Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Spring Forward Event: Οι εντυπώσεις μας

Spring Forward Event: Οι εντυπώσεις μας
ired.gr

Οι εντυπώσεις μας από το Spring Forward Event της Apple

Εισαγωγή

Το πολυαναμενόμενο Spring Forward Event της Apple ολοκληρώθηκε. Οι εντυπώσεις μας ανάμικτες. Εντυπωσιαστήκαμε με κάποιες από τις ανακοινώσεις αλλά και...ξενερώσαμε από κάποιες άλλες. Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε όσα είδαμε την Δευτέρα να παρουσιάζονται.

Apple Watch

ired tech news spring forward 01

Ok, περιμέναμε να είναι ακριβό, αλλά όχι τόσο πολύ. Ξεχνώντας την Gold έκδοση και τα αρκετές χιλιάδες δολάρια που χρειάζονται για την απόκτησή του, αντιληφθήκαμε πως για να αγοράσει κάποιος το smartwatch θα χρειαστεί περίπου 600€ (εκτός αν αρκεστεί στην πολύ απλή έκδοση, που και πάλι θα χρειαστεί 350$ συν τους φόρους).

Είναι πολλά χρήματα, ειδικά για την πρώτη έκδοση ενός προϊόντος. Μάλλον θα περιμένω την δεύτερη που σίγουρα θα έχει καλύτερη διάρκεια μπαταρίας αλλά και χαμηλότερη τιμή.

Σχετικά με τις δυνατότητές του και τον σχεδιασμό του, απλά...respect. Όμως θα περιμένω ένα χρόνο ακόμα...

MacBook

ired tech news spring forward 02

Πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Η φορητότητα ενός πλήρους laptop (αν και πολλοί το κατατάσσουν στα netbooks) περνάει σε άλλο επίπεδο! Πολύ πολύ όμορφο και με εντυπωσιακή οθόνη. Εκεί που η Apple με "έστειλε" ήταν η μία και μοναδική θύρα του MacBook, που είναι συμβατή με τα πάντα. Για USB φλασάκια, για φόρτιση, για έξοδο HDMI κλπ. Δεν ξέρω πως τα κατάφερε!

Έχω όμως δύο ενστάσεις. Στα 1.300$ (συν τους φόρους) θα ήθελα κάτι καλύτερο από τον Intel Core M επεξεργαστή. Επίσης, είμαι σκεπτικός ως προς την επιλογή της μίας και μοναδικής θύρας. OK, το επίτευγμα της καθολικής συμβατότητας είναι εντυπωσιακό, αλλά αν θέλω και να συνδέσω ένα εξωτερικό δίσκο αλλά και να πάρω έξοδο από την κάρτα γραφικών ταυτόχρονα;

Apple TV

ired tech news spring forward 03

Εδώ τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. 30% μείωση στην τιμή για την απόκτηση του media player είναι μια πολύ καλή κίνηση. Όμως, με την αύξηση της ισοτιμίας του δολαρίου ως προς το ευρώ, περιμένω η τελική μείωση της τιμής του στις Ευρωπαϊκές χώρες να είναι κατά πολύ μικρότερη. Ίσως από Αγγλία να είναι μια καλή αγορά.

Η συμφωνία με το HBO δεν μας αφορά καθόλου, κρατάμε μόνο το γεγονός, ως προπομπό αντίστοιχων εξελίξεων.

Σίγουρα θα θέλαμε να ανακοινωθεί μια νέα έκδοση του Apple TV (με υποστήριξη App Store), αλλά ο Tim άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για το προσεχές μέλλον: "This is just the beginning", είπε.

700 εκατομμύρια πωληθέντα iPhones!

ired tech news spring forward 04

Ο Tim Cook ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις όλων των μοντέλων του smartphone της εταιρίας έφτασαν αθροιστικά τα 700 εκατομμύρια τεμάχια. Ok, εντυπωσιάστηκα, ειδικά σκεπτόμενος το υψηλό κόστος απόκτησης.

Επίλογος

Ο πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν το Apple Watch και η τιμή του...."τσούζει". Μένει να δούμε την αποδοχή που θα έχει από το κοινό και προετοιμαζόμαστε για την επόμενη έκδοση.

Το MacBook θα το τιμήσουν όσοι χρειάζονται ένα πανέμορφο (το "χρυσό" χρώμα θα σκίσει) φορητό υπολογιστή μετρίων δυνατοτήτων.

Νέο Apple TV περιμένουμε και νέο Apple TV δεν βλέπουμε. Αλλά είμαι σίγουρος πως θα το δούμε. Φέτος. Ελπίζω και με υποστήριξη για gamepads, out of the box.

Θα θέλαμε την δική σας γνώμη και τις παρατηρήσεις σας. Σας άρεσε το event; Ξεχωρίσατε κάποιο προϊόν; Περιμένουμε την γνώμη σας!

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status