμιά φορά αυτό δεν είναι καλό...

Δεν μας έχει τύχει πολλές φορές να κοιτάξουμε με βάση κάποια συμπτώματα που έχουμε στην δημοφιλή μηχανή αναζήτησης και να μας βγάλει αποτελέσματα που μας τρομάξανε χωρίς λόγο; Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι λαμβάνουν ένα τόσο μεγάλο συνονθύλευμα πληροφοριών που περισσότερη σύγχυση φέρνει παρά ανακούφιση πως μάθαμε τουλάχιστον τι έχουμε.

ired tech news dr google 01

Από την άλλη, αν αναζητήσουμε στο Twitter τον «Dr.Google», θα ανακαλύψουμε εκατοντάδες tweets τη μέρα με ανθρώπους που ευχαριστούν τον «αόρατο γιατρό» της Google στην αναζήτησή τους για θεραπεία σε τυχόν ασθένειές τους. Εκεί ακριβώς στοχεύει η Google. Με την νέα της υπηρεσία θέλει εύκολα και σωστά να παίρνουμε απαντήσεις για κοινά ιατρικά προβλήματα και να μην πελαγώνουμε σε ένα χάος αναρίθμητων πληροφοριών.

Η Google λοιπόν θα παρέχει την επιλογή "I'm Feeling Icky" για ό,τι αναζητάει κανείς σε θέματα υγείας. Ασφαλώς τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν μία πλασματική διάγνωση και δεν πρέπει κανείς να βασιστεί εξολοκλήρου σε αυτά.

Καλό θα ήταν κάποιος, να τα χρησιμοποιεί σαν μια πρώτη πληροφόρηση προτού απευθυνθεί στον γιατρό του και κάνει τις απαιτούμενες εξετάσεις. Η ίδια η εταιρεία τονίζει πως σε καμία περίπτωση ο Dr Google δεν μπορεί να αντικαταστήσει το γιατρό και τους εργαζόμενους στην ιατρική περίθαλψη.

ired tech news dr google 02

Το νέο χαρακτηριστικό πιο αναλυτικά, θα δείχνει πόσο κοινότυπη είναι μία πάθηση, ποιες ομάδες ανθρώπων κυρίως επηρεάζει, ποια είναι τα τυπικά συμπτώματα/τυπικές θεραπείες καθώς και ποια ειδικότητα γιατρού είναι η κατάλληλη για την πάθηση που αναζητούμε. Όλες οι πληροφορίες που θα παρέχει ο Dr.Google θα έχουν περάσει από «ιατρικό έλεγχο», δηλαδή θα τις έχουν ελέγξει γιατροί.

Με την προσθήκη των ιατρικών δεδομένων γίνεται σαφές πως η Google κάνει ένα ακόμα βήμα στο να μετατραπεί από μηχανή αναζήτησης που αρχικά ήταν, σε μηχανή απάντησης. Ο στόχος της είναι σαφής: Θέλει να παρέχει ολοκληρωμένες απαντήσεις στα ερωτήματά μας και όχι μόνο δέκα μπλε συνδέσεις.

Η αρχή θα γίνει από την αγγλική γλώσσα για τους χρήστες στις ΗΠΑ και αργότερα η δυνατότητα θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες

από Persi

Δείτε περισσότερα: