Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Apple Watch λειτουργεί και χωρίς Bluetooth σύνδεση;

Το Apple Watch λειτουργεί και χωρίς Bluetooth σύνδεση;
ired.gr

Το Apple Watch παραμένει συνδεδεμένο με το iPhone σας ακόμη και χωρίς Bluetooth σύνδεση.

To Apple Watch, έχει την ικανότητα να παρέχει στους χρήστες μία πλήρη εμπειρία, ακόμη κι αν το iPhone σας είναι εκτός εμβέλειας Bluetooth. Αρκεί, η wearable συσκευή και το iPhone σας, να βρίσκονται στο ίδιο περιβάλλον Wi-Fi. H αναφορά επί του θέματος από την Tim Cook στην εκδήλωση της Δευτέρας, ήταν ελάχιστη, παρ' όλα αυτά είναι μεγάλη υπόθεση αυτή η δυνατότητα.

Αυτό το πραγματικά έξυπνο χαρακτηριστικό, θα επιτρέψει στον κάτοχο του Apple Watch, να συνεχίσει να βιώνει την πλήρη λειτουργικότητα της συσκευής του ακόμη κι αν το iPhone του βρίσκεται εκτός εμβέλειας Bluetooth. Απαραίτητη προϋπόθεση όπως προείπαμε να είναι συνδεδεμένες στο ίδιο Wi-Fi. Για παράδειγμα εάν απομακρυνθείτε από το iPhone σας το οποίο βρίσκεται στο σαλόνι του σπιτιού σας, μπορείτε να περιφέρεστε γύρω από αυτό ή σε άλλα δωμάτια, χωρίς να ανησυχείτε για την λειτουργικότητα του Apple Watch.

ired apple watch wi fi 01

Η συνολική εμπειρία αυξάνεται όταν κάνετε χρήση εφαρμογών τρίτων, οι οποίες απαιτούν τη ζευγοποίηση της συσκευής με το Apple Watch, για να συλλέξουν πληροφορίες. Για όσους αναρωτιούνται, η εμβέλεια τεχνολογίας Bluetooth σύνδεσης, μπορεί να διαθέτει φάσμα εμβέλειας στα 30 μέτρα, αλλά η απόδοση μειώνεται απότομα εάν μεσολαβήσουν στερεά αντικείμενα, όπως τοίχοι.

Συγκριτικά, η σύνδεση Wi-Fi, είναι δύο με τρεις φορές μεγαλύτερη, ανάλογα με την έκδοση πρωτοκόλλου 802.11, που χρησιμοποιείται, την ισχύ, την απόδοση του router και άλλων παραγόντων. Το Apple Watch έχει μικρής εμβέλειας έκδοση Bluetooth και μεγαλύτερης Wi-Fi, σε περίπτωση που βρεθεί η συσκευή εκτός εμβέλειας Bluetooth.

ired apple watch wi fi 02

Η δυνατότητα αυτή είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού, και της ανοιχτής πλατφόρμας Android Wear λογισμικού, του γίγαντα της αναζήτησης, για wearable συσκευές. Μετά την παρουσίαση της Apple τη Δευτέρα, το λειτουργικό Android Wear, φαίνεται να υιοθετεί υποστήριξη Wi-Fi και τη δυνατότητα χειρονομιών, σύμφωνα με πηγές οι οποίες ισχυρίζονται πως έχουν γνώση των σχεδίων.

Ένα από τα προβλήματα είναι πως οι χρήστες Android συσκευών δεν μπορούν να αποκτήσουν και να χρησιμοποιήσουν ένα Apple Watch, όπως και οι χρήστες iPhone δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν wearable συσκευές, με λειτουργικό Android Wear. Στο μέλλον αυτό αναμένεται να αλλάξει. Η Google ισχυρίζεται πως εργάζεται πάνω σε μία iOS εφαρμογή ή οποία θα είναι σε θέση να κάνει συμβατή μια wearable συσκευή, με το iPhone.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status