Η εποχή που το jailbreak ήταν μόδα, τελείωσε

Η εποχή που το jailbreak ήταν μόδα, τελείωσε
ired.gr

Η χρυσή εποχή του Jailbreak ανήκει πλέον στο παρελθόν

H συσκευή σας iPhone, μπορεί να είναι ισχυρή όσο ένας υπολογιστής πλέον, αλλά έχει περιορισμούς. Εφαρμογές μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνο από το προστατευμένο κατάστημα App Store. Οι επιλογές περιορίζονται υποχρεωτικά στην συλλογή εγκεκριμένων εφαρμογών σε αντίθεση με τους υπολογιστές που έχουν απεριόριστες επιλογές για down-loading.

Κι εδώ έρχεται το jailbreaking. Θα πρέπει να παραδεχθούμε πως το iPhone περιορίζει την ελευθερία. Το λειτουργικό iOS σας περιορίζει από εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, όμως μπορείτε να άρετε αυτούς τους περιορισμούς, κάνοντας χρήση της απελευθέρωσης (jailbreak). Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, είστε ελεύθεροι να εξερευνήσετε ένα νέο κόσμο, ο οποίος όμως μερικές φορές, ελλοχεύει κινδύνους.

Θα έρθετε σε επαφή με εφαρμογές τις οποίες η Apple και οι πάροχοι δεν επιτρέπουν. Τα λειτουργικά συστήματα mobile συσκευών εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς, το ίδιο όμως αυξάνονται και οι κίνδυνοι που παραμονεύουν, επισκιάζοντας τα όποια οφέλη για τον μέσο χρήστη.

ired tech news golden jailbreak 01

Καθώς το λειτουργικό γι' αυτές τις συσκευές γίνεται πιο εύχρηστο και με περισσότερα χαρακτηριστικά χρόνο με το χρόνο, το jailbreaking περιορίζεται σε προχωρημένους χρήστες και developers. Οι περισσότεροι κάτοχοι iOS συσκευών δεν χρειάζονται το jailbreaking στις συσκευές τους, παρά μόνο ως εμπειρία.

Τα smartphone δεν ήταν ποτέ ο στόχος για malware (κακόβουλο λογισμικό)

Στην πραγματικότητα απλοί χρήστες οι οποίοι προχωρούν σε jailbreaking της συσκευής τους, ανοίγουν οι ίδιοι προβλήματα τα οποία στη συνέχεια δεν μπορούν να χειριστούν. Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Sophos η εκρηκτική άνοδος των malware ακολουθεί την έκρηξη του κακόβουλου λογισμικού των υπολογιστών, επιταχυνόμενη με γοργούς ρυθμούς.

Η αναλογία εξάπλωσης μεταξύ smartphone και υπολογιστών είναι 18 μήνες προς 15 χρόνια. (Αδιανόητο). Υπάρχουν μια σειρά από κακόβουλα λογισμικά συμπεριλαμβανομένων των SMS trojans, κείμενο υπέρ άνω υποψίας ή malware με στόχο το iOS, για την συλλογή Apple ID και συνθηματικών και πολλά άλλα. Όταν απομακρύνεστε από το ασφαλές περιβάλλον των εφαρμογών της Apple όπου υπάρχει φραγμός στο κακόβουλο λογισμικό, θέτετε τον εαυτό σας σε μεγαλύτερο κίνδυνο.