Ενεργοποιήστε την αυτόματη λήψη εφαρμογών κι ενημερώσεων στην iOS συσκευή σας

Ενεργοποιήστε την αυτόματη λήψη εφαρμογών κι ενημερώσεων στην iOS συσκευή σας
ired.gr

Θέλετε να λαμβάνετε αυτόματα εφαρμογές και ενημερώσεις στην iOS συσκευή σας;

Ένα πρακτικό χαρακτηριστικό γνώρισμα που συναντούμε στο λειτουργικό iOS, είναι η δυνατότητα αυτόματης λήψης ενημερώσεων και η δυνατότητα αυτόματου συγχρονισμού νεοαποκτηθέντων εφαρμογών σε όλες τις iOS συσκευές σας. Για παράδειγμα έχετε αγοράσει μία νέα εφαρμογή από την προεγκατεστημένη εφαρμογή iTunes - App Store, του υπολογιστή σας Mac.

Με ενεργοποιημένο αυτό το χαρακτηριστικό στο iPhone ή στο iPad σας, η εφαρμογή που αγοράσατε, θα ληφθεί αυτόματα, χωρίς καμία δική σας παρέμβαση.

Μέσα από την εφαρμογή "Ρυθμίσεις", μπορείτε να επιλέξετε, ποια είδη εφαρμογών, επιθυμείτε να ληφθούν αυτόματα. Οι κατηγορίες εφαρμογών είναι οι εξής: Μουσική, Εφαρμογές, Βιβλία και ενημερώσεις. Προσωπικά διατηρώ την επιλογή ενημερώσεις απενεργοποιημένη.

Στο παρελθόν είχαν υπάρξει προβλήματα στις ενημερώσεις εφαρμογών, με ανεπιθύμητα αποτελέσματα συμπεριφοράς. Προτιμώ πρώτα να διαβάζω τα σχόλια μιας αναβάθμισης και στη συνέχεια να εγκρίνω τις τυχόν ενημερώσεις. Έτσι διασφαλίζω πως δεν υπάρχουν προβλήματα ή πως δεν έχουν αφαιρεθεί βασικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής.

Είναι προσωπική εκτίμηση, και δεν οφείλετε να την ακολουθήσετε κι εσείς.

Μία ακόμη ρύθμιση που οφείλουμε να επισημάνουμε, είναι η χρήση δεδομένων κινητού δικτύου. Η ρύθμιση αυτή όταν είναι ενεργοποιημένη, οι νέες εφαρμογές ή οι ενημερώσεις, θα συγχρονιστούν κάνοντας χρήση του δικτύου δεδομένων του παρόχου σας όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση Wi-Fi.

Ανάλογα με το μηνιαίο πρόγραμμα δεδομένων δικτύου που έχετε, η ενέργεια αυτή μπορεί πολύ γρήγορα να το εξαντλήσει. Εάν επιθυμείτε να μάθετε τρόπους μείωσης της κατανάλωσης δεδομένων κινητού δικτύου, ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους:

1. 15 ασύλληπτες ενέργειες για να μειώσετε την κατανάλωση δεδομένων (Α' Μέρος)

2. 15 ασύλληπτες ενέργειες για να μειώσετε την κατανάλωση δεδομένων (Β' Μέρος)

Συνέχεια: Οδηγός ενεργοποίησης αυτόματης λήψης ενημερώσεων και αγορών σας

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »