Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS, Windows Phone ή Android; (Μέρος Δεύτερο: Αδύναμα Σημεία)

iOS, Windows Phone ή Android; (Μέρος Δεύτερο: Αδύναμα Σημεία)
ired.gr

iOS, Windows Phone ή Android; Το δεύτερο μέρος με τα αδύναμα σημεία!

Τις προηγούμενες ημέρες σας είχαμε παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα των τριών επικρατέστερων λειτουργικών συστημάτων για φορητές συσκευές και γιατί κάποιος θα έπρεπε να τα προτιμήσει.

Μέρος Πρώτο

Υπάρχει όμως και μια εντελώς διαφορετική οπτική. Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός μας αλλά και κάποιες εργασίες που αποκαλούμε ως "must" υπάρχουν και λόγοι για τους οποίους θα μπορούσαμε να "αποκλείσουμε" ένα OS.

Σήμερα λοιπόν θα δούμε τα μειονεκτήματα για κάθε μία από τις τρεις πλατφόρμες.

Android

ired tech news android windows ios 01

  • Συσκευές με Android θα πρέπει να αποφύγουν όσοι συνηθίζουν να εγκαθιστούν "τα πάντα" στο smartphone τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των ιών κυκλοφορούν για Android (κάτι σαν τα Windows Desktop ένα πράμα) και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ένας αρκετά ασφαλής τρόπος είναι να εγκαθιστούμε προγράμματα μόνο από το Play Store.
  • Δεν θα βρείτε τις καλύτερες εκδόσεις των εφαρμογών. Αν θέλετε να έχετε όχι τις περισσότερες αλλά τις καλύτερες εκδόσεις των εφαρμογών, μάλλον πρέπει να πάτε προς iOS μεριά. Ακόμη και σήμερα, πολλές εφαρμογές είναι ομορφότερες και κατά πολύ λειτουργικότερες στην iOS έκδοσή τους. OK, υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως το Dropbox.
  • Αμφιβολία περί αναβαθμίσεων. Αν θέλετε 100% γρήγορη και ποιοτική υποστήριξη στην συσκευή σας ως προς τις αναβαθμίσεις τότε ένα Windows Phone ή ένα iPhone είναι η λύση για εσάς.

Windows Phone

ired tech news android windows ios 02

  • Έλλειψη βασικών εφαρμογών. Το ηλεκτρονικό κατάστημα της Microsoft αν και έχει καταφέρει να αυξήσει κατά πολύ τους διαθέσιμους τίτλους, ακόμα υστερεί σημαντικά από τους δύο βασικούς ανταγωνιστές του. Πριν προβείτε σε αγορά WP συσκευής, ελέγξτε αν οι εφαρμογές που σας ενδιαφέρουν είναι διαθέσιμες!
  • "Μη ώριμο" λειτουργικό: Αν και έκδοση με την έκδοση η Microsoft βελτιώνει σημαντικά τα Windows Phone, δεν έχει καταφέρει να φτάσει το επίπεδο των δύο αντιπάλων της. Τα Windows Phone εξακολουθούν (αν και σε μικρότερο βαθμό) να μην είναι ένα ώριμο, ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα. Αυτό είναι κάτι που πολλοί δεν θα καταλάβουν ποτέ, αλλά σε μερικές περιπτώσεις, η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά.
  • Έλλειψη Google Services: Αν οι υπηρεσίες της Google είναι κάτι που χρειάζεστε οπωσδήποτε, μπορείτε από τώρα να κοιτάτε προς Android ή iOS πλευρά.

iOS

ired tech news android windows ios 03

  • Έλλειψη ραδιοφώνου. Όσες εφαρμογές και να προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό της έλλειψης ραδιοφωνικού δέκτη, ποτέ δεν θα το καταφέρουν εντελώς. Με την λύση των εφαρμογών θα καταναλώνετε αρκετά δεδομένα για την ακρόαση των σταθμών που σας ενδιαφέρουν. Αν ακούτε πολύ ραδιόφωνο λοιπόν, κοιτάξτε προς τα άλλα λειτουργικά.
  • Έλλειψη επέκτασης μνήμης. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε συσκευή με περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο και να τον επεκτείνετε μέσω καρτών SD, απλά θα πρέπει να κοιτάξετε το Android και τα Windows Phone.
  • Έλλειψη USB (in). Αν ένας φίλος σας δώσει ένα πολύ ενδιαφέρον video σε usb flash και θέλετε να το δείτε, δεν θα μπορέσετε στο iPhone. Φυσικά και υπάρχουν κάποιες λύσεις από τρίτους κατασκευαστές, αλλά αν δείτε το κόστος θα τις απορρίψετε αμέσως.

Επίλογος

Όπως είδαμε και τα τρία λειτουργικά συστήματα έχουν μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Αναλόγως των αναγκών αλλά και των συνηθειών σας θα πρέπει να προτιμήσετε ή και να απορρίψετε κάποια από τις τρεις επιλογές.

Ελπίζουμε αυτός ο μικρός βοηθός να σας βοήθησε στην λήψη της σωστής απόφασης και όποια και αν είναι η επόμενη επιλογή σας, ευχόμαστε να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας!

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status