Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσευχή και νηστεία με το νέο app του Αγίου Όρους

Προσευχή και νηστεία με το νέο app του Αγίου Όρους
ired.gr

Δυναμική είσοδος του Αγίου Όρους στις εφαρμογές κινητών

Πολλά χρόνια πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα smartphones, υπήρχε ένα site του Αγίου Όρους, μέσω του οποίου μπορούσες να εισέλθεις εικονικά σε μια εκκλησία και να ανάψεις κεριά, ακούγοντας ψαλμωδίες και εκκλησιαστικούς ύμνους.

Τότε, κάτι τέτοιο ίσως μας είχε ξενίσει επειδή η τεχνολογία δεν είχε μπει για τα καλά στη ζωή μας. Σήμερα, στην online ζωή μας, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Αυτό θεώρησαν προφανώς και οι μοναχοί του Αγίου Όρους και έφτιαξαν application συμβατό με κινητά iPhone και Android, το οποίο δημιούργησε η εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη εταιρεία ASTAE.

Το app ονομάζεται «Ημερολόγιο Αγίου Όρους» και αποτελεί ένα εύχρηστο εργαλείο για τον επισκέπτη του Αγίου Όρους και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή έχει τις εξής πρωτοποριακές δυνατότητες:

• Παλαιό και Νέο Ημερολόγιο με ταυτόχρονη παρουσίαση των εορτών τους

• Εύκολη εμφάνιση και αναζήτηση των νηστειών κάθε ημέρας

• Πλήρες Αγιολόγιο

• Λεπτομερή τηλεφωνικό κατάλογο επικοινωνίας με το Άγιο Όρος

• Όλες τις αγιορείτικες πανηγύρεις όλων των ιερών σκηνωμάτων

• Ψυχωφελή γνωμικά από την σοφία των Πατέρων

ired athos app 01

Επίσης, ο χρήστης, μπορεί να επιλέξει να δέχεται, σε προκαθορισμένη, από τον ίδιο, ώρα, καθημερινά notifications στο κινητό του με την εορτή ή τη νηστεία της ημέρας.

Όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες της εφαρμογής, παραχωρήθηκαν από τους πατέρες της Ιεράς Μονής Παντοκράτορα του Αγίου Όρους, με την προϋπόθεση να διατεθούν δωρεάν.

Ήδη η ανταπόκριση είναι θετική και πολλοί χρήστες στα reviews τους προτείνουν την παροχή των πληροφοριών και σε άλλες γλώσσες, όπως Ρωσικά, Σέρβικα ή Αγγλικά για όλους τους επισκέπτες που προέρχονται από ξένες χώρες. Κάτι που θα προτείναμε εμείς είναι πληροφορίες για την πρόσβαση στο Άγιο Όρος (τηλέφωνα και δρομολόγια συγκοινωνιών) ώστε να διευκολύνονται ακόμη περισσότερο οι πιστοί.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το εύχρηστο αυτό app από το App Store για iPhone και από το Google Play για Android.

από mirelen

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status