Τα μεγαλύτερα προβλήματα του iPhone 6

Τα μεγαλύτερα προβλήματα του iPhone 6
ired.gr

Αντιμετώπιση των μεγαλύτερων ελαττωμάτων του iPhone 6

Η Apple τελικά αποφάσισε να ενδώσει στην πίεση για μεγαλύτερες οθόνες και δημιούργησε, όπως ξέρουμε τα iPhone 6 και 6+, που, μαζί με όλες τις καινοτομίες τους πουλάνε σαν τρελά. Και ενώ πολύς κόσμος απολαμβάνει τη νέα του αγορά, δεν παύουν να υπάρχουν και άφθονα παράπονα για προβλήματα με τις νέες συσκευές. Αν λοιπόν έχετε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, δεν είναι απίθανο να βρείτε την απάντηση στη λίστα που θα παραθέσουμε πιο κάτω.

1. Το πρόβλημα του λυγίσματος

ired iphone most common faults iphone 01

Ως γνωστόν, το θέμα με το λύγισμα ή στράβωμα του μεγαλύτερου iPhone 6+, έχει δημιουργήσει ουκ ολίγο θόρυβο. Η Apple από τη μεριά της ισχυρίζεται ότι δεν είναι σύνηθες κι ότι συνέβη μόνο σε 9 άτομα που επικοινώνησαν μάλιστα με την εταιρία.

Η αλήθεια είναι ότι η λεπτή σχεδίαση και το μεγάλο μέγεθος καθιστούν τη συσκευή υποψήφια για ένα τέτοιο πρόβλημα. Όπως και να έχει, αν είστε ένας από τους "τυχερούς" πρέπει να επικοινωνήσετε με το σέρβις της εταιρίας και εκείνοι θα αποφασίσουν αν θα πρέπει να προβούν σε δωρεάν αντικατάσταση της προβληματικής συσκευής.

2. Το Bluetooth δε λειτουργεί

Ένα πρόβλημα που φαίνεται να εμφανίζεται συχνά στους κατόχους ενός iPhone 6, 6+, είναι το πρόβλημα με την έλλειψη σύνδεσης του Bluetooth. Παρουσιάζεται αδυναμία σύνδεσης με συσκευές που λειτουργούν κανονικά και κυριότερα με συστήματα handsfree αυτοκινήτων. Άλλοι συναντούν δυσκολία στη σύνδεση και συχνές αποσυνδέσεις, ενώ άλλοι δεν μπορούν να τα συνδέσουν καθόλου.

Και απ' ότι φαίνεται δεν παρουσιάζεται το πρόβλημα με συγκεκριμένους κατασκευαστές αυτοκινήτων, αλλά με μια ευρεία γκάμα (Toyota, Mercedes-Benz, Nissan, Honda, Acura, BMW, Jeep κλπ). Και αυτό που έχουν να πουν όλοι, είναι ότι το σύστημα του αυτοκινήτου λειτουργεί κανονικά με άλλα μοντέλα τηλεφώνων ή προηγούμενα μοντέλα iPhone.

Η λύση είναι να κάνετε επαναφορά στο Bluetooth της συσκευής με το να καταργήσετε όλες τις συνδέσεις που έχουν γίνει και να σβήσετε όλες τις συσκευές πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις>Γενικά>Επαναφορά>Ρυθμίσεις δικτύου και να επαναφέρεται στην εργοστασιακή κατάσταση όλες τις ρυθμίσεις δικτύου (δείτε προηγούμενο άρθρο μας για λεπτομέρειες).

Η άλλη λύση είναι η ολική επαναφορά του iPhone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (factory reset - δείτε προηγούμενο άρθρο μας για λεπτομέρειες).

ired iphone most common faults iphone 02

ired iphone most common faults iphone 03

3. Η οθόνη δεν αντιδρά στην αφή

Σε μερικές περιπτώσεις έχει ακουστεί ότι η οθόνη αφής δεν αντιδρά καθόλου στο άγγιγμα ή αντιδρά "σπασμωδικά" και λανθασμένα. Μάλιστα πιο συχνά αυτό εμφανίζεται με το εικονικό πληκτρολόγιο όπου πατάμε ένα γράμμα και εμφανίζεται άλλο ή αργεί πολύ να εμφανιστεί οτιδήποτε και μάλιστα αυτό συμβαίνει περισσότερο όταν η συσκευή είναι "όρθια" (portrait) αντί για πλάγια (landscape). Σε άλλες περιπτώσεις το πρόβλημα εμφανίζεται σε οποιαδήποτε θέση.

Η πρώτη πιθανή λύση είναι να προσπαθήσετε να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας (hard reset). Αυτό γίνεται με τη σύγχρονη πίεση των πλήκτρων Home/Power για περίπου 10 δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανιστεί το σήμα της Apple (δείτε προηγούμενο άρθρο μας για λεπτομέρειες).

Η επόμενη λύση έγκειται στην επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Θα πάτε στις Ρυθμίσεις>Γενικά>Επαναφορά>Όλες οι ρυθμίσεις. Βέβαια, μετά από αυτό θα πρέπει να συμπληρώσετε πάλι όλους τους κωδικούς, ρυθμίσεις δικτύου, εικόνες ταπετσαρίας κλπ, αλλά δε χάνετε δεδομένα.

ired iphone most common faults iphone 04

Και πάλι, η έσχατη λύση (πριν αποταθείτε στο σέρβις) είναι η εργοστασιακή επαναφορά την οποία αναφέραμε και στην προηγούμενη περίπτωση με το πρόβλημα του Bluetooth.

4. Η κάμερα δε λειτουργεί

ired iphone most common faults iphone 05

Έχει επίσης ακουστεί συχνά ότι υπάρχουν προβλήματα με την φωτογραφική μηχανή του iPhone 6 (+). Σε μερικές περιπτώσεις αναφέρθηκαν στίγματα και χρωματική απόκλιση στις φωτογραφίες που λαμβάνονταν με την κάμερα. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, μερικοί χρήστες άνοιγαν την εφαρμογή της κάμερας για να βρεθούν μπροστά σε μια μη-λειτουργική μαύρη οθόνη. Και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, οι φωτογραφίες που λαμβάνονταν είχαν περιστραφεί αλλοπρόσαλλα σε λάθος κατευθύνσεις.

Και πάλι η πρώτη από τις λύσεις που απέδωσαν είναι η επαναφορά όλων των ρυθμίσεων όπως είπαμε και στην προηγούμενη περίπτωση με την οθόνη αφής (Ρυθμίσεις>Γενικά>Επαναφορά>Όλες οι ρυθμίσεις).

Σε κάποιες περιπτώσεις το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί από ένα παλαιότερο εφεδρικό αντίγραφο. Αν ρυθμίσατε το καινούριο σας iPhone 6 και μετά επαναφέρατε όλες σας τις ρυθμίσεις και τα προγράμματα από ένα εφεδρικό αντίγραφο που είχατε από το προηγούμενό σας μοντέλο, υπάρχει περίπτωση αυτό να φταίει.

Σ' αυτήν την περίπτωση πρέπει πρώτα να κάνετε εργοστασιακή επαναφορά (όπως περιγράψαμε πιο πάνω) στο iPhone 6 και μετά να ρυθμίσετε τα πάντα χειροκίνητα και να εγκαταστήσετε τα προγράμματά σας ένα-ένα.

Αν και τότε δε διορθωθεί το πρόβλημα, τότε μπορεί να είναι πρόβλημα της ίδιας της κάμερας (του υλικού δηλαδή), οπότε η μόνη λύση είναι το σέρβις.