Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο ρεκόρ πωλήσεων τριμήνου αναμένεται από την Apple στα 54.000.000 iPhones

Νέο ρεκόρ πωλήσεων τριμήνου αναμένεται από την Apple στα 54.000.000 iPhones
ired.gr

Ετοιμάζεται για νέο ρεκόρ πωλήσεων στο τρίμηνο Μαρτίου η Apple;

Τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Morgan Stanley, αναφέρουν πως η Apple κατευθύνεται σε νέο ρεκόρ πωλήσεων iPhone αγγίζοντας τις 54.000.000 μονάδες το τρέχον τρίμηνο, στο τέλος του μήνα. Η επενδυτική θυγατρική εταιρεία AlphaWise Smartphone Tracker, προτείνει πως υπάρχει ζήτηση στα 55.000.000 μονάδες κατά το ίδιο τρίμηνο, αν και ενδεχομένως να μην γίνουν πραγματικότητα οι προθέσεις για αγορά.

Η θυγατρική της Morgan Stanley, εταιρεία ερευνών και αναλύσεων αναμένει πωλήσεις λίγο πάνω από τα 52.000.000 την περίοδο του τριμήνου. Η Apple πιστεύει επίσης πως θα συμπληρώσει τα αποθέματα δύο εβδομάδων στο κανάλι διανομής, για να φτάσει στο μέσο του στόχου μεταξύ της 5-7 εβδομάδας.

Ωστόσο η αναλυτής Katy Huberty, πιστεύει πως η Apple θα είναι σε θέση να προσθέσει λιγότερα από τα αποθέματα μιας εβδομάδας σε αυτό το τρίμηνο, τα οποία ισοδυναμούν με 2 εκατομμύρια μονάδες. Ως αποτέλεσμα της πρόβλεψης αυτής συνολικά η Apple θα αποστείλει περίπου 54.000.000 iPhones κατά το τρίτο τρίμηνο του Μαρτίου, κάτι που θα είναι νέο ρεκόρ για την εταιρεία.

ired tech news alphawise iphone record 01

Τα Νούμερα αυτά είναι επίσης σχετικά με τι αναμένoυν και στη Wall Street. Υπάρχουν βέβαια και πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, για παράδειγμα τις UBS, η οποία αναμένει πωλήσεις της τάξεως των 58 εκατομμυρίων iPhones για τρίμηνο Μαρτίου 2015. Η Barclays προβλέπει περίπου στα 54.000.000 αλλά έχει αφήσει να εννοηθεί στους επενδυτές πως διατηρεί συντηρητική στάση. "conservative."

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο η Apple πούλησε 43.700.000 iPhones. Έτσι πωλήσεις των 54.000.000 το τρίμηνο Μαρτίου αντιπροσωπεύουν 24% αύξηση μέσα σε έναν χρόνο. Η Apple έχει καταφέρει ως τώρα να ξεπεράσει το όριο των 50.000.000 μονάδων δύο φορές στην ιστορία της.

Και οι δύο αυτές οι περίοδοι ορόσημα, αφορούν τρίμηνα που εσωκλείουν ενάρξεις πωλήσεων της συσκευής. Αρχές της εβδομάδας που διανύουμε, η Apple ανακοίνωσε πως ξεπέρασε τα 700 εκατομμύρια iPhones (https://www.ired.gr/blog/item/1506-iphone-sales-stats.html έως σήμερα. Συγκεκριμένα ως το τέλος του τελευταίου τριμήνου, ήταν 665 εκατομμύρια, πράγμα που σημαίνει πως η Apple έχει πουλήσει τουλάχιστον 35 εκατομμύρια συσκευές, αλλά είναι πιθανό το νούμερο αυτό να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Η εταιρεία έρευνας AlphaWise της Morgan Stanley, η οποία συγκεντρώνει δεδομένα από τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο, παρουσιάζει πως η Κίνα και η Βραζιλία έχουν την ταχύτερη αύξηση πωλήσεων iPhones από έτος σε έτος. Ουραγός των χωρών σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι η Ιαπωνία.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status