Εκτύπωση αυτής της σελίδας

“Εποχή παγετώνων” για την Ελβετική ωρολογοποιία, ετοιμάζεται να φέρει η Apple

“Εποχή παγετώνων” για την Ελβετική ωρολογοποιία, ετοιμάζεται να φέρει η Apple
ired.gr

Έρχονται δύσκολες ημέρες για την ελβετική ωρολογοποιία.

Η Apple όπως είναι γνωστό, σύντομα θα εισαχθεί στην αγορά wearable συσκευών, δημιουργώντας οικονομικό πρόβλημα, για την μεσαία σειρά των ελβετικών ρολογιών, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της εταιρείας Swatch, Elmar Mock. O κύριος Mock πιστεύει πως το Apple Watch...

will put a lot of pressure on the traditional watch industry and jobs in Switzerland.

(θα ασκήσει πίεση στην παραδοσιακή βιομηχανία ρολογιών και στις θέσεις εργασίας στην Ελβετία).

Οποιαδήποτε wearable συσκευή βρίσκεται εντός του εύρους τιμών από 500 ελβετικά φράγκα έως 1000 ($500 - $1000) είναι πραγματικά σε κίνδυνο, Περιμένω μια "Εποχή παγετώνων" να έλθει προς το μέρος, δήλωσε ο Mock στο Bloomberg.

To Apple Watch, κοστολογείται από 349 δολάρια, η οικονομικότερη έκδοση Sport, από αλουμίνιο, ενώ η έκδοση από ατσάλι θα ξεπερνά τα 1000 δολάρια. Οι εκδόσεις του Apple Watch Edition, κατασκευασμένες από χρυσό 18 καρατίων, θα ξεκινούν από τα 10.000 δολάρια.

ired apple ice age swatch 01

Ο Mock έκανε μια ιστορική αναδρομή στο 1970 και στο 1980 στην "quartz crisis" η οποία επιτάχυνε την ανάπτυξη των πλαστικών ρολογιών της Swatch. Εκείνη την εποχή η Ελβετική ωρολογοποιία, δεν προέβλεψε τη ζήτηση των λιγότερο δαπανηρών ρολογιών "quartz", παραχωρώντας μεγάλα τμήματα της αγοράς, σε ιαπωνικές επιχειρήσεις, με απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας στον τομέα κατασκευής στην Ελβετία.

Μέχρι στιγμής βλέπω την ωρολογοποιία στην Ελβετία να επαναλαμβάνει λάθη του παρελθόντος, καθώς είδαμε αλαζονική στάση της βιομηχανίας ρολογιών, το τελευταίο διάστημα αποκαλώντας το SmartWatch, ένα gadget χωρίς ιδιαίτερη σημασία.

Υπάρχουν πολλοί που ασκούσαν κριτική στην Apple, όπως ο CEO Swatch Group, Nick Hayek, οποίος δεν πίστευε πως τα smartwatches είναι η επόμενη επανάσταση. Έκτοτε άλλαξε τακτική, αποκαλύπτοντας σχέδια για δημιουργία ρολογιού με ενσωματωμένη τεχνολογία, για χρήση της υπηρεσίας Apple Pay.

Παρότι η Apple αναμένεται να προβληματίσει τη βιομηχανία, ο Mock είναι αισιόδοξος πως τελικά η Ελβετική ωρολογοποιία δεν θα υποστεί παρόμοια πλήγματα, τον αιώνα που διανύουμε.

Έχουμε την τεχνογνωσία, αναφέρει, και η βιομηχανία ρολογιών συνεχίζει να είναι ανταγωνιστική. Ελπίζω μόνο τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών να αντιδράσουν αναλόγως. Η Apple δεν πρόκειται να πτωχεύσει αν το Apple Watch δεν επιτύχει το στόχο του, Όμως τα επόμενα δύο με τρία χρόνια η ελβετική αγορά ρολογιών, θα υποφέρει έντονα.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status