Διευρύνεται η συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς της σειράς iPad και για το 2015

Διευρύνεται η συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς της σειράς iPad και για το 2015
ired.gr

Θα συνεχιστεί η πτώση των iPads και για το 2015, που να οφείλεται άραγε;

To μερίδιο του iPad στην παγκόσμια αγορά, πρόκειται να συρρικνωθεί για άλλη μία χρονιά, σημειώνοντας πτώση, από το 27,6% στο 25,6% σε ετήσιο υπολογισμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πενταετίας, που εξέδωσε χθες η εταιρεία ερευνών IDC. Η Apple για το 2014 πούλησε περίπου 63,4 εκατομμύρια tablets αλλά οι πωλήσεις για την νέα χρονιά υπολογίζονται στα 60,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με τη IDC.

Στην αντίπερα όχθη και στο στρατόπεδο του λειτουργικού Android, αναμένεται σταθερότητα, έχοντας τον έλεγχο της αγοράς, μεταξύ 154 - 158 εκατομμυρίων μονάδων ήτοι από 67,3% σε 67,4%. Η συνολική αγορά των tablets προβλέπεται να αυξηθεί από 229 εκατομμύρια το 2014, σε 234.000.000 μονάδες.

Το μαύρο πρόβατο σε αυτή την αγορά είναι η εταιρεία Microsoft, με μόλις 11,6 εκατομμύρια πωλήσεις των Windows tablets, τα οποία απεστάλησαν το 2014, μεταφραζόμενα σε μερίδιο αγοράς, 5,1%. Τα εν λόγω στοιχεία, προβλέπουν να αυξηθούν οι πωλήσεις για την νέα χρονιά κατά 4,7 εκατομμύρια, καταλαμβάνοντας μερίδιο 7%.

ired ipad shrink 01

"Η Microsoft έχει κάνει έξυπνες ενέργειες τώρα τελευταία και πιστεύουμε πως η έναρξη πωλήσεων των Windows 10, κατά τη διάρκεια του έτος που διανύουμε, θα έχουν σημαντικές θετικές επιπτώσεις, τόσο στην εταιρεία αλλά και για τη βιομηχανία στο σύνολό της"

δήλωσε ο Jean Philippe Bouchard, διευθυντής ερευνών της IDC, για την αγορά των tablets.

"Υπάρχει διάθεση για μία πλατφόρμα η οποία μπορεί να προσφέρει παραγωγική εμπειρία και η οποία παραμένει συνεπής σε πολλούς παράγοντες, και πιστεύουμε πως η Microsoft είναι σε θέσει να κερδίσει μακροπρόθεσμα τις εντυπώσεις".

Η εταιρεία ερευνών προβλέπει στην πραγματικότητα, πως τα Windows αναμένεται να καταλάβουν το 14,1% της αγοράς των tablet έως το 2019 ή σε απόλυτα νούμερα, 38 εκατομμύρια μονάδες. Το iPad έχει ήδη δεχθεί συρρίκνωση περίπου 23% του μεριδίου αγοράς. Τα tablets με λειτουργικό Android επίσης αναμένεται να χάσουν μερίδιο και να βρεθούν να κατέχουν το 62,9 % της αγοράς ήτοι 169 εκατομμύρια μονάδες. Η συνολική παγκόσμια αγορά υπολογίζεται στα 269 εκατομμύρια tablets.

ired ipad shrink 02

Οι πωλήσεις των iPad υποχωρούν συνέχεια τα τελευταία τρίμηνα. Τα ακριβή αίτια παραμένουν άγνωστα, ωστόσο οι φήμες αναφέρουν πως η αργή ουσιώδης αναβάθμιση και η συνεχόμενα αυξανόμενη αγορά των smartphones, αντιγράφοντας λειτουργίες των tablets, είναι μερικά από αυτά. Το iPhone 6 Plus διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών για παράδειγμα και σε ορισμένες περιπτώσεις οι εφαρμογές τους προσφέρουν περιβάλλον εργασίας αντίστοιχο με του iPad.

Στη σειρά iPad της Apple αναμένεται να προστεθεί και μία έκδοση 12,9 ιντσών "iPad Pro", που θεωρείται πως είναι σε εξέλιξη και το οποίο θα μπορούσε να αναζωογονήσει τις πωλήσεις, εάν το συγκεκριμένο προϊόν προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με ένα τηλέφωνο ή τυπικό tablet. H συσκευή αναμένεται πως θα μπει σε μαζική παραγωγή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: