Επαναφέρετε το συνθηματικό της λειτουργίας Περιορισμοί (χωρίς jailbreak), στο iPhone σας

Επαναφέρετε το συνθηματικό της λειτουργίας Περιορισμοί (χωρίς jailbreak), στο iPhone σας
ired.gr

Έχω ξεχάσει το συνθηματικό στους περιορισμούς, τώρα τι κάνω;

Με τη λειτουργία "Περιορισμοί" έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε στη συσκευή σας περιορισμούς για ορισμένες εφαρμογές ή για περιεχόμενο της συσκευής σας το οποίο έχετε αγοράσει. Για παράδειγμα μπορείτε να αποκλείσετε από τα παιδιά σας τη δυνατότητα πρόσβασης σε περιεχόμενο το οποίο δεν εγκρίνετε, σε λίστες αναπαραγωγής ή αλλαγές στις ρυθμίσεις της συσκευή σας.

Δείτε την λειτουργία πρόσβαση με καθοδήγηση

Μπορείτε να κάνετε χρήση των περιορισμών, για την αποτροπή χρήσης συγκεκριμένων εφαρμογών, την εγκατάσταση νέων ή την πραγματοποίηση αλλαγών σε λογαριασμούς, ακόμη και να θέσετε ένα όριο στην ένταση ήχου. Για να ενεργοποιήσετε τους περιορισμούς θα πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδρομή:

Ρυθμίσεις > Γενικά > Περιορισμοί > Ενεργοποίηση περιορισμών.

Θα σας ζητηθεί να εισάγετε ένα συνθηματικό για τους περιορισμούς, το οποίο θα σας απαιτείται κάθε φορά που θα επιχειρήσετε να κάνετε αλλαγές στις όποιες ρυθμίσεις σας. Δεν είναι απαραίτητο να είναι όμοιο με το συνθηματικό το οποίο ξεκλειδώνετε τη συσκευή σας.

Δυστυχώς κάποιοι αναγνώστες μας, ενώ έχουν ορίσει συνθηματικό για την πρόσβαση στις ρυθμίσεις των περιορισμών, στη συνέχεια δεν μπορούν να τον θυμηθούν, με αποτέλεσμα να μένουν και οι ίδιοι εκτός των ρυθμίσεων. Τι μπορούμε να κάνουμε στην περίπτωση αυτή;

ired iphone reset restrictions code 001

Η εύκολη λύση αλλά επώδυνη, καθώς θα διαγραφούν όλα τα δεδομένα σας, είναι η Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και στη συνέχεια ενεργοποίηση ως νέα συσκευή. (Εάν επιχειρήσετε επαναφορά από backup, τότε θα επαναφέρετε και τους περιορισμούς). Για να προχωρήσετε σε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Πρώτες ενέργειες επίλυσης προβλημάτων iPhone

Εάν η συσκευή σας είναι jailbroken, μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης. κάνοντας χρήση της εφαρμογής iFile. Αυτή είναι και η πιο απλή μέθοδος. Δεν συστήνουμε όμως το jailbreak και γι' αυτό δεν υπάρχει λόγος προς το παρόν να σας δείξουμε τη διαδικασία. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε όταν η συσκευή μας είναι clean και δεν επιθυμούμε να κάνουμε πλήρη διαγραφή της συσκευής.

Ζητούμενα

1. Πρέπει να παρακαμφθεί το συνθηματικό που έχουμε ξεχάσει και οδηγεί στις ρυθμίσεις των περιορισμών.

2. Το αρχείο που πρέπει να επεξεργαστούμε βρίσκεται στην τοποθεσία Library / Preferences / με τίτλο "com.apple.springboard.plist"

Το πρόβλημα στην περίπτωση αυτή είναι η αναζήτηση του αρχείου, ή επεξεργασία του και η επαναφορά του πίσω στο λειτουργικό του iPhone. Δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, γι' αυτό θα πρέπει να διαβάσετε τα βήματα προσεκτικά πριν προχωρήσετε στην εκτέλεση της διαδικασίας εύρεσης συνθηματικού περιορισμών. Παρόλα αυτά δεν είναι και πυρηνική φυσική. Ας δούμε τι θα χρειαστούμε:

  • Το πρόγραμμα iBackupbot.
  • Τη συσκευή της οποίας έχουμε ξεχάσει το συνθηματικό.
  • Έναν υπολογιστή με την τελευταία έκδοση iTunes (συνιστάται).

Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε, να δοκιμάσετε μια δυο φορές το συνθηματικό ώστε να βεβαιωθείτε πως δεν τον θυμάστε. Η οθόνη θα εμφανίσει το μήνυμα "2 αποτυχημένες απόπειρες". Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »