Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εσύ μπορείς να ζωγραφίσεις από μνήμης το μηλαράκι της Apple;

Εσύ μπορείς να ζωγραφίσεις από μνήμης το μηλαράκι της Apple;
ired.gr

Ποιο είναι το πραγματικό logo;

Πόσο σίγουροι είμαστε ότι ξέρουμε πώς μοιάζει το Logo της Apple; Αν μας ζητούσαν να το ζωγραφίσουμε είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρναμε να το αποδώσουμε σωστά;

Ίσως μάλιστα θεωρήσουμε βαρετό «παιχνίδι» να πρέπει να ζωγραφίσουμε το μηλαράκι... Ποιος δεν το γνωρίζει; Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά λογότυπα παγκοσμίως και συμβαίνει να βομβαρδιζόμαστε καθημερινά σχεδόν με την εικόνα λογοτύπων-εν προκειμένω την κρατάμε για ώρες στα χέρια μας.

Κι όμως ,είμαστε «κακοί μαθητές» στο να θυμηθούμε λεπτομέρειες σύμφωνα με μία νέα έρευνα που διεξήγαγαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια προκειμένου να μελετήσουν την μακροπρόθεσμη μνήμη του ανθρώπου.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από 85 φοιτητές, χρήστες της Apple και των Windows,να σχεδιάσουν το αρκετά απλό λογότυπο της Apple και έπειτα τους βαθμολόγησαν με βάση το πόσο πιστά αναπαράστησαν το μέγεθος ,τη θέση του δαγκώματος του φύλλου και το συνολικό σχήμα.

ired tech news can you paint apple logo 01

Το αποτέλεσμα; Από το σύνολο των 85 φοιτητών μόνο ένας ήταν σε θέση να το ανακαλέσει τέλεια στη μνήμη του και να το αποδώσει στο χαρτί με άψογα σωστές λεπτομέρειες!!

Στο δεύτερο τεστ που έκαναν οι ερευνητές ζήτησαν από τους φοιτητές να αναγνωρίσουν ποιο είναι το πραγματικό logo της Apple ανάμεσα σε 8 παραλλαγές του. Λιγότεροι από τους μισούς κατάφεραν τελικά να το εντοπίσουν.

ired tech news can you paint apple logo 02

«Η μνήμη του ανθρώπου ακόμα και για τα πιο κοινότυπα αντικείμενα είναι πολύ φτωχότερη από όσο οι ίδιοι πιστεύουν ότι είναι» ανέφερε ένας επιστήμονας της ομάδας που διεξήγαγε την έρευνα.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια είναι πως η συχνή έκθεση του ανθρώπου σε ένα οπτικό ερέθισμα δεν οδηγεί σε καλύτερη μακροπρόθεσμη μνήμη.

Σίγουρα νιώθουμε οικειότητα με το logo της Apple και θυμόμαστε τα βασικά του σημεία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα το θυμόμαστε στις λεπτομέρειες του ..Έτσι, μπορεί να θεωρούμε το μηλαράκι της Apple «αξέχαστο» ,όμως ο εγκέφαλός μας δεν βρίσκει ιδιαίτερο λόγο να το εντυπωθεί καλά εφόσον υπάρχει τόσο συχνά στο οπτικό μας πεδίο.

από Persi

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status